Vacanță în Dubai
Fără categorie

Vacanță în Dubai. 8 motive pentru care trebuie să mergi măcar o dată în viață într-o vacanță în Dubai

Izvorât din deșertul arab, Dubai este un oraș plin de ambiție, un oraș ultra-modern, cu mega mall-uri, autostrăzi suspendate, elicoptere transformate în taxiuri, la unele dintre cele mai înalte clădiri și cele mai mari insule artificiale din lume! Vacanța în Dubai este important să o planifici în funcție de anotimp. Orașul devine arzător vara, așa că cel mai bun moment pentru a merge într-o vacanță în Dubai este perioada octombrie-martie pentru a experimenta cerul albastru și pentru a avea vremea perfectă de plajă. Dacă nu ai fost niciodată în această destinație incredibilă, iată opt motive pentru care nu poți spune nu unei vacanțe în Dubai.

Mergi în Deșert. Înainte de zgârie-nori și automobile de lux, Dubai era doar nisip. Deși orașul a evoluat mult, deșertul este încă o priveliște de văzut. Când te-ai hotărât să mergi într-o vacanță în Dubai, alege neapărat un safari în deșert. Vei mânca și un grătar arabesc tradițional, vei testa viața într-un sat de beduini, vei urmări dansul din buric și vei călări… pe cămile. În tabăra din mijlocul deșertului, înconjurată de dune de nisip vei înțelege cum era viața înainte ca orașul să se transforme.

Diversitatea culturală. Orașe precum New York și Londra sunt cunoscute pentru diversitatea lor culturală, dar într-o vacanță în Dubai vei constata că diversitatea este la un alt nivel. Aproximativ 85% din populația Dubaiului este formată din expați. 

Arhitectură unică. Dubai este cunoscut în întreaga lume pentru arhitectura sa. Este greu de crezut că în urmă cu doar patru decenii, orașul era un sat de pescari. Acum, orizontul Dubaiului este plin de zgârie-nori proiectați de unii dintre cei mai buni arhitecți din lume. O călătorie pe unul dintre drumurile principale din Emiratele Arabe Unite, Sheikh Zayed Road, va lăsa pe oricine cu gura căscată. Clădirile au forme dimensiuni și stiluri diferite. Orice face Dubaiul, îl face cu stil, așa că până și stațiile de metrou sunt minuni arhitecturale.

Palm Jumeirah. Pentru cei care caută o vacanță în Dubai insulele artificiale unice le vor depăși așteptările. Nu contează câte imagini au văzut online, acolo totul va fi wow.  Palm Jumeirah există de peste un deceniu și oferă plaje, hoteluri și restaurante. Inspirată de arborele tradițional din Dubai, această insulă are forma unui palmier masiv care se întinde în ocean. Chiar mai bine decât să vizitați Palm Jumeirah este să faceți un tur cu elicopterul într-o vacanță în Dubai și să vedeți insula de sus.

Burj Khalifa. Cea mai înaltă clădire din lume, iar vizita aici este într-adevăr o experiență de neuitat. De la plajă până la deșert, întregul Dubai poate fi văzut de sus. Clădirea are peste 800 de metri înălțime și are 163 de etaje. Burj Khalifa găzduiește numeroase hoteluri și restaurante, și este un loc ideal pentru a privi apusul soarelui.

Gold Souk. Dubai este cunoscut și pentru uimitorul său Gold Souk, care oferă zeci de magazine de bijuterii care vând aur, argint și pietre prețioase. Admirați cel mai mare inel de aur din lume, care cântărește aproape 64 de kilograme. Soukul de aur este situat în Dubaiul vechi și este un contrast real cu partea nouă a orașului. Piața tradițională arată simplă din exterior, dar interiorul său este uimitoare. Ce o să remarci? Niciunul dintre magazine nu are agenți de pază care să protejeze bijuteriile. Dubai este un oraș sigur.

Grădini în deșert. Având în vedere climatul și geografia Dubaiului, este greu de crezut că ar avea verdeață. Cu toate acestea, grădinile artificiale vor lăsa pe oricine uimit. Pentru cei care iubesc natura, Dubai Miracle Garden este un loc obligatoriu de explorat într-o vacanță în Dubai. Sculpturi realizate exclusiv din flori care imită castele, avioane și chiar Burj Khalifa.

Viața de noapte într-o vacanță în Dubai. Celor cărora le place să petreacă în acest oraș vor găsi cluburi de noapte și baruri senzaționale, deschise în fiecare noapte a săptămânii. White Dubai, Blue Marlin și Cirque Le Soir sunt cele pe care le recomandăm. Facem planuri împreuna toamna aceasta pentru o vacanță în Dubai? Consultanții Nordis Travel îți vor face recomandări pentru cazare, distracție, locuri pe care merită să le vizitezi într-un oraș pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață.

S-ar putea să-ți placă și...