Povești și sfaturi de călătorie

5 excursii interesante pe care nu trebuie să le ratezi într-o vacanță în Sicilia

Pentru orice fan dur al celebrei trilogii Godfather – și să recunoaștem, cine nu este -, șansa de a vizita casa personajelor binecunoscute se află în topul oricărei liste de excursii și locuri de văzut într-o vacanță în Sicilia. O poveste inspirată de evenimente din viața reală și de impactul pe care mafia siciliană l-a avut asupra oamenilor. Castelele medievale, satele pitorești de coastă și peisajul rural sicilian servesc drept fundal pentru multe dintre scenele filmului „Nașul” făcându-l locul ideal pentru cineasti, dar și pentru cei care vor să aleagă o vacanță în Sicilia pentru a descoperi peisaje, locuri și oameni. 

Orașul Corleone

Un loc ascuns printre frumoasele peisaje montane din Sicilia, un loc plin de legende și mister local. Corleone este orașul natal al celei mai faimoase bande ale mafiei, vestita Corleonesi. Localnicii au înființat și Muzeul Anti-Mafie aici, un loc care reușește să arate istoria orașului.

Pe urmele Nașului

Unul dintre cele mai faimoase și aclamate filme din toate timpurile, Nașul se bazează pe cartea cu același nume a lui Mario Puzo. Descoperiți colțurile ascunse ale Siciliei și unele dintre cele mai cunoscute locații ale filmului, precum Biserica Sf. Lucie și catedrala din Forza d’Agro, unde au fost filmate două scene celebre de nuntă.

Ciocolata din Modica

Ciocolata fără lapte produsă în Modica este celebră, cu atât mai mult cu cât localnicii încă macină ciocolata în vase aztece realizate din piatra vulcanică de pe Muntele Etna. Ciocolata se face cu o rețetă foarte veche, iar dacă vă întrebați ce legătură au aztecii cu Sicilia, gândiți-vă la cuceritorii spanioli din America de Sud și veți vedea că aceiași spanioli au dominat această insulă de câteva secole. Aroma este cea a boabelor de cacao proaspăt prăjite. Este aromată în mod tradițional cu scorțișoară sau vanilie. Cu toate acestea, puteți găsi la fel de ușor ciocolată cu ardei iute, roșcove, cafea sau citrice.

Pe marginea craterului de pe Muntele Etna.

O excursie care ne poartă spre vârful celui mai înalt vulcan activ din Europa. De acolo, de sus, auzim respirația muntelui. La 3329m ne vom afla pe marginea craterului, o vedere panoramică superbă.

Scala dei Turchi

Un loc fascinant unde, de secole, natura ca un mare artist a creat o scară naturală albă, adevărate terase orbitoare de-a lungul coastei. Armonizând peisajul cu apa azurie a Mediteranei, Scala dei Turchi este evocată în legenda locală, despre care se spune că pirații turci au acostat corăbiile din apele calme și limpezi ale zonei și au urcat acele „trepte” naturale care ajungeau în vârful stâncii. De acolo invadatorii prădau satele din jur, ajungând până în orașul Realmonte. Luna august este perfectă pentru o vacanță în Sicilia. Alegeți un sejur de 7 nopți și cereți recomandări pentru hoteluri cu istorie de la consultanțiiNordis Travel. Experimentați relaxarea în Taormina, la piscină sau la plajă, gustați din aromele Italiei dar nu ratați nici o atracție într-o vacanță în Sicilia.

Scala dei Turchi

S-ar putea să-ți placă și...