Povești și sfaturi de călătorie

Vacanță în Bali. 7 activități unice pe care trebuie să le experimentezi într-o vacanță în Bali

Vacanță în Bali oferă șansa de a explora un peisaj incredibil.  Un amestec spectaculos de frumusețe naturală și cultură fermecătoare. Bali este faimoasa Insulă a Zeilor, cu un peisaj variat, cu dealuri și munți, stânci spectaculoase și plaje cu nisip, terase luxuriante de orez și dealuri vulcanice sterpe, toate oferind un fundal pitoresc pentru cultura sa colorată, profund spirituală. Cu un număr mare de atracții culturale, istorice și arheologice și numeroase spații de cazare, aceasta este una dintre cele mai populare destinații insulare din lume și mai ales una care câștigă constant premii și locuri în topurile de călătorie. Vacanța în Bali are ceva de oferit pentru oricine, de la tineri plecați într-o aventură, până la cei care aleg locații luxoase și activități extravagante, unde printre terasele luxuriante de orez, văile dramatice și vulcani și vei descoperi artisticul Ubud cu o atmosferă încântătoare.  Descoperă cele 7 lucruri pentru care vacanța în Bali este faimoasă și recomandată de Nordis Travel.

Templul Ulun Danu

În Bali există foarte multe temple, peste 10.000 de locații religioase, cu fundaluri exotice, însă dacă ar trebui să alegi unul singur pentru a-l vizita, cu siguranță acela trebuie să fie Ulun Danu. Cunoscut și sub numele de Templul plutitor, este unul dintre cele mai fascinante temple din Bali, simbol al insulei, ilustrat pe bancnota de 50.000 de rupii.  Templul a fost construit în cinstea Zeiței Danu, zeița apei, a lacurilor si a râurilor.

Pădurea maimuțelor din Ubud

Un sanctuar al maimuțelor cu coadă lungă, un habitat natural, liniștiti asigurat acestor mamifere de sătenii din Padangtegal, Ubud. Cele peste 600 de maimuțe sunt împărțite în cinci grupuri, în funcție de vârstă și poziția geografică din interiorul pădurii. Vei vedea maimuțe de toate vârstele, de la adulți, adolescenți, până la pui.

Bali Swing

Cele mai multe fotografii pe care le-ai văzut pe internet au fost surprinse de la înălțime. Vederi uluitoare, adrenalină, experiențe de neuitat de la 10, 15, 20 sau chiar 78 de metri deasupra solului. Nu rata Bali Swing, un răsfăț pentru iubitorii de adrenalină, leagăne care se înalță peste pădurile luxuriante, câmpurile de orez sau văile râurilor. Dacă nu ești un fan al înălțimilor, dar dorești o fotografie unică, poți opta pentru una într-un coș în vârful copacilor.

Dansul Kecak 

Un spectacol uimitor pe care cu siguranță nu vrei să-l ratezi este tradiționalul dans Kecak, una dintre capodoperele artistice balinez. Începe la amurg și povestea continuă în întuneric, atunci când doar flacăra torțelor de bambus luminează corpurile celor 60 de bărbați așezați în cercuri concentrice.  Se spune că dansul Kecak provine dintr-un ritual antic balinez numit Sanghyang, pentru a respinge spiritele rele. Cel mai bun loc pentru a urmări acest spectacol este la Pura Uluwatu, în decorul apusului dramatic. 

Terasele de orez

Bali este renumit pentru terasele de orez, o parte importantă a economiei țării. Una dintre terasele importante de orez este Jatiluwih, o zonă de 600 de hectare, inclusă de UNESCO în lista sa de peisaje culturale mondiale. Tegallalang are terase spectaculoase de orez peste vale, câmpurile de orez din Didemen, Munduk sau Soka folosesc sisteme de irigații tradițional balineze vechi de secole. Pentru a explora verde de smarald, poți alege o excursie cu bicicleta pe terase.

Goa Gajah

Goa Gajah, cunoscut și sub numele de Peștera Elefanților, este un sit istoric construit în secolul al IX-lea și îl găsești aproape de Ubud. Intrarea în peștera elefanților înfățișează o față uriașă amenințătoare a cărei gură larg deschisă formează pragul ușii. Fețele feroce cioplite în piatră care alcătuiesc poartă de intrare în templu se crede că alungă spiritele rele. O statuie de piatră Ganesh este, de asemenea, prezentă în interiorul templului. Așadar, asigurați-vă că vizitați Goa Gajah când vă aflați în Bali.

Beautiful woman in old hindu temple of Goa Gajah near Ubud on the island of Bali, Indonesia

Bali Safari

O activitate pentru toate vârstele este vizita la Bali Safari. Bucurați-vă de o aventură 4×4, prin natura sălbatică pentru a întâlni o mare varietate de animale, chiar și specii pe cale de dispariție. Vizitați acvariul pentru a hrăni o piranha. Experimentați o întâlnire cu leii, apoi puteți lua tramvaiul care vă duce într-un safari de noapte pentru a hrăni animalele sălbatice! Iar la final, urmărește elefanții care se răcoresc în râu.

Alegi o vacanță în Bali pentru plajă și relaxare sau te gândești și la câteva excursii? Hai să facem planuri împreună!

Pair Of Lions at Bali Zoo

S-ar putea să-ți placă și...