Povești și sfaturi de călătorie

Santorini. Insula grecească a cărților poștale

Apusuri de soare incredibile, clădiri albe perlate împodobite cu bougainvillea, biserici cu cupole albastre și piscine cu panorame incredibile fac din Santorini o destinație căutată pentru orice călător pasionat de vacanțe în frumoasa Grecie. Acest paradis atrage cupluri din întreaga lume dornice să asiste la faimoasele sale apusuri de soare din Oia, să înoate în izvoarele termale, să-i savureze bucătăria și să se delecteze în hoteluri de lux.

Santorini este locul în care prind viață fotografiile.

Indiferent dacă sosiți în Santorini cu avionul sau luați feribotul de pe celelalte insule, este imposibil să pierdeți priveliștea izbitoare a calderei. Așezările văruite din Fira și Oia sunt cele mai atrăgătoare destinații ale insulei. Între cele două orașe, satele mici se agață de vârfurile stâncilor, oferind locuri mai liniștite și mai relaxate pentru vacanță.

Santorini are mai multe de oferit decât priveliști incredibile și plaje multicolore. Insula găzduiește, de asemenea, situri arheologice antice și muzee care merită explorate, cărări șerpuite și multe peisaje care așteaptă să-ți îmbogățească experiența unei vacanțe în Santorini.  Pregătește-te să te oprești la fiecare colț, deoarece priveliștile sunt nesfârșite. Priveliștile sunt atât de spectaculoase încât probabil vei petrece câteva minute bune așezat la o terasă sorbind fiecare moment.

Bun venit în Fira!

Fira este frumoasa capitală a insulei, fiind cea mai mare și mai cosmopolită așezare din Santorini. Este situată în marginea de vest a insulei, vis-a-vis de vulcan și de cele două insule vulcanice, Palea Kameni și Nea Kameni, care se află în mare.

Fira, Santorini, Greece

Este o combinație de frumusețe naturală, viață socială, viață de noapte și cumpărături, unde puteți simți vioiciunea insulei. Ceea ce o face atât de captivantă este priveliștea Calderei, peisaje care te lasă mut de uimire în orice moment al zilei. O plimbare pe aleile pitorești în timpul zilei vă va umple de armonie, în timp ce noaptea vă puteți regăsi în mijlocul unei mari petreceri. Există o mulțime de restaurante, cafenele, baruri și cluburi unde vă puteți relaxa și vă puteți bucura de priveliștea extraordinară. Iar hotelurile au piscine splendide unde vă puteți răcori o zi în întreagă.

Dacă sosiți în Fira cu o croazieră, încercați să vă bucurați de frumusețea peisajului dimineața devreme, pentru a evita aglomerația din timpul zilei. În plus, temperaturile vor fi mai mici, iar plimbarea mult mai plăcută. Dacă sunteți prea obosit pentru a merge pe jos, luați telecabina pentru a admira insula. Iar la întorcere poate vă plimbați și cu un măgăruș. 

Oia, locul perfect al apusurilor celebre de soare

Împreună cu Fira, Oia este cealaltă atracție turistică obligatorie din Santorini. Ca și în Fira, veți fi uimiți de frumoasele case albe ale Oiei, de bisericile cu cupolă albastră și de priveliștile splendide asupra întregii caldei!

Oia Santorini,

Oia este cunoscută ca cel mai bun loc pentru a vă bucura de apusul soarelui în Santorini. La sfârșitul zilei, mii de oameni vin în oraș pentru cel mai faimos spectacol, care și-a câștigat locul printre minunile de văzut și admirat o dată în viață. Când ai găsit locul perfect pentru a admira apusul, așează-te și nu-l părăsi!

De reținut! Cel mai bun loc pentru a privi apusul în Oia este Castelul Bizantin. Fiți acolo cu cel puțin 1 sau 2 ore înainte, astfel încât să puteți obține un loc bun. Dacă vizitați Oia după-amiaza sau seara, veți avea lumina perfectă pentru fotografii! Santorini este probabil cea mai vizitată insulă grecească și una dintre cele mai populare destinații de călătorie din întreaga lume, deoarece deține o frumusețe naturală extraordinară care a făcut-o faimoasă. Întreabă consultanții Nordis Travel când poți planifica în siguranță vacanța în Santorini. Alege din selecția hotelurilor de lux și hai să descoperi luxul!

S-ar putea să-ți placă și...