vacanță în madeira
Povești și sfaturi de călătorie

Vacanță în Madeira în orice anotimp

Ascunsă în vastitatea Oceanului Atlantic, Madeira are tot ce ai nevoie pentru o evadare perfectă. De la peisaje superbe la delicii culinare și de la sporturi extreme la vacanțe relaxante la plajă, există ceva pregătit pentru toată lumea pentru o vacanță în Madeira. Sună interesant? Am pregătit alături de consultanții de turism de la Nordis Travel care sunt detaliile pentru a lua în calcul această idee de vacanță.

Indiferent când te hotărăști să mergi, întotdeauna va exista ceva de văzut și de făcut. Desigur, nu toate anotimpurile sunt la fel, dar majoritatea atracțiilor vor fi disponibile indiferent de lună. Aceasta înseamnă că puteți fi flexibil și puteți alege cel mai bun moment de a merge într-o vacanță în Madeira, în funcție de ceea ce doriți să faceți și de ceea ce vă permite bugetul.

O destinație de vacanță pe tot parcursul anului

Cu o coastă dramatică, golfurile izolate, pădurile tropicale și munții maiestuoși, o vacanță în Madeira oferă o varietate de peisaje incredibile, toate împachetate într-o zonă mică, ușor de acoperit. Madeira este o insulă din Atlantic care aparține Portugaliei. În timp ce din punct de vedere tehnic, aceasta înseamnă că face parte din Europa, dar Madeira este diferită. 

Madeira a atras de mult atenția celor care vin aici, fiind insula primăverii eterne, Perla Atlanticului. 

Funchal este o capitală vibrantă, cu o mulțime de moduri de a petrece o zi într-un mod relaxat. Orașul vechi este o plăcere să vă plimbați în timp ce aflați despre istoria Madeira și discutând cu localnicii prietenoși. Există chiar și un cartier comercial cu o selecție excelentă de produse locale.

De asemenea, vă recomandăm o plimbare pe Rua de Santa Maria, o stradă pietonală fermecătoare, cu artă colorată și o mulțime de restaurante confortabile în care să vă îndreptați pentru o cină plăcută cu prietenii. Asigurați-vă că vă opriți la un bar pentru cele mai bune cocktailuri din Madeira și nu ratați un mojito.

Există, de asemenea, destul de multe muzee în Madeira. Majoritatea sunt în Funchal, muzeul Cristiano Ronaldo fiind probabil cel mai faimos. 

În Funchal, veți găsi, de asemenea, nu una, ci mai multe grădini botanice.  Grădina Botanică din Madeira și Monte Palace Madeira sunt locurile pe care nu trebuie să le ratați dacă alegeți o vacanță în Madeira de la Nordis Travel. Acesta din urmă găzduiește o varietate de copaci tropicali și chiar include o degustare de vinuri la sfârșitul turului.

Madeira este o destinație pentru plajă și plimbări în natură. Și în timp ce suntem pe tema activităților mai relaxate, să nu uităm că Madeira este o insulă tropicală. Deci, dacă toate celelalte nu reușesc, puteți oricând să luați un prosop și să mergeți la plajă.

Pentru a fi corect, Madeira nu este o destinație de primă clasă pe litoral. Nu veți găsi aici nisipuri largi de mai mulți kilometri. Plajele din Madeira sunt în mare parte cu pietriș dar hotelurile au piscine private perfecte pentru o vacanță la plajă. Există patru plaje cu nisip în Madeira: în Seixal, Prainha, Machico și Calheta. Primele două sunt naturale, în timp ce Machico și Calheta au fost create cu nisip de import.

Vacanța în Madeira este despre natură

Madeira trebuie explorată, cu mașina sau la pas în drumeții. De fapt, unele dintre cele mai remarcabile locații ale sale sunt accesibile doar pe jos. Așa că pregătește-ți bocancii de drumeție. Există nenumărate trasee de-a lungul insulei și veți pierde o mulțime de distracție dacă nu încercați măcar unele dintre ele.

Datorită locației sale geografice, Madeira se bucură de o climă plăcută blândă pe tot parcursul anului. De fapt, fiind recunoscută ca insula primăverii eterne. În timp ce vremea variază ușor, nu este niciodată prea cald sau prea rece. Acest lucru face din Madeira o destinație perfectă de vacanță pe tot parcursul anului. 

S-ar putea să-ți placă și...