Comunitatea călătorilor cu stil

Fiecare weekend are nevoie de o plimbare prin Nisa

Este ușor de înțeles de ce pictorii impresioniști au fost atrași de Nisa. Cu vremea însorită și peisajul uimitor de pe litoral, acest oraș seamănă cu o pictură pastelată. Înconjurată de apele senine albastre ale Baiei des Anges și adăpostită de poalele Alpilor, Nisa are un climat blând pe tot parcursul anului.

Orașul a fost inițial în anii 1820 stațiune de iarnă pentru aristocrații britanici care voiau să se bucure de clima blândă a Mediteranei. Astăzi, este o destinație populară de vacanță, considerată centrul Rivierei franceze. Nisa este punctul de plecare perfect pentru a explora uimitoarea frumsețe a Coastei de Azur.

În Nisa experimentați viața bună. De la rătăcirea pe străzile orașului vechi sau pe faimoasa Promenade des Anglais, bucurați-vă de acest oraș faimos.

Descoperiți orașul vechi

Pitorescul oraș  Nisa, cu labirintul său de alei înguste și străduțe pietruite, are o ambianță care amintește de romantica Italie. Cunoscut printre localnici ca Babazouk, orașul vechi, Vieille Ville începe la capătul vestic al Dealului Castelului și este delimitat de bulevarde spațioase. Capătul sudic se învecinează cu tarabele pieței Ponchettes, unde negustorii își vând produsele proaspete. Pentru a fi uimiți de frumusețea florilor, mergeți într-o piață tradițională de flori provensale cu tarabe în aer liber și copertine cu dungi colorate.

Arhitectura barocă este pusă în evidență în Catedrala din Nisa și Catedrala Sainte Reparate, unde interiorul decorativ, coloanele corintiene cu detalii aurite și multe statuete înconjoară marea operă de artă.

Faceți o plimbare pe Promenade des Anglais

Cea mai emblematică stradă din Nisa, Promenade des Anglais, este o zonă pietonală superbă care urmează linia plajelor Baie des Anges. Această zonă de promenadă este mărginită de palmieri fiind delimitat de grădini elegante, mici grădini botanice.

Inițial, Promenade des Anglais a fost un mic drum pietonal, până în 1820 când, pe cheltuială proprie englezul Lewis Way a dezvoltat și îmbunătățit drumul.

Clădiri opulente, cum ar fi Palais de la Méditerranée și rafinatul palat Villa Massena găzduiesc opere de artă celebre și ascund grădini luxuriante, perfecte pentru o evadare în natură.

O altă clădire care merită descoperită este faimosul Hotel Le Negresco, un monument istoric național. Cel mai luxos hotel de cinci stele, cu o colecție de artă de talie mondial și un restaurant cu stele Michelin. Proprietara hotelului și-a dorit ca iubitul Negresco sa-și păstreze farmecul și să rămână un hotel independent. Și a reușit, chiar dacă ofertele de cumpărare nu au lipsit de-a lungul anilor.

Muzeul Matisse

Așezat pe dealul Cimiez, Muzeul Matisse este o atracție obligatorie pentru iubitorii de artă. Acest muzeu încântător ocupă o vilă istorică genoveză înconjurată de splendide grădini italiene. Colecția permanentă reprezintă un ansamblu extins și divers al operelor lui Matisse. 31 de picturi și 57 de sculpturi, aproape toate sculpturile create de Matisse, împreună cu schițe interesante pentru decorațiile Capelei din Vence pot fi descoperite în muzeu. Întregul ansamblu de lucrări oferă o imagine de ansamblu asupra metodei creative și a geniului artistului.

Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții temporare, evenimente culturale și ateliere de artă. Decorul interior, plantațiile de măslini și grădinile exotice sunt atracțiile acestui muzeu legendar din Nisa. 

Pentru o oază de umbră, pentru atmosferă de vacanță sau plimbări printre opere de artă, alegeți vara aceasta un weekend la Nisa. Consultanții Nordis Travel au făcut o selecție atentă a hotelurilor din Nisa și pot face recomandări pentru escapade perfecte de 3 nopți. Alegeți vacanțele Nordis Travel și experimentați luxul și relaxarea de cinci stele.

S-ar putea să-ți placă și...