Fără categorie

Weekend la Praga. Lucruri interesante pe care trebuie să le știi înainte să mergi într-un city break în Praga

Capitala Cehiei nu are nevoie de prea multe adjective pentru a-i convinge pe călători să vină și să-i descopere poveștile chiar și pentru un weekend la Praga. Farmecul vechi al orașului răsună din fiecare pod, turlă și castel de pe deal. Inima sa continuă să fie spectaculosul oraș vechi, dar veți găsi, de asemenea, o mulțime impresionantă de hoteluri de lux, restaurante rafinate, buticuri elegante în fiecare weekend la Praga. Pasionaților de istorie le va plăcea să descopere urmele trecutului regal al orașului și istoria faimosul ceas astronomic din Turnului Primăriei acompaniată de spectacolul celor 12 apostoli. Piațetele și străzile medievale au supraviețuit războaielor și timpului și șoptesc dramele tuturor îndrăgostiților ce au pășit pe ele.

Praga este boemă și colorată, dar există atât de multe despre orașul medieval încât vizitatorii care vin pentru prima dată într-un city break în Praga ar putea să nu le afle niciodată. De la activități neobișnuite la legende uluitoare, descoperiți 5 lucruri interesante care vă vor face să vă îndrăgostiți și mai mult de orașul Praga. Un weekend la Praga, conform specialiștilor în călătorii de la Nordis Travel este o idee bună în orice anotimp.

În weekend la Praga puteți merge la un spa cu bere 🙂

Puteți să faceți baie în bere! Și chiar să consumați o cantitate nelimitată de bere. Se pare că, având un conținut ridicat de ulei, hameiul vă ajută să dați un aspect mult mai strălucitor pielii. De asemenea, se presupune că ajută la îmbunătățirea imunității, stimulează metabolismul și ușurează stresul. Cine ar fi crezut că o baie în bere poate fi atât de revitalizantă chiar și într-un city break la Praga! Cu toate acestea, nu aici se termină experiența dvs. Veți putea să vă relaxați pe un pat de paie pregătit special lângă un șemineu, să mâncați pâine de bere și să transpirați într-o saună în formă de butoi. Ahhhh, ce fericire…

Legende bizare

În spatele faimosul ceas astronomic din Turnului Primăriei stă o legendă bizară. Conform legendei, Hanus Carolinum, cel care a gândit și creat frumosul monument din capitala Cehiei, a fost orbit de consilierii din oraș de la acea vreme. Care ar fi fost de fapt motivul brutalei experiențe? Teama de a nu face încă un proiect asemănător în altă locație.  Este într-adevăr, faimos și unic ceasul celor 12 apostoli, dar o replică a lui se află și în Seul, în Coreea de Sud!

Casa care dansează

Dancing House (Tančící dům) este amplasată într-o locație perfectă lângă râul Vltava din Praga. Designul său este unic și deosebit de izbitor în centrul orașului, deoarece este o clădire modernă înconjurată de arhitectură istorică.

Dancing House a fost construită între 1992-1996. Are contururi îndrăznețe și curbate, care i-au determinat pe arhitecții săi Vlado Milunic și americanul Frank Owen Gehry să-l numească inițial „Clădirea Fred și Ginger”, după legendarul cuplu de dansatori.

Etajul superior este singura parte a clădirii deschisă publicului și găzduiește unul dintre restaurantele de top ale orașului: restaurantul Ginger & Fred. O gastronomie delicioasă prezentată într-un meniu internațional încântător, completat de vederi magnifice asupra Pragului. 

Te-am convins pentru a rezerva un weekend la Praga? Hai să privești culorile orașului completate de luminile nopții de pe Podul Carol într-o plimbare de weekend la Praga. Pachetul complet conceput de consultanții Nordis Travel include – 3 nopți de cazare la hotel de 4* cu mic dejun inclus, bilet de avion dus-întors, transfer privat și asigurarea de călătorie.

S-ar putea să-ți placă și...