Comunitatea călătorilor cu stil

Vacanță în Thailanda. Redescoperă Țara Zâmbetelor!

De la orașe dinamice și temple antice uluitoare, până la centre wellness de talie mondială și jungla cu animale sălbatice, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a redescoperi tot ceea ce o vacanță în Thailanda are de oferit. Bucură-te de o gamă largă de hoteluri de lux, într-o vacanță în Thailanda, o țară renumită pentru ospitalitatea și primirea călduroasă.

Admiră Marele Palat din Bangkok, piețele pline de viață, canalele vibrante și scena modernă a meselor rafinate. Gustă condimentele din bucătăria thailandeză și explorează fermele și satele triburilor din apropiere de Chiang Mai sau călătorește spre sud pentru a experimenta viața insulară tropicală în Marea Andaman. O vacanță în Thailanda este un vis împlinit, o experiență completă de care te vei îndrăgosti și vei dori să revii. Descoperă orașe antice, parcuri naționale bogate în floră și faună tropicală și mici orașe de provincie, unde încă mai găsești temple budiste liniștite, acoperite cu fum de tămâie și luminate de lumânări. Te gândești deja la o vacanță în Thailanda? Hai să facem planuri împreună, pentru că Țara Zâmbetelor nu este doar pentru îndrăgostiți, ci și pentru familiile cu copii! Lună de miere, distracție în familie sau aventură?

Young woman in swimsuit enjoying on traditional long-tail Boat over beautiful mountain and ocean, Phi phi Islands, Thailand

Plaje superbe pe care trebuie să le descoperi într-o vacanță în Thailanda

Cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea lor, plajele pitorești din Thailanda au nisipuri albe și moi, ape limpezi și calme și brize răcoritoare. Descoperă micile insule ale arhipelagului thailandez pentru a găsi plaje idilice, neatinse, perfecte pentru a te bucura de diversitatea vieții marine. Unele dintre cele mai cunoscute plaje thailandeze sunt în Phuket, dar vei găsi o mulțime de plaje cu spațiu suficient pentru a înota, a face snorkeling și a te relaxa la soare, în insule mai îndepărtate. Nu uita de Phi Phi Island și celebra plajă din filmul The Beach, cu Leonardo DiCaprio, situată pe insula thailandeză Phi Phi, la Marea Andaman, care s-a redeschis vizitatorilor, după ce în 2018 a fost închisă pentru daunele aduse mediului din cauza turismului masiv. De asemenea, celebrul arhipelag Similan Islands merită o excursie, mai ales dacă ai fost sau urmează să mergi într-o vacanță în Seychelles. Te vei simți acolo!

Nature for life, Healthy woman in bikini relaxing on swing practicing yoga pose on destination natural island, Krabi, Wellness girl traveling tropical sea beach Thailand, Summer vacation travel trip

Arome thailandeze

Bucătăria thailandeză este o parte importantă a oricărei vacanțe în Thailanda și, la fel ca țara în sine, este incredibil de diversă. O masă tipică thailandeză include cinci arome fundamentale – sărat, dulce, amar, acru și picant – îmbrățișate pe platouri rafinate.

Mergi la Rosewood Phuket și încearcă mâncăruri simple și autentice bazate pe cele mai proaspete fructe de mare, inspirate de pescarii locali și de cunoștințele extinse ale bucătarilor. Această stațiune uimitoare oferă, de asemenea, cursuri de gătit chiar și pentru copii. Bucătari dedicați te pot învăța secrete al gătitului mâncărurilor tradiționale thailandeze.

Miang kham , A royal leaf wrap appetizer.

Întâlniri cu animale sălbatice

Considerată una dintre cele mai importante destinații ale Asiei de Sud-Est în ceea ce privește turismul bazat pe observarea vieții sălbatice, această țară încântătoare oferă o multitudine de rezervații și excursii ghidate, în timpul cărora vei putea întâlni incredibilele animale locale.

Amplasat în vestul Thailandei, în fermecătorul Parc Național Khao Sok, Elephant Hills este destinația de vacanță de lux ideală pentru o întâlnire durabilă cu fauna sălbatică. Această tabără de lux îți oferă șansa de a hrăni și de a interacționa cu cele mai mari animale terestre din Asia într-un mediu neatins, toate în timp ce te bucuri de spații de cazare confortabile, activități interesante și mese delicioase, precum și de serviciile unui ghid turistic vorbitor de engleză, complet instruit. Tabăra derulează un proiect incredibil de protejare a elefanților, iar acțiunile lor includ donarea de echipamente esențiale spitalelor locale de elefanți și plantarea de copaci pentru a ajuta animalele din parcurile naționale din Thailanda, respectând în același timp mediul prin oferirea de sticle de apă reutilizabile și stații de umplere.

Turism sustenabil

Odată cu dezvoltarea turismului ecologic, devine din ce în ce mai ușor să descoperi variante de călătorie frumoase și luxoase, prietenoase cu mediul. Amplasat într-o pădure tropicală luxuriantă, pe o insulă virgină din arhipelagul thailandez, Soneva Kiri este unul dintre cele mai importante hoteluri durabile de lux din Thailanda. Cu un accent pe durabilitate și restaurare, fiecare aspect al complexului este luat în considerare, de la programul de reciclare la aprovizionarea cu alimente, și scopul lor este de a proteja paradisul uimitor al insulei și de a crea experiențe personalizate pentru oaspeții lor.

Terapii vindecătoare

Fie că stai în orașul plin de viață Bangkok, în inima junglelor nordice sau de-a lungul uneia dintre numeroasele plaje, nu vei fi niciodată departe de un centru SPA, cât timp te afli într-o vacanță în Thailanda. Thailanda este o destinație SPA de renume mondial, cu tehnici de masaj autentice și ingrediente locale de întinerire, ce pot fi găsite în majoritatea resorturilor de lux din întreaga țară. Situat pe o peninsulă privată, cu vedere la Marea Andaman, Amanpuri oferă experiențe SPA tradiționale și holistice de top la luxosul lor Aman SPA. Permite echipei de terapeuți dedicați să te ajute în călătoria ta, cu o abordare blândă și naturală a vindecării, cu o gamă de imersiuni personalizate, concepute pentru a te lăsa complet relaxat și împrospătat.

Healing herbal massage. Masseuse making relaxing body massage to young joyful woman with herbal compress balls, spa interior. Closeup of beautiful lady enjoying thai massage with aromatherapy

Cultura bogată

Thailanda se mândrește cu o cultură bogată și diversă, cu o gamă largă de influențe. Țara Zâmbetelor a impresionat de-a lungul timpului turiștii, cu bazarurile sale de noapte vibrante, templele rurale remarcabile și ospitalitatea perfectă.

Hotelul Four Seasons Bangkok de pe râul Chao Phraya este locul ideal pentru a explora orașul în fiecare moment al zilei. Petrece ziua pe străzi, descoperind pietre prețioase în centrul cultural și comercial al Thailandei, precum Buddha de Aur, realizat din cinci tone și jumătate de aur pur. Indiferent de stilul tău, cu siguranță te vei bucura de o experiență culturală unică în timpul unei vacanțe în Thailanda. Consultanții Nordis Travel recomandă o vacanță în Thailanda începând din noiembrie, până în aprilie.

S-ar putea să-ți placă și...