Povești și sfaturi de călătorie

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Creta

Sunt multe locuri de vizitat în întreaga Grecie. Dar o vacanță în Creta are atât de multe atracții, încât îți va fi dificil să te hotărăști pe care să le vizitezi mai întâi. De la plaje exotice, mângâiate de unduirea palmierilor, plaje descoperite de hipioți sau plaje cu nisip roz, până la golfuri ascunse, insule cu istorii secrete sau defilee care merită explorate la pas într-o vacanță în Creta.

Santorini Island

Pentru cei care nu au văzut încă insula Santorini, această croazieră este de neratat. Vizitați Oia, Imerovigli și Fira, mergeți de-a lungul caldarei într-un tur ghidat al insulei, dar și de timp liber pentru a explora în voie locurile celebre. Priveliștile fenomenale ale stâncilor calderei care se aruncă în apele albastre ale mării, căsuțele cocoțate pe stâncile cu straturi de lava, culminând cu un decor perfect pentru cărțile poștale, și cel mai fotografiat apus de soare din lume. Veți asista la un final de zi cu adevărat memorabil!

Elafonisi Dream Beach

Adesea inclusă în topul celor mai bune plaje din lume, Elafonisi este o alegere perfectă pentru o zi de plajă. Situată pe coasta de sud-vest a insulei, plaja este de fapt o insulă, separată de coastă printr-o lagună, un peisaj sălbatic, dar comparat de multe ori cu exoticele locații din Caraibe. Trăsătura principală a plajei Elafonisi este fâșia lungă de nisip roz care adaugă o notă spectaculoasă de culoare peisajului exotic. Nisipul moale este de fapt populat de milioane de mici scoici colorate care dau impresia că pășești pe un covor roz lângă marea turcoaz.

Cină romantică într-un loc idilic

O experiență rafinată, un loc retras pe malul mării, într-un decor elegant la lumina lumânărilor, arome fine gourmet, șampanie și vinuri cretane selecte. Briza ușoară a mării adaugă ultima atingere decorului, iar apusul de soare este ca un medicament pentru suflet, când cerul este pictat în nuanțe roșiatice. Un loc secret, cu cinci meniuri speciale, pentru a vă trăi povestea de vacanță la Creta Maris Beach Resort 5*. O experiență semnificativă, un timp petrecut frumos cu oamenii pe care îi iubești, momente în care toate simțurile tale sunt trezite; acestea sunt cele mai autentice luxuri care îți rămân în amintiri toată viața.

Vai Beach și cea mai mare pădure de palmieri

Pădurea de palmieri din Creta este un loc care poate concura cu orice zonă tropicală din Thailanda sau Maldive. Plaja de nisip este umbrită de cei peste 6000 de palmieri, fiind una dintre cele mai apreciate locuri din întreaga Mediterană. Pe plajă se pot închiria șezlonguri și umbrele. Vai Beach a fost descoperită de hipioții care au poposit pe plaja Matala la începutul anilor 1970, dar este învăluită în misterul legendelor locale. Conform cărora pirații arabi care au acostat navele în zonă cu mâncat curmale și au aruncat sâmburii pe mal.

Spinalonga, insula suferințelor și a minunilor

Este dureros să te gândești că aici a fost una dintre ultimele colonii de leprosi din Europa. Că aici oamenii erau izolați, erau condamnați și abandonați. În această frumusețe înconjurată de un turcoaz ireal, în mijlocul golfului Elounda, apărată de zidurile venețiene ale unei frumoase cetăți, pe aleile pietruite și în spatele geamurilor au locuit ultimii leproși ai Europei. Și tot aici s-au născut 30 de copii, iar pentru a trăi și simți suferința oamenilor, cartea autoarei britanice Victoria Hislop, Insula, este elocventă. Este o altfel de excursie, dar poveștile și istoria locului sunt senzaționale.

Pregătește bagajele și lasă consultanții Nordis Travel să-ți organizeze vacanța în Creta. Vei primi recomandări de hoteluri cu facilități perfecte pentru întreaga familie. Hai să facem planuri împreună și nu lăsa să treacă vara fără o vacanță în Creta.

S-ar putea să-ți placă și...