Weekend în Italia
Povești și sfaturi de călătorie

Weekend în Italia. Noi reguli pentru turiști în Portofino

Italia a captat imaginația călătorilor de secole. Vechii marinari greci și italieni au admirat frumusețea coastei țării cu mult înainte ca romanii bogați să locuiască pe coasta dramatică în vile opulente. Un weekend în Italia poate fi inspirat din filme celebre. De exemplu, în 1955 Sophia Loren a adus Coasta Amalfi în topul destinațiilor dorite de vacanță o dată cu lansarea filmului “Scandal in Sorrento”.

Pe măsură ce orașele în nuanțe pastelate și-au consolidat locul în artă, literatură și cinema de-a lungul secolelor, atracția lor de durată nu este o surpriză. Milioane de vizitatori se îngrămădesc pe țărmurile italiene pentru un weekend în Italia în fiecare an pentru a se caza în unele dintre cele mai elegante hoteluri ale țării, pentru a face baie în apele limpezi și pentru a lua masa cu preparate autentice pe fundalul orașelor colorate care coboară în cascadă pe stânci.

Cu toate acestea, călătorii care speră să-și documenteze călătoriile cinematografice de-a lungul Rivierei Italiene ar putea avea mici probleme în această vară …

Potrivit publicației de știri Il Post , primarul orașului Portofino a interzis turiștilor să se oprească mult timp pentru o fotografie în două dintre cele mai frecventate locuri. S-au introdus două roșii roșii pentru a limita blocajele de trafic care cauzează mari probleme în sezonul de vară.

Astfel, trebuie să știți că puteți primi o amendă de 275€ dacă zăboviți prea mult pentru o fotografie în cele două zone marcate de primărie. Astfel, nu este interzis în totalitate un selfie, dar trebuie făcut cu moderație.

În prezent, zonele roșii se găsesc în centrul orașului Portofino – zona dintre Piazza Martiri dell’Olivetta și cheiul Calata Marconi, la nord, și între piață și toaletele publice ale debarcaderului Umberto I, la sud. Aceste restricții sunt în vigoare între orele 10.30 și 18.00, ceea ce înseamnă că regulile se ridică la timp pentru un apus de soare de poveste într-un weekend în Italia.

S-ar putea să-ți placă și...