Povești și sfaturi de călătorie

Vacanță în Creta. Cele mai bune plaje din Creta

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și oferă 300 de zile de soare pe tot parcursul anului, făcându-l locul ideal pentru a vă petrece vacanța, în orice moment al anului! De-a lungul țărmului, veți găsi multe plaje frumoase care se potrivesc gustului și stilului fiecărui călător care alege vara aceasta o vacanță în Creta. de la întinderi lungi de nisip și plaje pustii până la golfuri stâncoase și golfuri pline de acțiune, oferind excursii cu barca, sporturi nautice și baruri pe plajă. Dar orice călător pasionat de soare se întreabă de fiecare dată când pleacă în vacanță care sunt cele mai bune plaje din Creta.

Pentru că iubim Grecia, iar o vacanță în Creta o rezervăm în fiecare lună august, am făcut o selecție a celor cinci cele mai bune plaje din Creta. Familiile vor aprecia nisipul moale pentru copii și apele puțin adânci, în timp ce pasionații de sporturi pe apă se pot scufunda în aventuri acvatice de dimineață până spre apus. Ia-ți costumul de baie, masca de snorkeling și protecția solară și pregătește-te să explorezi acest paradis din Egee pe care îl numim Creta.

Poți face cele mai cool postări de Instagram într-o vacanță în Creta!

Plaja Elafonisi. Adesea inclusă în topul celor mai bune plaje din lume, Elafonisi este o alegere perfectă atunci când ai rezervat o vacanță în Creta. Situată pe coasta de sud-vest a insulei, plaja este de fapt o insulă care este separată de coastă printr-o lagună. Întreaga zonă este protejată, de aceea peisajul va fi destul de sălbatic, dar plaja a fost comparată de multe ori cu exoticele locații din Caraibe.

Plaja Elafonissi

Trăsătura principală a lui Elafonisi este fâșia lungă de nisip roz care adaugă o notă spectaculoasă de culoare peisajului deja exotic. Nisipul moale este de fapt populat de milioane de mici scoici colorate care dau impresia că pășești pe un covor roz lângă marea turcoaz. Este interzis să pleci de aici cu cochilii, scoici sau plante. Într-o vacanță în Creta poți vedea și faimoasele Caretta-Caretta, țestoasele care vin pe plajă Elafonisi să-și depună ouăle. Mama Natură a lucrat, cu siguranță, peste program pentru a crea acest peisaj demn de o postare de Instagram!

Plaja Balos. Uimitoarea Lagună Balos este prezentă și ea în nenumărate ghiduri turistice, +în diverse topuri a celor mai bune plaje din Creta. Laguna Balos, se găsește în partea de nord-vest al Cretei, pe peninsula Gramvousa. Este una dintre cele mai fotografiate locații ale insulei și nu este greu de văzut de ce. Culorile turcoaz ale lagunei amplasată lângă munții sălbatici sunt uluitoare. În acest paradis, veți experimenta momente memorabile pentru o vacanță în Creta în timp ce vă relaxați pe nisipul alb și fin și înotați în ape exotice cristaline.

Balos lagoon

Plaja Falassarna. Dacă mergeți într-o vacanță în Creta și căutați un loc privat, plaja Falassarna este una dintre cele mai populare plaje din Creta. Destul de aproape de Laguna Balos, veți găsi plaja Falassarna. Această zonă este separată în mai multe plaje și golfuri mici, dintre care cea mai lungă se întinde pe mai mult de 1 km. În zilele cu vânt, este un magnet pentru windsurfers. În zilele fierbinți mergeți la unul dintre barurile de pe plajă pentru o bere rece. Nu vă grăbiți să plecați devreme, rămâneți pentru a urmări apusul. Privit de aici este unic!

Falassarna lagoon

Plaja Preveli. Plaja Preveli a fost una dintre cele mai populare destinații din Creta pentru turiștii hippy în anii 1970. În timp ce plaja este minunată, adevărata bijuterie aici este Lacul Preveli, care se formează din râul Grand la ieșirea din grandiosul defileu Kourtaliotiko și se varsă în mare chiar lângă plajă. Acest colț tropical din Creta este renumit pentru plantele tropicale, luxuriante. Zona este cunoscută iubitorilor seriei Lost. 

Plaja Preveli

Plaja Matala. Unul dintre cele mai legendare locuri pe care le puteți vizita într-o vacanță în Creta este fantasticul sat hippie Matala, de pe coasta de sud a regiunii Heraklion. Satul are o plajă uimitoare care se învecinează cu o stâncă înaltă și peșteri impresionante. Matala a devenit cunoscut în anii 1960, când satul de pescari a început să atragă turiștii hippie. Astăzi, satul păstrează o parte din atmosfera romantică. Plaja cu nisip este ideală pentru familiile cu copii, dar marea este adâncă și bună pentru snorkelling. Cu siguranță una dintre cele mai bune plaje din Heraklion!

Plaja Matala

Înainte de a alege vara aceasta o vacanță în Creta, rezervați un hotel recomandat de consultanții Nordis Travel. Toate hotelurile respectă normele de igienă și siguranță. Sejururile de șapte nopți, bilet de avion cu plecare din București, transfer privat și asigurare de călătorie inclusă, au prețuri începând de la 964€/ persoană. Ți-ai făcut deja bagajul? Să mergem într-o vacanță în Creta!

S-ar putea să-ți placă și...