vacanță în Croația
Povești și sfaturi de călătorie

Top 5 plaje de vis din Riviera Makarska pe care merită să le vezi în vacanța în Croația

Plajele de pe Riviera Makarska sunt unele dintre cele mai frumoase din Croația. Un litoral la Marea Adriacă pe care trebuie să îl descoperi în vacanța în Croația. Țărmurile sale albe strălucesc sub soarele fiecărei zile. Aici puteți găsi orice aveți nevoie pentru o vacanță în Croația la plajă – de la golfuri retrase până la plaje din oraș, care sunt căutate de pasionații sporturilor nautice și a vieții de noapte.

Riviera Makarska bifează toate opțiunile de plajă, distracție și gastronomie pe care le cauți într-o vacanță în Croația. O zi plină de soare la plajă, o promenadă plină de viață, activități pentru întreaga familie – de la parasailing, caiac sau plimbări cu banana, mese pe malul apei și cocktailuri de la soare. Cei care caută o plajă mai liniștită nu trebuie să meargă zeci de kilometri cu mașina, deoarece la câteva minute de centrul orașului vor descoperi un golf ascuns și Solaric Beach. Dacă planurile de vară includ o vacanță în Croația de la Nordis Travel, hai să pășim împreună pe nisip pe cele cinci plaje de vis din Riviera Makarska.

Nisip, soare și peisaje impresionante într-o vacanță în Croația

1 – Plaja Punta Rata din Brela este cu siguranță cea mai faimoasă plajă din Makarska. Chiar și revista Forbes a votat această plajă de vis ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din întreaga lume în 2004. Lucrul special al plajei Punta Rata este stânca sa care răsare din marea turcoaz, considerată a fi simbolul Brelei, un reper iconic al zonei. Această plajă este una dintre cele mai frumoase de pe Riviera Makarska și nu trebuie ratată într-o vacanță în Croația vara aceasta.

2 – Podrace Beach este situat în Brela și este o adevărată perlă printre cele mai frumoase plaje din Makarska. Oricine face baie aici descoperă o panoramă la fel de frumoasă și unică ca pe o carte poștală. Acest mic golf se află ascuns între stânci și pini verzi și strălucește în cele mai frumoase culori de azur. Aici apa este limpede ca cristalul și există câteva zone bune în jurul stâncilor pentru a face snorkeling.

3 – Plaja Vruja este una dintre plajele secrete din Makarska. Este situată lângă Brela, chiar în nordul Rivierei Makarska. Acest golf natural pitoresc oferă un cadru de vis cu pietre roșii și natură neatinsă. Unele secțiuni ale coastei și golfurile mai mici sunt potrivite pentru persoanele care caută zone neatinse. Un adevărat răsfăț printre plajele liniștite și retrase ale rivierei Makarska.

4 – Plaja Nugal se află într-un golf natural situat în Parcul Natural Osejava, între orașul Makarska și Tucepi. Puteți ajunge aici făcând o scurtă drumeție. Acest loc este pur și simplu uimitor, de parcă ar fi ieșit din revista de călătorii: stânci înalte, păduri strălucitoare de pin și cele mai frumoase culori ale mării încântă călătorii unei vacanțe în Croația. Plaja Nugal este una dintre cele mai bune plaje nud din Makarska, deși non-nudiștii pot folosi plaja în diferite zone. 

5 – Plaja Duba este situată în partea de sud a Rivierei Makarska. Datorită locației sale retrase, această frumoasă plajă oferă locuri solitare minunate. Aici pietrișul este deosebit de lucios, iar marea de albastru turcoaz extraordinar de frumos, ceea ce creează o atmosferă pitorească retrasă. De asemenea, există câteva locuri minunate de snorkeling de-a lungul stâncilor.

Când planificați următoarea vacanță în Croația? Hai să faci planuri de călătorie cu Nordis Travel.

S-ar putea să-ți placă și...