vacanta in spania
Povești și sfaturi de călătorie

Te gândești la o vacanță în Spania? Hai în Andaluzia pentru a gusta soarele, marea și sărbătoarea din sudul Spaniei

De la plajele din Malaga până la vechiul oraș-port Cadiz, regiunea însorită de sud a Spaniei, Andaluzia, este una dintre cele mai strălucitoare bijuterii ale sale. Orice călător îndrăgostit de o vacanță în Spania trebuie să ajungă și în Andaluzia.

Indiferent dacă doriți să vă relaxați și să vă relaxați pe plajele însorite ale Costa del Sol sau să gustați bucătăria locală delicioasă, această regiune de coastă uriașă are multe de oferit.

Acoperind un incredibil 17% din teritoriul total al Spaniei, cu temperaturi perfecte pentru o vacanță în Spania din martie până în noiembrie, este locul perfect pentru a scăpa de iernile din restul Europei, dar și de verile în care familia trebuie să fie împreună. Poate că nu ai timp să stai zece zile, dar poți alege chiar și un city break cu un itinerar personalizat, pentru că în fiecare oraș al Andaluziei vei avea locuri de descoperit.

Deci, dacă vă îndreptați spre Costa del Sol vara aceasta pentru o vacanță în Spania, ce ar trebui să vedeți și să faceți? Iată detaliile noastre despre tot ce trebuie să vă bucurați în Andaluzia, de la carnavale la bucătărie.

Carnavalul din Cadiz este o experiență unică pentru o vacanță în Spania

Considerat a fi cel mai vechi oraș din Europa, Cadiz a fost înființat de fenicieni în jurul anului 1100 î.Hr. Înconjurat de mare, în aceste zile orașul este un amestec fermecător de stiluri arhitecturale, reflectând istoria sa bogată și variată.

Dacă doriți să obțineți un gust adevărat din Cádiz, trebuie să vizitați în timpul sezonului de carnaval. Având loc în fiecare februarie, orașul se transformă într-un loc imens de petrecere.

vacanta in spania

Muzica de carnaval poate fi auzită în fiecare colț al orașului și locuitorii își pregătesc costumele, care în Cádiz sunt cunoscute sub numele de „tipo” – unele dintre ele sunt adevărate opere de artă.

Anul acesta, sărbătoarea epică de 10 zile are loc în perioada 16 – 26 februarie. Considerat a fi cel mai mare carnaval din Spania, prima duminică are loc o mare paradă pe străzile orașului. Focuri de artificii, mâncare, competiții și dans au loc pe toată durata festivalului.

Vacanță în Spania pe plajele din Andaluzia

Deși probabil ați auzit de plajele însorite din Costa del Sol și Málaga, coasta andaluză are o lungime de 800 km. Dacă vă abateți de la drumul principal, veți găsi peisaje cu adevărat unice și neașteptate.

O astfel de minune este El Acantilado del Asperillo, cea mai înaltă stâncă de dună din Europa. Un sistem de dune fosile, structurile stâncoase zimțate ies de-a lungul a 12 hectare de coastă.

vacanta in spania

La fel de atrăgătoare este și duna Bolonia, care atinge o înălțime impresionantă de 30 de metri și are peste 200 de metri lungime. Acest sistem de dune face parte din Parcul Natural Del Estrecho, situat pe partea de nord a strâmtorii Gibraltar, punctul în care Oceanul Atlantic se întâlnește cu Marea Mediterană.

Pe lângă dune, există și câteva cascade uimitoare în regiune. Puteți vizita una dintre puținele cascade de apă dulce din Spania, care cade direct în mare, în zona naturală Maro – Cerro Gordo, unde se află unele dintre cele mai mici și mai ascunse plaje din țară.

Din secretele bucătăriei locale

vacanta in spania

Dacă doriți să gustați din bucătăria locală , Bergua vă recomandă să urmați rutele culinare locale. O modalitate bună de a cunoaște bucătăria și produsele native din Andalucia este să urmezi itinerariile sale gastronomice, cum ar fi traseul tonului Almadraba de pe coasta Cádiz, traseul șuncii Jabugo din Huelva sau ruta orezului din Sevilla. Traseul orezului vă va duce pe malurile râului Guadalquivir, unde se cultivă 40% din orezul spaniol. Pe lângă producerea acestei cereale esențiale, zonele umede creează un habitat natural spectaculos, cu 275 de specii de păsări care cuibăresc sau iernează aici.

Gastronomia celei mai sudice regiuni a Spaniei este determinată, fără îndoială, de clima excelentă, de orele lungi de soare și de apropierea de mare. Dacă te-am convins și te gândești la o vacanță în Spania, hai să afli toate detaliile de la un consultant Nordis Travel?

S-ar putea să-ți placă și...