Comunitatea călătorilor cu stil

Cinci experiențe unice într-o vacanță în Iordania

Iordania a captivat călătorii de secole, monumentele sale antice, peisajele ondulate cu dune roșii și istoria de poveste, lăsându-i vrăjiți chiar și pe cei mai îndrăzneți aventurieri. O vacanță în Iordania te poartă printr-un tărâm binecuvântat și cufundat în istorie, locul unde s-au succedat numeroase civilizații, lăsându-și amprenta asupra acestor meleaguri, mărturie fiind cele mai importante vestigii ale Orientului Mijlociu. Descoperiți într-o vacanță în Iordania peisajele roșii impresionante ale deșertului, monumentele antice, canioane înguste și Petra, a șaptea minune a lumii moderne.

Iordania este cunoscută ca leagănul civilizației moderne și a fost condusă de-a lungul veacurilor de o succesiune de imperii. Babilonienii, nabateenii, egiptenii, grecii, romanii, perșii și bizantinii au venit și au plecat, lăsând o moștenire care este vizibilă până astăzi. Orașul legendar Petra este cel mai uimitor exemplu. Construit de nabateeni în jurul anului 100 î.Hr., orașul este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Dar într-o vacanță în Iordania vezi mult mai mult decât Petra!

Lucruri unice de făcut în vacanța în Iordania

Vizitatorii acestui regat deșertic vor fi răsfățați de multitudinea de lucruri de văzut și de făcut; de la situri istorice uimitoare la mâncăruri delicioase și atracții naturale uimitoare. 

Plutește deasupra deșertului Wadi Rum

Wadi Rum, cunoscută și sub numele de Valea Lunii, este o regiune deșertică din sudul Iordaniei, care constă dintr-o vale largă cu dune întinse și florinte stâncoase impresionante, unele până la 1.500 m, sculptate peste timpul prin efectele de erodare ale apei, vântului și înghețului. O plimbare cu balonul cu aer cald peste Wadi Rum este de neuitat!

O noapte în tabăra de beduini

Dacă puteți, petreceți câteva nopți în Wadi Rum pentru a experimenta pe deplin minunile acestei regiuni deșertice. Vă puteți caza într-o tabăra de beduinii și vă puteți bucura de mâncare și de poveștile lor, ca să nu mai vorbim de cerul uimitor al nopții. În timpul zilei, puteți merge într-un safari în deșert cu jeepurile.

Plutește pe Marea Moartă la apus

Marea Moartă este cunoscut ca fiind cel mai mic loc din lume (420m sub nivelul mării). Marea Moartă este una dintre atracțiile de top din Iordania și pe bună dreptate. Experiența de a înota, sau mai degrabă de a pluti în Marea Moartă este pur și simplu de neuitat. Încercați să vedeți apusul la malul mării!

Vizitează Petra noaptea

Petra, orașul antic nabatean din sudul Iordaniei este, probabil, principala atracție turistică a țării. Dar să vezi Petra noaptea este una dintre cele mai încântătoare experiențe pe care le poți avea. Sute de lumânări mărginesc defileul lung de o milă care conduce vizitatorii în oraș. Punctul culminant este atunci când celebra clădire a Trezoreriei iese încet la lumină, acoperită de o strălucire difuză, având la picioare un covor de lumânări.

Plimbați-vă pe bulevardul coloanelor din Jerash

Columns of the cardo maximus, Ancient Roman city of Gerasa of Antiquity , modern Jerash, Jordan

Jerash este, alături de Petra, unul dintre siturile istorice ale Iordaniei. Situat la aproximativ 50 km nord de Amman, Jerash își are rădăcinile din secolul I î.Hr. și în zilele noastre, rămășițele trecutului său glorios sunt o priveliște uimitoare. Asigurați-vă că petreceți ceva timp  aici, plimbându-vă prin orașul antic și priviți în sus și admirați coloanele corintice! O aventură orientală, unde istoria antică și arhitectura se contopesc cu peisaje deșertice roșiatice în Iordania. Dacă vrei să vezi toate aceste frumuseți, Nordis Travel are un circuit de nouă zile care îmbină în mod armonios vizitarea celor mai importante atracții turistice ale Iordaniei cu relaxarea și bucuria date de un sejur pe plajele însorite ale Mării Roșii. Programează următoarea aventură și alege o vacanță în Iordania de la Nordis Travel.

S-ar putea să-ți placă și...