Comunitatea călătorilor cu stil

Que maravilla! Ce merită să vizitezi într-o vacanță în Costa del Sol

Sudul Spaniei este fantastic de vizitat în orice anotimp. Gândiți-vă la o vacanță în Costa del Sol, plină de soare și, fără îndoială, mintea dvs. va rătăci pe plajele cu nisip, mările albastre, stațiunile strălucitoare și soarele nesfârșit. Deși o vacanță în Costa del Sol pentru asta este iubită, există atât de multe locuri de văzut aici, încât s-ar putea să fiți surprinși!

Situată în sudul Andaluziei, Costa del Sol are sătuce uluitoare, se mândrește cu o gastronomie aromată, muzee fascinante, peisaje incredibile, o cultură și o istorie care merită descoperite. Toate acestea se combină pentru a crea o destinație fantastică de vacanță pentru cei care caută soare garantat, în timp ce pot face și ceva puțin diferit. Costa del Sol este o locație excelentă de vacanță. Sunt multe de făcut, de la parcuri acvatice uimitoare la drumeții, sporturi nautice, plaje frumoase, restaurante și baruri. O vacanță în Costa del Sol poate fi liniștită, la plajă sau la piscină, sau poate fi activă descoperind orașe și locuri extraordinare.

Palatul Alhambra din Granada

Indiferent cât ați citit sau câte fotografii ați văzut despre palatele Alhambra din Granada, acest palat de plăcere maur vă va lua totuși respirația. Palatul regal al dinastiei Nasrid este punctul culminant artistic al perioadei islamice a Spaniei, când Andalucia a reprezentat simbolul culturii și civilizației din Evul Mediu european. Complexul maur este parcă și mai frumos atunci când este luminat noaptea. Petreceți timp rătăcind prin Generalife, o grădină care a fost numită „paradisul pe pământ”.

Moscheea – Catedrală din Cordoba

Este nevoie de o singură clădire pentru a plasa Cordoba pe lista de destinații uluitoare pe care le poți descoperi într-o vacanță în sudul Spaniei. Una dintre cele mai mari clădiri islamice din lume, Mezquita sau moscheea – catedrală este un simbol al culturii sofisticate care a înflorit în Cordoba acum mai bine de o mie de ani, când orașul era capitala Spaniei islamice și cel mai mare oraș din vestul Europei. Este imposibil să descrii în cuvinte frumusețea imensei moschei din Cordoba, pentru că tot interiorul său este senin și spațios. Moscheea este una dintre cele mai mari opere de arhitectură islamică din lume. Mezquita arată cum musulmanii, evreii și creștinii au conviețuit aici și au îmbogățit orașul cu un amestec vibrant de culturi diverse. 

Puente Nuevo din Ronda

„Promenade minunate, vin fin, mâncare excelentă, nimic de făcut …” Așa a descris Ernest Hemingway Ronda, după ce a petrecut o vară acolo în 1959. Ronda are cel mai vechi inel de coride din Spania care este folosit și astăzi pentru Corrida Goyesca anuală. Cea mai mare atracție din Ronda este Puente Nuevo, podul care se întinde peste defileul El Tajo unind orașului vechi de cel nou. Vederile de sus sunt uimitoare, iar o pauză de cafea este binevenită la restaurantul de sus.

Plaza de España din Sevilla

Construită în 1929 pentru a celebra regiunile Spaniei, Plaza de España este un impresionant pavilion semicircular înconjurat de colonade. Panouri frumoase din plăci colorate reprezentând fiecare provincie din Spania sunt amplasate cu vedere la piscina lungă, care este traversată de poduri. Este un loc popular de vizitat pentru o plimbare sau pentru a rema o barcă de închiriat în jurul piscinei și sub poduri.

Orașele albe din Andalucia

Sudul Andaluciei este faimos pentru orașele albe care vorbesc despre istoria lungă și fascinantă a acestei regiuni. Cel mai spectaculos dintre toate cele 19 este Arcos de la Frontera, a cărui piață de lângă biserica gotică se termină într-o stâncă de 137 de metri, oferind vederi peste o vale de livezi de măslini, plantații de portocali și migdale. Labirintul său de străzi șerpuite și pietruite duce pe lângă cafenele și magazine de artizanat care vând ceramică spre un castel maur.

Cu o puternică influență maură, de la cultură, gastronomie și până la arhitectură, o vacanță în Costa del Sol te va cuceri. Nu trebuie să fie te gândești doar la lunile de vară pentru o vacanță în Costa del Sol. Întreabă un consultant Nordis Travel pentru a primi recomandări pentru o vacanță în Spania. Fie chiar și într-un city break.

S-ar putea să-ți placă și...