Povești și sfaturi de călătorie

Povestea fascinantă a Hotelului Negresco 5* din Nisa. Weekend pe Coasta de Azur

O poveste despre ambiție, tragedii, războaie, proprietari carismatici, oaspeți speciali și… animale de companie.

Comparabil cu un muzeu de artă, Hotelul Negresco 5* se mândrește cu o impresionantă cupolă de vitralii proiectată de însuși Gustave Eiffel, un restaurant cu stele Michelin și un superb candelabru comandat de țarul Nicolae al II-lea.

Totul a început cu bucureșteanul Henri Negrescou, fiul unui hangiu, care își construise o carieră strălucită în industria ospitalității și gestionase mai multe unități de lux din Paris, Monte Carlo și Nisa. În calitate de director al cazinoului municipal din Nisa, el a imaginat acest hotel fabulous cu facilități de lux pentru a atrage cei mai bogați clienți. Scena s-a schimbat dramatic în timpul Primului Război Mondial, când hotelul a fost transformat temporar în spital. Negresco, prin generozitatea sa, chiar s-a oferit să plătească pentru întreținerea a o sută de paturi de spital. Până la sfârșitul războiului, proprietarul nu a mai rămas cu nimic. A murit câțiva ani mai târziu la Paris.

Hotelul Negresco 5* din Nisa a fost transformat într-o adevărată galerie de artă

În 1957, Paul Augier a cumpărat palatul și a început să lucreze la readucerea sa la gloria din vremurile bune. Fiica lui Paul Augier, Jeanne, a amenajat o galerie de artă care acoperă toate marile perioade ale istoriei franceze, transformând hotelul într-o ambasadă a culturii franceze pentru toți oaspeții. Carismatica Jeanne Augier, activistă pentru animale,și colecționar de artă, a declarant că hotelul acceptă și animale de companie. Ea locuia într-un apartament privat la ultimul etaj al hotelului împreună cu cei doi câini ai săi și putea fi văzută adesea la cină la Restaurantul Chantelier, discutând cu angajații și clienții.

Văduvă fără copii, doamna Augier și-a dorit întotdeauna ca iubitul său Negresco să-și păstreze sufletul original și să rămână un hotel independent, deținut de Franța. Din acest motiv, ea a respins mai multe încercări de cumpărare, inclusiv una de la Bill Gates căruia i-ar fi răspuns că hotelul nu este de vânzare.

Weekend pe Coasta de Azur

Petreceți un weekend de neuitat într-o cameră de lux. Răsfățați-vă cu o băutură la barul Relais. veți fi sigur că veți face parte dintr-un loc extraordinar, care este plin de istorie. Fiecare dintre cele 96 de camere și 21 de apartamente a fost mobilată și personalizată cu mobilier de epocă excepțional inspirat din cele mai remarcabile perioade ale artei franceze. Fie că sunt contemporane, baroce sau clasice, majoritatea camerelor au vedere la mare sau vedere la grădini.

Cu cele 16.800 de cristale, candelabrul Baccarat luminează cei 400 m² ai maiestuosului Salon Royal. Arta se află în sufletul acestui hotel, mai mult decât oricare altul în care am stat, cu lucrări de Moretti, Dali, Niki de Saint Phalle, Klimt, Chagall, Picasso, de fapt, se întinde peste 400 de ani de comori franceze excepționale. Această colecție de neprețuit este prezentată în întreaga clădire. La mai puțin de cincisprezece minute de aeroport, Hotelul Le Negresco ocupă poziția centrală pe Promenade des Anglais cu vedere la Golful Îngerilor. Pentru un weekend de vis pe Coasta de Azur, Nordis Travel are pachete gândite pentru fiecare călător. De la Cannes până la Saint Tropez, din Nisa până la Monaco, Coasta de Azur merită un weekend de relaxare, plajă și cazare în hoteluri de cinci stele.

S-ar putea să-ți placă și...