Dubrovnik
Povești și sfaturi de călătorie

Dubrovnik – cea mai filmată destinație din Croația

Dubrovnik este adesea numit bijuteria Mării Adriatice. Este remarcabil pentru istoria sa, străduțele pietruite și înguste, clădirele care ascund în ziduri pagini de istorie și legende. Frumosul oraș  oferă o multitudine de atracții turistice pe care le poți explora. A fost fondat în secolul al VII-lea și a fost condus de-a lungul secolelor de către venețieni și maghiari, fiecare dintre aceștia lăsându-și amprenta aici. Orașul s-a bucurat de cea mai mare creștere a sa în secolele al XV-lea și al XVI-lea, fapt reflectat în arhitectura impresionantă și desemnarea sa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Filme celebre filmate în Dubrovnik

Zidurile vechi ale orașului Dubrovnik sunt una dintre cele mai cunoscute atracții, datorită faptului că au fost prezentate în serialul de succes, Game of Thrones. Construite în secolul al X-lea, aceste ziduri formidabile – de până la șase metri pe alocuri și până la șase metri grosime – au oferit o apărare solidă împotriva invadatorilor. Cu o lungime de aproape doi kilometri, zidurile orașului sunt un loc minunat pentru o plimbare cu panorame fantastice.

Dubrovnik și-a câștigat popularitatea în industria cinematografică de la Hollywood, deoarece a devenit una dintre cele mai dorite locații de filmare din această parte a Europei. Dacă filmul sau serialul tău preferat a fost filmat în acest oraș superb, atunci următoarea vacanță cu mașină în Croația poate fi aici. Retrăiți scenele de film preferate.

Game of Thrones a fost filmat în Dubrovnik. 

Datorită locației sale, a arhitecturii și a peisajelor uimitoare, Dubrovnik a fost locul perfect pentru King’s Landing, un oraș fictiv din serie.

Orașul cu ziduri medievale, biserici, mănăstiri, palate și fântâni gotice, renascentiste și baroce uluitoare a fost un decor de vis pentru seria de succes. Biserica Sf. Blaise, Mănăstirea franciscană și Palatul Sponza au apărut în scenele celebre.

Dubrovnik

Dubrovnik a fost platoul de filmare pentru Robin Hood

Dubrovnik a fost platoul de filmare pentru Robin Hood, oraș care oglindește un Nottingham medieval. Străzile și clădirile istorice ale orașului vechi din Dubrovnik reprezintă minunat acea epocă. Mai multe locuri din orașul vechi au fost folosite ca scene în film. Timp de trei săptămâni cât au durat filmările, strada principală Stradun și strada St. Dominic au fost împânzite de carele de filmare.  Jamie Foxx, personajul principal al peliculei, a fost uimit de frumusețea Croației.

Dubrovnik

În ultimul film al legendarei serii  Star Wars, echipajul a preluat străzile din Dubrovnik. Pentru filmarea acestui ultim film al seriei din Războiul Stelelor, orașul a fost împânzit cu echipamente de înaltă tehnologie și uși explozive. Aici a fost locația planetei Canto Bight.

Vrei să fiți eroul propriei călătorii și să explorezi vara aceasta faimosul Dubrovnik? Nordis Travel a pregătit cazări senzaționale pentru o vacanță de neuitat cu mașina prin Croația.

S-ar putea să-ți placă și...