Povești și sfaturi de călătorie

5 experiențe unice pe care trebuie să le încerci într-o vacanță în Portugalia

Portugalia a fost declarată de curând una dintre țările sigure pentru turism. Sunt multe lucruri de lucruri de făcut într-o vacanță în Portugalia. Suntem aici pentru priveliști, mirosuri, gusturi și delicii care oferă un punct de planificare a oricărei călătorii în Portugalia. Portugalia ne-a captat imaginația când am auzit că este una dintre cele mai însorite țări din Europa. Cu peste 300 de zile de soare pe an, Portugalia este o destinație captivantă, cu o cultură vibrantă, peisaje uimitoare, istorie bogată, mâncăruri aromate și localnici prietenoși. 

Cu peste 800 de km de coastă, îți poți petrece o vacanță în Portugalia la soare, privind Oceanul Atlantic. Experimentați adevărate vederi de carte poștală la Algarve, considerată una dintre cele mai mari și mai importante atracții turistice din Portugalia. Bucurați-vă de o zi de surfing sau pe paddle board, apoi luați masa la unul dintre cele șase restaurante cu stele Michelin din regiune.

Experiențe unice într-o vacanță în Portugalia

Dacă sunteți în căutarea unor experiențe unice pe care nu le veți uita, am alcătuit o listă a celor mai atractive. Alege-le pe cale care crezi că merită!

Încercați deliciile culinare. Lisabona este un loc minunat pentru a gusta unele dintre cele mai bune delicatese locale. Printre punctele de atracție se numără sardinele la grătar, fructele de mare proaspete, puiul piri piri, bifanha, un sandviș cu carne de porc marinată în vin alb, usturoi și condimente, sau bacalhau, celebrul cod cu sare. Tartele cu cremă, celebrele Pastel de nata, sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai bune deserturi pe care le veți încerca. Testați vinurile locale, vinul de Porto și faimosul vin verde al țării. Un paradis culinar – Bom apetite!

Canale, gondole, o lagună și case colorate… Bun venit în Veneția Portugaliei! Aveiro este un oraș portughez fermecător, amplasat de-a lungul lagunei Ria de Aveiro, la aproximativ 90 de kilometri de Porto. Este renumit pentru pentru canalele și bărcile colorate de tip gondolă pictate numite moliceiros, o bijuterie ascunsă a Portugaliei, dar trebuie neapărat trecută pe lista de călătorie.  O plimbare cu barco moliceiros te va purta prin istoria orașului descoperind casele colorate de-a lungul malurilor. Aceste bărci tradiționale pictate manual, au fost folosite în trecut pentru colectarea algelor din lagună. Acum, gondolele au fost transformate în bărci turistice care oferă tururi. Marile atracții din oraș sunt Monteiro de Jesus, un muzeu situat într-o fostă mănăstire și pitorescul oraș de plajă Costa Nova cu ale sale căsuțe colorate.

(foto Aveiro)

O istorie fascinantă. Pentru iubitorii de istorie, această mică națiune este o comoară de situri arheologice, mănăstiri, orașe medievale, castele pe deal și palate mărețe. O excursie pe malul râului Belem, lângă Lisabona, evidențiază realizările primilor exploratori portughezi.  Asigurați-vă că vizitați Mănăstirea lui Jeronimo, care a fost construită pentru a onora primii exploratori. Acoperișul său cu zăbrele, altarele în relief cu aur și statuile complicate vă vor uimi.

Descoperiți farmecul Lisabonei într-o călătorie cu tramvaiul. Bucură-te de o călătorie cu unul dintre tramvaiele clasice din Lisabona. Aceste tramvaie fermecătoare au peste 100 de ani, dar rămân o parte integrantă a rețelei de transport a orașului, cu multe caracteristici originale încă intacte. Traversează orașul într-un ritm lejer, bucură-te de un tur al celor mai istorice cartiere din Lisabona cu un buget accesibil și nu uita să facă și câteva fotografii. 

Castele de basm. Sintra este, fără îndoială, unul dintre cele mai pitorești orașe portugheze, cu arhitectura diversă care evocă sentimente de regalitate celor care vizitează. Considerată nu doar una dintre minunile Portugaliei, ci și ale Europei, Sintra este cu adevărat o bijuterie. Intră în basmul tău preferat în acest sit al Patrimoniului Mondial. 

Iar la finalul unei vacanțe în Portugalia, te poți simți la marginea pământului! La Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, și destul de aproape de Lisabona, simți cu adevărat că ai ajuns la capătul pământului. În zare este doar apă! Oricare ar fi dorințele tale de călătorie pentru o vacanță în Portugalia, apelează la sfaturile unui consultant Nordis Travel. O vacanță tailor made în Portugalia poate fi concepută după dorințele tale.

S-ar putea să-ți placă și...