Vacanță în Dubrovnik
Povești și sfaturi de călătorie

Vacanță în Dubrovnik. 10 lucruri interesante despre acest oraș medieval

Lord Byron a descris Dubrovnik drept „bijuteria Adriaticii”, în timp ce George Bernard Shaw a vorbit despre decorul său rafinat ca „rai pe pământ”. Arhitectura Dubrovnikului a fost întotdeauna admirată cu uimire, nu în ultimul rând de cei care sunt inspirați de istoria bogată pe care o înfățișează. Invadatorii, călătorii, împărații și scriitorii au scris liric despre frumusețea acestui oraș ascuns în spatele zidurilor medievale de piatră. Iar o vacanță în Dubrovnik merită atenția călătorilor pasionați de descoperiri la fiecare pas.

Puteți să vă plimbați pe străzile largi de marmură, să explorați arhitectura barocă, să retrăiți un trecut influențat de culturile romane, bizanțiale și venețiane, să reveniți pe pașii lui Napoleon în timp ce admirați splendoarea orașului și să experimentați cultura europeană la modă din Dubrovnik.

Întoarce-te pe străzile laterale pietruite sau mergi de-a lungul străzii principale, Stradun, iar călătoria ta te va duce în cele din urmă către una dintre numeroasele piețe ale orașului vechi. Un oraș tipic medieval cu spații mari deschise, necesar pentru afaceri publice și private, Orașul Vechi este dovada vie a unei planificări urbane armonioase. 

Și, chiar dacă credeți că ați auzit tot ce este de știut despre o vacanță în Dubrovnik, iată câteva fapte istorice pe care suntem siguri că nu le știați:

1. Ragusa a fost numele oficial al Dubrovnikului până în 1808

2. Republica Dubrovnik a fost primul stat din lume care a recunoscut Statele Unite ale Americii (în 1776)

3. Zidurile orașului Dubrovnik nu au fost niciodată sparte 

4. Dubrovnik găzduiește a treia cea mai veche farmacie din lume, care este încă în funcțiune

5. Republica Dubrovnik a abolit oficial sclavia acum 600 de ani

6. Dubrovnik are primul orfelinat din lume

7. Dubrovnik are un sistem medieval de canalizare care datează din 1296 și este încă în funcțiune astăzi

8. Legea asigurărilor din Dubrovnik este cea mai veche din Europa (validată în 1395)

9. Dubrovnik avea diverse colonii, dintre care una se afla într-un oraș numit Gandaulim din Old Goa, India, unde astăzi rămâne Biserica Sf. Blaise

10. În timpul Republicii Dubrovnik, când a suflat jugoul de vânt , nu s-au putut lua decizii politice majore

 Deci, nu ratați să experimentați atmosfera unică care există în spatele zidurilor groase ale orașului vechi din Dubrovnik. Stați puțin, admirați peisajul, cumpărați un suvenir… și cufundați-vă în istoria veche de secole a orașului. Fiecare moment de vacanță petrecut în acest oraș splendid va fi o amintire unică. Un consultant Nordis Travel poate personaliza vacanța în Dubrovnik cu sfaturi și recomandări de călătorie. Contactează-ne acum!

S-ar putea să-ți placă și...