Povești și sfaturi de călătorie

Ce poți face într-o zi de vacanță în Dubai

Dubai este în prezent o destinație de top, o veritabilă Mecca pentru turiști. Este orașul cu cea mai rapidă creștere de pe planetă și mai ales orașul capabil să ofere totul într-o vacanță în Dubai – de la hoteluri uimitoare de cinci stele până la atracții interesante și unele dintre cele mai bune experiențe de cumpărături din lume. Poți rezerva un weekend sau mai multe nopți de cazare, dar trebuie să mergi măcar o dată-n viață într-o vacanță în Dubai.

Răsfață-te cu preparate culinare de excepție

Poți opta pentru o experiență culinară de cinci stele într-o vacanță în Dubai în unul dintre cele mai bune restaurante din lume sau poți vizita piețele și tarabele (cunoscute sub numele de souk-uri) pentru a gusta mâncarea de stradă. Bucătăria din Dubai este un amestec de arome, de bucate iraniene, libaneze și arabe, cu numeroase alte influențe din Orientul Mijlociu. Pentru micul dejun vedetele sunt așa numitele mezze. La prânz și la cină, mâncărurile și gustările vegane, cum ar fi falafel, tabouleh, hummus și salate sunt toate populare. Desigur, există și restaurante care oferă și altfel de preparate, care aparțin bucătăriei internaționale.

Închiriază o mașină elegantă

Să conduci în unul dintre cele mai bogate și luxoase orașe din lume, cu o super mașină, este visul multora dintre noi. Caracteristicile tehnice ridicate ale motorului, controlul vocal, măsurile de siguranță îmbunătățite și dotări precum scaunele încălzite sau aparat de masaj încorporat, nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Flota de mașini din Dubai și zona înconjurătoare se extinde constant, ținând cont de schimbările din lumea tehnologiei și a modei auto. De la sedan uri la mașini sport și SUV-uri, vei descoperi printre altele Ferrari, Jaguar, Lexus, Lamborghini, Aston Martin, Porsche, Bugatti, McLaren. Și lista continuă. Totul depinde de gusturile și preferințele tale.

Încearcă cele mai importante atracții din Dubai

Descoperă ce te interesează cel mai mult și mergi să vizitezi pentru a profita la maximum de călătoria ta.

Câteva puncte de interes sunt:

  • Burj Khalifa, celebrul zgârie-nori, cu o punte de observație pentru priveliști epice și oportunități de fotografiere a orizontului orașului
  • Parcul acvatic Wild Wadi pentru o zi de distracție în familie
  • Plaja Jumeirah pentru o zi relaxată de plajă și picnic.

Pentru o doză de cultură și istorie, poți vizita muzeele și moscheile.

Cumpărături de lux în Dubai

Dacă terapia prin shopping este ceea ce îți dorești într-o vacanță în Dubai, atunci ai noroc, deoarece există aproape o sută de mall-uri în oraș. Vei găsi o mulțime de lucruri de făcut, de la schi la patinaj și înot. Dacă mergi la momentul potrivit, s-ar putea chiar să prinzi festivalul de cumpărături! Dubai Mall of the Emirates este unul de interes pentru turiști, deoarece conține peste 600 de puncte de magazine și 100 de restaurante. Ai putea petrece cu ușurință o zi sau mai mult doar explorând acest mall! Dar hai să faci planuri de călătorie toamna aceasta, rezervă o vacanță în Dubai, un sejur recomandat de Nordis Travel.

S-ar putea să-ți placă și...