Povești și sfaturi de călătorie

Bucurați-vă de iarnă sub soarele Caraibelor în Saint Barths

Gândiți-vă la cel mai idilic cadru la care ați putea visa: nisip fin, o plajă pustie, palmieri și nuci de cocos, apă de smarald cristal și uneori de culoarea safirului și o varietate imensă de pești și păsări multicolore. Sună bine? Acest paradis există! Nu întâmplător Saint Barths este considerată a fi cea mai frumoasă insulă din Caraibe și a fost de multă vreme recunoscută drept evadarea supremă a iernii, un loc de vacanță exclusivist care devine faimos în fiecare an.

Din momentul în care pășești pe insulă, vei simți că te-ai alăturat unuia dintre cele mai exclusive cluburi din lume. Pe lângă yachturile care domină porturile și serile în cluburi care nu se opresc până nu răsare soarele, se află o insulă cu plaje fantastice și o viață caraibiană relaxantă, cu peisaje montane, vile elegante și delicii epicuriene.

O oază de lux în mijlocul Caraibelor. O versiune tropicală la stilului glamour de pe Riviera Franceză. O încântare culturală condimentată cu atmosfera unei destinații idilice, plină de viață și cumpărături în buticuri de designer.

Insula se mândrește cu cele mai frumoase plaje, o viață de noapte plină de farmec și cumpărături de lux. Un paradox între tradițiile creole și locațiile de lux, Saint Barths este una dintre destinațiile de vacanțe de familie recomandate pentru o doză de vitamina D iarna aceasta!

Bijuteria de pe litoral. Plaja Colombier

Plaja Colombier este cunoscută drept bijuteria de pe litoral din St. Barts. Nisipul alb și fin este presărat într-un golf izolat, sărutat de soare și oceanul turcoaz. Zona este tot timp o atracție pentru iahturi. Drumul până la plajă este uluitor – o potecă se împletește printre plantații de cactuși și stânci, înainte de a atinge nisipul perfect. Denumită încă „Plaja lui Rockefeller” , deoarece, de mulți ani, David Rockefeller a deținut proprietatea din jur, este un loc popular pentru picnic printre localnici.  Colombier  este una dintre cele mai frumoase și mai puțin aglomerate de pe insulă.

Un paradis ascuns. Plaja Saline

Cu o fâșie nesfârșită de nisip fin, conturată de spuma oceanului, Saline Beach este simbolul perfect al plajelor pustii, puțin explorate. O comoară ascunsă de o frumusețe incredibilă. Cu micuța insulă Coco de pe coasta sa și vechile mlaștini sărate din jur care atrag păsările și spatele dunelor sale de nisip, Saline Beach este ideală pentru iubitorii de natură virgină.

Plaja Gouverneur, semiluna de nisip

Gouverneur a primit de multe ori titlul pentru cea mai frumoasă plajă din Saint Barths. Cu nisipul ei pal, apa de un albastru vibrant și arbuștii înfipți în nisipul fin creează decorul perfect pentru un piesaj luxuriant. Capetele semilunei de nisip sunt protejate de două stânci, adăugând farmec zonei. În zonă nu sunt restaurante sau baruri, ci doar vilele miliardarilor, precum cea a lui Roman Abramovici.

Cel mai frumos apus pe plaja Shell

Amplasată la baza unui golf stâncos, la numai cinci minute de mers pe jos de centrul capitalei Gustavia, Shell Beach vă va captiva cu farmecul ei. Adăpostită de vânt și presărată cu scoici zdrobite de valuri, zona este perfectă pentru o zi de relaxare și liniște. În așteptarea apusului perfect de soare, serviți masa la restaurantul Shellona pe ritmuri muzicale.

Snorkeling și scufundări

Rezervația marină naturală Saint-Barthélemy este împărțită în cinci zone separate în jurul insulei, într-un efort de a păstra ecosistemele marine fragile. Multe dintre cele mai bune locuri de scufundări se află spre marginile rezervației, marcate de geamanduri albe. Puteți vedea țestoase, bancuri de pești tropicali și rechini de recif, precum și multe varietăți colorate de corali.

Cocktailuri și soare la Nikki Beach

Amplasat pe plaja din Saint-Jean, Nikki Beach Saint Barth este un paradis de lux pentru petrecerile pe plajă din Caraibe. Îmbină farmecul și bucătăria șic franțuzească cu plajele tropicale și momentele de răsfăț. Cu un stil impecabil, localul aduce muzica, masa la restaurant, petrecerile, selecta lume a filmului și distracția într-un singur loc. Noaptea, aici se dă tonul petrecerile fierbinți cu șampanie și DJ renumiți.

Bucătăria locală la Do Brazil și Maya’s

Do Brazil, foarte popular printre turiști, stă cocoțat pe stâncile de deasupra Shell Beach, iar meniul în stil brazilian cu băuturi exotice, frigărui și burgeri cu brânză sunt printre preferatele gurmanzilor. Iar micuțul restaurant Maya’s bucătăria colorată are zilnic cele mai proaspete produse din pește, pline de arome, servite într-o locație rustică și primitoare.

Cumpărături în Gustavia

Gustavia, capitala cu acoperiș roșu din St. Barts, este un mic oraș portuar și cel mai bun loc pentru cumpărături. Buticuri șic, magazine de designeri, duty-free și galerii de artă mărginesc străzile. Centrul cumpărăturilor este de-a lungul emblematicului Quai de la Republique, care înconjoară portul orașului și oferă produse precum Bulgari și Hermes, Louis Vuitton, precum și bijutierii de lux Diamond Genesis, Goldfinger și boutique Carat. Apoi Carre d’Or Plaza, casa brandurilor locale și a designerilor creativi din Saint Barths. Gândiți-vă la coliere negre de perle de Tahiti și la îmbrăcăminte de plajă lucrată manual.

Corossol, satul de paie

Corossol este un mic sat de pescari, o zonă autentică pentru viața locală din Caraibe. Corossol este uneori numit „satul de paie”, datorită femeilor din zonă care creează pălării de paie și gentuțe din frunze de palmier. În port, puteți urmări la primele ore ale dimineții spectacolul bărcilor de pescari care sosesc cu prada mării.

Saint Barths

Fort Gustave și trecutul colonial

Farul roșu și alb care a fost construit pe teren în 1961, Fort Gustave, este unul dintre cele mai bune puncte panoramice ale insulei. Acesta este unul dintre locurile de top de vizitat dacă faceți un tur al capitalei. Rămășițele acestui fort din secolul al XVIII-lea oferă o privire asupra trecutului colonial al insulei. Ruinele meterezelor de piatră, o santinelă, o parte din vechea brutărie cu podea de cărămidă, tunuri și o casă de armament compun acest complex istoric.

Participați la Festivalul de Film

La sfârșitul lunii aprilie insula devine locul preferat al iubitorilor de film. Cunoscut și sub numele de Festivalul cinematografiei din Caraibe, cele cinci zile ale festivalului reunesc actori, regizori, scenariști pentru a urmări producțiile cinematografică ale regiunii. Filme independente și proiecții pe plaje.

Așadar, pregătiți-vă pentru a explora străzile din Gustavia și plajele premiate ale insulei, întâlniți vedete de film în buticurile de modă, mergeți cu barca pentru o tură de snorkelling, gustați un croissante în Briza Caraibelor.  Lista pentru vacanță poate continua! Pentru amintiri de vacanță unice, un consultant Nordis Travel îți face recomandări pentru un sejur unic în St Barts iarna aceasta!

S-ar putea să-ți placă și...