Povești și sfaturi de călătorie

Ce mâncăm? Unde mâncăm în vacanță? 7 experiențe culinare incredibile din întreaga lume

În calitate de călători, devenim din ce în ce mai aventuroși și căutăm experiențe de vacanță care să ne surprindă, mai ales când căutăm locuri unice pentru a lua masa. De fiecare dată când plecăm într-o călătorie, ne întrebăm – Ce mâncăm? Unde mâncăm în vacanță? Colegii noștri și-au ales descoperirile preferate pentru gastronomii din întreaga lume și au realizat un top al celor mai plăcute experiențe culinare pe care le puteți testa în vacanțele recomandate în fiecare colț al lumii. Sunt atât de multe aplicații care te pot ajuta să găsești locul acela fantastic cu priveliște într-un sătuc de munte, clubul de pa plajă unde fructele de mare au arome senzaționale sau piețele de noapte care sunt în topuri internaționale. Nu te mai întreba – Ce mâncăm? Unde mâncăm în vacanță? – alege destinația favorită și hai să călătorim. Nu există două vacanțe la fel, există o lume care merită descoperită cu Nordis Travel.

Luați masa într-un restaurant subacvatic – Maldive

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe culinare spectaculoase, trebuie să testați un restaurant unde cina este servită la 5,8 metri sub mare la Hurawalhi Island Resort din Maldive. Acest restaurant submarin din sticlă este locul perfect pentru a sărbători o ocazie specială, cu preparate inventive, impecabil prezentate, completate de priveliști fascinante ale vieții acvatice. Este romantic seara, cu iluminare iluminată și o atmosferă exclusivă, dar vă recomandăm să rezervați într-un interval de prânz pentru a aprecia pe deplin priveliștile colorate ale recifului.

Experiențe la o fabrică de ceai în Sri Lanka

Fabrica de ceai Heritance, asemănătoare unui muzeu, spune povestea incredibilă a comerțului cu ceai din Sri Lanka, oferind în același timp experiențe uimitoare în stil colonial. Amplasat deasupra dealurilor ondulate ale plantațiilor de ceai, te poți scufunda în istorie. Pentru ceva special, „Dining on Wheels” oferă mâncare rafinată la bordul unui vagon de tren, folosit cândva pentru a transporta ceaiul din fabrică, dar acum static, parte a hotelului însuși. Răsfățați-vă într-o călătorie culinară printr-un meniu de șase „stații” de mâncare locală delicioasă.

Luați masa la noi culmi în Thailanda

O vacanță în Thailanda este adesea o poveste cu două jumătăți; mulți vizitatori petrec câteva nopți în agitatul Bangkok înainte de a se retrage într-un paradis pe plajă. În capitala haotică, stați la Banyan Tree Bangkok pentru a îmbunătăți mesele în oraș la restaurantul în aer liber de pe acoperiș, Vertigo. Încheiați-vă cina amețitoare cu un cocktail în Grădină Saffron Sky, o oază urbană vertiginoasă, cu copaci sclipitori, șezlonguri confortabile și cocktailuri cu ierburi.

După câteva zile de descoperiri și de cumpărături, veți fi gata pentru ceva odihnă, iar un sejur la Banyan Tree Krabi este doar tonicul. Răsfățați-vă cu o noapte la cel mai emblematic loc de luat masa din Krabi, Bird’s Nest, unde veți găsi mese ciudate așezate printre vârfurile copacilor. Luați masa cu preparate rafinate din bucătăria thailandeză și răsfățați-vă cu vederi la insulele din Marea Andaman, deosebit de magică la apus.

Peșteră pentru doi în Spania

Hotel Jardin Tecina are o locație de invidiat pe incredibilele stânci vulcanice din La Gomera. O legendă locală povestește despre un cuplu pierdut pe mare, spălându-se pe stânci și invitat să ia masa cu un locuitor local din peșteră. Hotelul a preluat acest mit și l-a folosit pentru a crea o experiență unică. Sunteți ghidat către o peșteră naturală cu vedere la ocean și la munte, oferind intimitate absolută. Seara ta nici măcar nu este întreruptă de personalul de așteptare, deoarece masa ta sosește cu coșul tras pe firele din bucătărie.

Mergeți la vânătoare de trufe în Toscana

Un sejur într-un castel magnific din secolul al X-lea, pe dealurile toscane, este un răsfăț în sine, dar experiențele culinare încântătoare de la Castello di Casole, A Belmond Hotel sunt în topul preferințelor. Restaurantul servește mâncăruri rustice toscane cu o notă rafinată de mese, iar gurmanzii vor adora cursurile de gătit, tururile de degustare de vinuri și aperitivele și tartinele la o masă plutitoare în pădure. Dar activitatea noastră preferată trebuie să fie vânătoarea de trufe. Veți pleca cu un ghid expert și câini de urmărire dresați pentru a descoperi aceste comori pământești înainte de a vă întoarce la spa pentru un tratament inspirat de trufe. Pentru marea finală, stimatul bucătar Daniele Sera va pregăti o cină extravagantă cu patru feluri de mâncare pe tema trufelor, asortată cu vin dintr-o podgorie locală.  Ce mâncăm? Unde mâncăm în vacanță? Doar ce ați cules!

Cină cu vedere în India

Taj Mahal a fost construit ca o declarație supremă de dragoste, așa că ce poate fi mai romantic decât o cină la lumina lumânărilor cu acest monument maiestuos ca fundal? La The Oberoi Amarvilas, fiecare cameră are vedere neîntreruptă la celebrele domuri de platină și puteți profita la maximum de aceste vederi din primul rând cu o seară de neuitat pe balconul dvs. privat. Un majordom personal vă va răsfăța în timp ce vă răsfățați cu o sărbătoare Royal Indian Thali cu patru feluri – doar adăugați șampanie pentru un plus de strălucire. Nu trebuie să vă mai întrebați Ce mâncăm? Unde mâncăm în vacanță? Avem soluții pentru fiecare călător pretențios.

Fructe de mare și un apus de soare surprinzător în Bali

Nu este de mirare că iubitorii de mâncare aleg o vacanță în Bali. Această insulă tropicală este plină de senzații de gust, de la mese gourmet în hoteluri de talie mondială până la mâncăruri picante servite în restaurantele locale ale localnicilor. La Templul Uluwatu, unul dintre cele mai fotografiate monumente din Bali, puteți testa gastronomia balineză cu o cină romantică într-un cadru uimitor. În timp ce soarele se topește în valurile oceanului și cerul se luminează într-o ceață portocalie, urmăriți un spectacol captivant Kecak Fire Dance înainte de a savura fructele de mare savuroase împreună cu un cocktail de fructe exotice.

S-ar putea să-ți placă și...