Povești și sfaturi de călătorie

Vacanță în Cipru de Nord. Destinație de toamnă pentru relaxare și plajă

Când vine vorba de relaxare, tot ce trebuie să faci este să te gândești la soarele mediteranean, un cocktail și o piscină. Le poți avea pe toate trei dacă alegi o vacanță în Cipru de Nord toamna aceasta. Vremea frumoasă cu 24 de grade temperatura apei mării și un zbor scurt sunt doar trei motive pentru o vacanță în Cipru de Nord recomandată de Nordis Travel. Fie că vrei să te relaxezi și să te bucuri de soare, să explorezi minunile antice sau să dansezi toată noaptea pe ritmuri de bouzouki, ia-ți jumătatea și hai în Cipru, locul de naștere al Afroditei, zeița greacă a iubirii!

Cipru de Nord este adesea ocolit în favoarea omologului său sudic, cu toate că are peisaje frumoase și o istorie bogată și variată. Am sedlectat cinci activități pe care le poți face într-o vacanță în Cipru de Nord toamna aceasta.

Servește prânzul în portul istoric din Kyrenia

Kyrenia este o stațiune de coastă plină de viață, situată la aproximativ 40 de minute cu mașina de Aeroportul Internațional Ercan. Fermecătorul oraș de lângă port a fost decorul romanului clasic „Lămâi amare din Cipru” de Lawrence Durrell și încântă cu livezi parfumate, munți presărați cu castele și păduri luxuriante.

Portul Kyrenia a rămas parcă agățat în timp, amintind de vremurile în care comercianții au făcut popas aici de-a lungul rutelor comerciale către Europa. În timp ce savurezi cafeaua de dimineață sau deguști un mezze, îți poți imagina viața așa cum era în perioada de glorie a portului. Admiră priveliști incredibile de pe meterezele castelului, descoperă temnițe și depozite, o capelă din secolul al XII-lea și Muzeul naufragii. După ce ai epuizat atracțiile istorice, mergi pe străzile cu magazine, unde vei găsi bijuterii, covoare kilim lucrate manual și lucrări de artă interesante. Seara, restaurantele din Kyrenia, specializate în bucătăria cipriotă și turcească, cu fructe de mare proaspete prind viață.

Admiră țestoasele care își fac cuib pe plajă

Frumosul Cipru de Nord este un loc de cuibărit pentru țestoasele verzi. Țestoasele verzi au o speranță de viață de până la 80 de ani, prin urmare protejarea lor este primordială. Aceste țestoase parcurg mii de mile pe apă, dar datorită instinctelor lor naturale, femelele se întorc de obicei pe plaja pe care au fost ecluzate, pentru a-și depune ouăle. Există mai multe situri de conservare în Cipru de Nord, monitorizate în timpul perioadelor de ouat și clocire. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste creaturi marine fascinante în vacanța în Cipru de Nord, mergi pe plaja Alagadi la est de Kyrenia sau în Peninsula Karpaz.

Descoperă peisajele fantastice de la Bellapais Abbey

Bellapais se află la 220 de metri deasupra nivelului mării, cu vedere la livezi luxuriante, la Marea Mediterană și la satele din zonă. În timpul raidurilor arabe din secolele al VII-lea și al VIII-lea, mănăstirea a fost un loc de refugiu pentru localnici. Cu toate acestea, prima comunitate care s-a stabilit pe deplin aici au fost Canonii Regulari ai Sfântului Mormânt care au fugit din Israel după căderea Ierusalimului în 1187. Clădirea principală a mănăstirii și biserica au fost construite mult mai târziu în secolele al XIII-lea și al XIV-lea și, pe măsură ce te vei plimba printre ruine, vei putea vedea steme, coloane originale și sculpturi religioase. Bellapais Abbey a ocupat multe roluri de-a lungul anilor. Când britanicii au preluat controlul asupra Ciprului de Nord, au folosit trapeza mănăstirii ca spital pentru armata lor. Astăzi, poți să vizitezi un muzeu, să afli mai multe despre istoria lui Bellapais și, în lunile de vară, te poți bucura de un concert de seară în aer liber.

Lasă-te învăluit în istoria Ciprului de Nord în Nicosia

Nicosia este capitala Ciprului de Nord. Este un oraș fascinant, cu o parte greacă (Sudul Ciprului) și una turcă (Nordul Ciprului) și o multitudine de atracții istorice de descoperit. Explorează Buyuk Han – un han și o curte otomană cu magazine și cafenele unde cămilele se opreau pentru a se odihni și piața Bandabuliya, plină cu produse de tot felul și mirodenii. Aici se află de asemenea și maiestuoasa Moschee Selimiye, cea mai veche biserică gotică care a supraviețuit pe insulă. Construită inițial drept Catedrala Sfânta Sofia, a fost transformată în structura sa actuală cu adăugarea de minarete la sosirea otomanilor în 1571.

Dacă vrei cele mai bune priveliști ale Nicosiei, mergi pe acoperișul modestului Hotel Saray, care oferă vederi panoramice de 360 ​​de grade ale orașului.

Încearcă mâncăruri din bucătăria cipriotă și turcească

Combinația dintre cele două bucătării, cipriotă și turcească, este una dintre cele mai gustoase de pe continent – o fuziune a influențelor sud-europene, mediteraneene și ale Orientului Mijlociu. Mâncărurile locale în stil tapas numite „mezze” sunt deosebit de populare. Această specialitate constă în mai multe platouri calde și reci servite cu carne, pește, legume și salată care pot fi împărțite pe masă. Acestea constau de obicei din brânză halloumi, măsline, cușcuș și salate feta.

(vacanță în cipru de nord – foto3) Există o mulțime de opțiuni pentru vegetarieni, iar carnivorii pot opta pentru mielul Kleftico favorit în zonă, gătit lent, până când se înmoaie, într-un cuptor de lut sau pentru prepararea de shish kebab-uri delicioase. Yamiii, tu când spuneai că vrei să mergi într-o vacanță în Cipru de Nord?

S-ar putea să-ți placă și...