Povești și sfaturi de călătorie

Ski în Italia. Cortina d’Ampezzo – Regina Dolomiților italieni

Ski în Italia. Cortina d’Ampezzo – Regina Dolomiților italieni

Cortina d’Ampezzo, este de zeci de ani favorita celor bogați și celebri care vin aici nu doar pentru ski în Italia ci și pentru a-și afișa noile colecții. Pentru cei care caută oferte pentru ski în Italia, Cortina a fost întotdeauna asociată cu lumea filmului. James Bond s-a aruncat cu schiurile pe bine-cunoscuta pistă de bob, iar în epoca de aur a filmului italian. Peter Sellers a urmărit hoții de diamante, iar Sofia Loren și prietenii ei erau aici în fiecare iarnă.

Dolce Vita este până astăzi laitmotivul oaspeților acestui mic oraș. Pentru mulți pasionați de ski, zona poate părea mică în comparație cu stațiunile de ski moderne, dar Cortina  d’Ampezzo și- a păstrat farmecul decadent și este astăzi considerată o stațiune la modă pentru ski în Italia.

Turismul are cu adevărat o tradiție aici. Începuturile poveștii datează din anii 1920, când au fost construite primele telecabine și primele hoteluri Grand, precum Miramonti Majestic, Cristallo sau Savoia care până în prezent, aduce un omagiu luxului, cu camere care oferă vederile panoramice spectaculoase ale Dolomiților. Panorama este cu adevărat unică și, deși s-ar părea că Alpii arată la fel peste tot, dar Dolomiții sunt cea mai frumoasă parte.

Cortina d’Ampezzo este numită capitala modei în Alpi

Divertismentul este variat chiar și pentru o stațiune de ski în Italia. Principala stradă comercială Corso Italia este plină de buticuri și magazine scumpe cu cele mai recente colecții de designeri italieni. Sunt multe cafenele și baruri après ski. Prezentările de modă au loc foarte des și în timp ce doamnele aleg haine de blană sau costume de ski pentru sezonul următor, domnii merg la degustări de vinuri în numeroase crame. Cortina d’Ampezzo este situată în provincia Belluno la o altitudine de 1210 m.

O stațiune de ski în Italia

Stațiunea de ski are de multă vreme reputația de a avea restaurante și bucătari de renume, așa că oferta gastronomică o depășește cu mult pe cea a stațiunilor de schi care oferă gulaschsuppe și germknödel drept vedetele bucătarilor. Când ai toate astea, cui îi pasă că telecabinele nu sunt de ultimă generație și că cele trei pârtii principale sunt conectate doar prin skibus. Aici instructorii locali de ski poartă Prada și conduc mașini scumpe. Costumele lor de ski sunt accesorizate cu semne Mercedes sau Maserati.

De asemenea, ar trebui să menționăm partea sportivă stațiunii Cortina d’Ampezzo. În fiecare an, găzduiește curse ale Cupei Mondiale și a fost locul de desfășurare al Jocurilor Olimpice de iarnă din 1956. Lagazuoi este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Dolomiți. O telecabină vă duce până la 2732 de metri chiar sub vârful Muntelui Lagazuoi, la 2778m. Cei care nu vor să experimenteze ședințe de ski în Italia, au o mulțime de lucruri din care să aleagă, de la plimbări în natură și patinaj, la călărie și rafting pe zăpadă.

Consultanții Nordis Travel vă pot face recomandări de vacanță la ski în Italia dacă trimiteți un mail la rezervari@nordistravel.ro

S-ar putea să-ți placă și...