Comunitatea călătorilor cu stil

Ski în Elveția. Vacanță de star în St Moritz

De ce stațiunea de ski St. Moritz atrage atât de multe celebrități, miliardari și case regale? Această bijuterie ascunsă în Alpii elvețieni a creat un stil de viață cu șampanie și caviar la care sclipici se îngrămădesc în fiecare iarnă pentru ski în Elveția. St. Moritz este o stațiune de vacanță cu ski de clasă mondială, locul de naștere al turismului alpin de iarnă, de două ori gazda Jocurilor Olimpice de iarnă și o bijuterie ascunsă pentru cei bogați. Este, de asemenea, cel mai secret și mai cunoscut oraș de ski din Europa.

Situat în mijlocul Alpilor Elvețieni, St. Moritz a popularizat sporturile moderne de iarnă, cum ar fi crichetul pe gheață și polo pe zăpadă, în timp ce a dat naștere la numeroase hoteluri de lux de cinci stele și restaurante de top cu bucătari celebri. O astfel de istorie a creat un stil de viață cu șampanie și caviar la care celebritățile se îngrămădesc în fiecare iarnă. Vedete, capete regalității și miliardari deopotrivă, de la Kate Moss la familia regală suedeză, vin pentru strălucire și pârtii.

Despre regiune și pentru ski în Eleveția

St. Moritz este situat în colțul de sud-est al Elveției și face parte din Alpii elvețieni, aproape de granița cu Italia. Stațiunea se află în Valea Engadinei, sub muntele Piz Nair și are vedere la uluitor Lacul St. Moritz. Ceea ce diferențiază cu adevărat St. Moritz de alte stațiuni elvețiene sunt cei 350 km de pârtii, zăpadă moale și perfectă pentru ski în Elveția și cerul albastru curat. Ce ai mai putea cere? Fiind una dintre cele mai luxoase stațiuni de schi din Elveția, St. Moritz este plin de buticuri de designer și restaurante cu stele Michelin – există cinci. Cu toate acestea, există și câteva baruri après-ski relaxate, unele chiar la prețuri accesibile, dacă doriți să aveți timp departe de strălucire. 

Istoria St. Moritz datează din 1864, când primii turiști au stat de la Crăciun până la Paște.

În 1928, a găzduit primele Jocuri Olimpice oficiale de iarnă și din nou în 1948. Potrivit celebrei reviste Vogue, femeile poartă haine de mătase, paiete și blană, iar bărbați sunt în costume din trei piese. Astfel, zona și-a asigurat statutul de destinație turistică de lux de iarnă, destinația de top a celor care caută oferte pentru ski în Elveția.

De asemenea, a fost primul loc din Alpi care a găzduit un turneu de golf și a avut unul dintre primele teleschiuri din Elveția. Tot aici se organizează  Cupa Mondială de polo pe zăpadă și White Turf St. Moritz, curse de cai pursânge.

St. Moritz a servit chiar și ca locație pentru două filme ale seriei James Bond, The Spy Who Loved Me și A View to A Kill.

Stațiunea celebrităților

Vedetele și miliardarii se adună în St. Moritz de zeci de ani. Claudia Schiffer, Liz Hurley, Kate Moss și Robert De Niro au fost văzuți acolo. Chiar și familia regală vacanta în St. Moritz, inclusiv familia regală suedeză, Prințul Edward și Contesa de Wessex și Willem-Alexander și Maxima din Țările de Jos.

Pe lângă schiul de clasă mondială, St. Moritz găzduiește și hoteluri de lux de cinci stele, cum ar fi Hotelul Carlton, care transportă oaspeții de la gară prin Bentley și are un restaurant cu stele Michelin. Există, de asemenea, un restaurant cu stele Michelin în Palatul Badrutt, unde Alfred Hitchcock și-a petrecut luna de miere. În special, găzduiește câteva petreceri legendare de Anul Nou. Celebrități și regalitatea suedeză au stat și la hotelul Suvretta House, care organizează petreceri pline de farmec. Există, de asemenea, Hotelul Kulm, unde conciergerii organizează sesiuni private de schi la lumina lunii. Centrul său spa a fost renovat în valoare de 10 milioane de dolari și include o saună finlandeză și o grotă cu apă sărată.

St. Moritz găzduiește, de asemenea, Cresta Run, o pistă faimoasă de bob și singura din lume făcută din gheață naturală.

Pentru cei interesați de activități mai relaxate, Via Serlas este o zonă de cumpărături care găzduiește mărci de lux, inclusiv Versace, Cartier și Gucci.

Noaptea, sclipiciul pătrunde în King’s Club, o zonă plină de celebrități, sau la Devil’s Place, un bar care se pare că are cea mai mare colecție de whisky din lume.

Cu o gamă atât de largă de activități de iarnă și cazare de lux, nu este de mirare St. Moritz este atât de popular printre cei mai de elită călători din lume. Dacă și tu vrei să fii vedetă la ski în Elveția, Nordis Travel creează vacanțe tailor made perfecte pentru tine. Fie că dorești un zbor privat până în St Moritz sau alegi varianta unui zbor de linie, consultanții noștri vor găsi oferta potrivită!

S-ar putea să-ți placă și...