Comunitatea călătorilor cu stil

Vacanță în Maldive. Evadare romantică, aventură sau distracție în familie?

Un lanț de 26 de atoli și mai mult de o mie de insule de corali din Oceanul Indian poți testa într-o vacanță în Maldive. Acest arhipelag tropical reprezintă cea mai mică țară din Asia și este cunoscută pentru apele sale cristaline, plajele cu nisip alb și moale și bungalouri deasupra apei în stațiunile de lux. În ultimii 50 de ani, turismul a crescut vertiginos devenind cea mai mare industrie din țară. Cu zeci de hoteluri de lux, aproape toate pe insule private, poate fi destul de greu să decizi ce paradis să rezervi pentru o vacanță în Maldive. Iată cinci dintre cele mai bune resorturi din Maldive, de la cele potrivite pentru o evadare romantică, până la resorturi aventuroase, potrivite pentru familii recomandate de Nordis Travel.

Pentru cei proaspăt căsătoriți

Hurawalhi, destinat exclusiv adulților, este locul perfect pentru a vă pierde într-o lume doar tu și persoana iubită. Încercați tratamente SPA pentru cupluri, alături de o cupă de șampanie, mergeți într-o croazieră cu delfinii la apusul soarelui. Decizia cea mai dificilă va fi dacă îți dorești un bungalou pe malul mării sau o vilă deasupra apei, deși ambele opțiuni sunt la fel de romantice și private pentru cei care rezervă o vacanță în Maldive.

O experiență de neuitat este servirea mesei la 5.8 Undersea Restaurant, cel mai mare restaurant subacvatic din sticlă din lume, situat la 5,8 metri sub nivelul mării. Un caleidoscop de pești de recif îți țin companie în timp ce tu te bucuri de un meniu cu preparate apetisante.

Pentru iubitorii de animale

Întins pe o suprafață de trei ori mai mare decât Kuda Huraa, Four Seasons Resort Maldives din Landaa Giraavaru se află într-o rezervație mondială a biosferei UNESCO, cu unul dintre cele mai importante centre de cercetare marină din zonă. Oaspeții îi pot ajuta pe biologii marini să reconstruiască recifele de corali, să îngrijească țestoasele marine și să identifice razele manta.

Golful Hanifaru, care găzduiește cea mai mare colonie de raze manta din lume, se află la doar o scurtă plimbare cu barca cu motor. Vilele de pe plajă, din partea de sud a insulei au acces direct la recifele de corali pentru snorkeling, iar oaspeților li se oferă biciclete pentru a călători cu ușurință pe insulă.

Pentru familii

Four Seasons Resort Maldives din Kuda Huraa se adresează tuturor vârstelor, cu un club excelent pentru copii și zeci de activități zilnice, cum ar fi hrănirea rechinilor și curse cu crabi,  distractive pentru întreaga familie. Satul tradițional cu acoperiș de paie este format din 58 de vile pe plajă, împreună cu 38 de vile deasupra apei, fiecare având o piscină infinită privată, hamace deasupra apei și punți spațioase. Zilnic sunt oferite expediții de snorkelling și scufundări, iar surfingul aici este cel mai bun din Maldive.

Clubul „peștilor mici” Kuda Mas îi distrează pe copii cu vârste cuprinse între patru și 12 ani, astfel încât părinții să aibă timp pentru ei. Adulții pot lua o barcă până la centrul SPA de pe insulă, pentru un tratament cu alge marine organice sau un masaj balinez.

Pentru cei eco-friendly

Conceput ca un tărâm al minunilor luxuriante, Soneva Fushi încurajează curiozitatea și spiritul de explorator. Turismul ecologic de lux din Maldive tocmai a sărbătorit 25 de ani, iar jungla este grozavă pentru excursii. Complexul este compus din 63 de vile pe plajă, având între unul și nouă dormitoare.

Toți detergenții și articolele de toaletă sunt biodegradabile și organice, cu dozatoare ceramice, sticle de apă din sticlă și periuțe de dinți din bambus pentru a elimina plasticul. Există camere întregi dedicate atât ciocolatei (So Guilty) cât și înghețatei (So Cool) deschise non-stop, dar la fel de bine îți poți culege salată din grădina resortului, pentru un mic dejun DIY. Opțiunile pe bază de plante sunt încurajate, pentru a minimiza amprenta de carbon a stațiunii iar toate ierburile și o treime din salata verde servită, sunt cultivate pe insulă.

Pentru cei care preferă All-inclusive într-o vacanță în Maldive

Kudadoo este primul resort ultra-all-inclusive din Maldive. Aici vei găsi tratamente SPA nelimitate, mese și excursii private, orchestrate cu talent de majordomul tău personal. Motto-ul de aici este „orice, oricând, oriunde”. Pentru tratamente SPA, va trebui să rezervi în avans serviciul dorit. Liniștea și libertatea pe care le vei găsi la Kudadoo sunt neprețuite. Aceasta este vacanța în Maldive pe care o visezi și o trăiești! Din octombrie, poți merge într-o vacanță în Maldive cu Nordis Travel!

S-ar putea să-ți placă și...