piata-de-craciun-colmar
Comunitatea călătorilor cu stil

Piața de Crăciun din Colmar, orașul de basm al Franței

Colmar, situat în regiunea Alsacia din Franța, sărbătorește Crăciunul în șase piețe pline de delicii gastronomice regionale și creații artizanale locale. Împodobitul brazilor de Crăciun cu turtă dulce este o tradiție în zonă, iar Piața de Crăciun din Colmar este o atracție a sărbătorilor de iarnă. Plimbați-vă prin centrul medieval, printre căsuțele colorate și admirați fulgii de zăpadă și îngerii care decorează fațadele din lemn.

Colmar a inspirat satul din filmul de animație Frumoasa și Bestia. O plimbare pe străduțele sale te face să simți că pășești printre poveștile cu zâne din copilărie. Străzile și pasarelele sale pietruite, canalele împodobite cu flori, cafenelele de pe trotuar și casele vechi cu obloane din lemn sunt visul oricărui fotograf și călător pasionat de escapade de iarnă. Considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Colmar este considerat capitala vinurilor din Alsacia și o destinație turistică unică din inima regiunii viticole din Alsacia. Este orașul natal al sculptorului Frédéric Bartholdi, care a proiectat Statuia Libertății, și un oraș al îndrăgostiților care se plimbă pe canalele din zona Petite Venise în stil franțuzesc. Decorul fermecător al clădirilor este iluminat în fiecare seară pe tot parcursul anului, oferind un spectacol de culoare și lumini, dar când Piața de Crăciun din Colmar este împodobită, tot decorul te poartă prin filele unui basm de iarnă.

Un decor de basm în Piata de Crăciun din Colmar

Sezonul sărbătorilor aduce un aspect complet diferit orașului, unul încărcat cu magie. Orașul vechi Colmar este situat la aproximativ 15 minute de mers pe jos față de gară. Aici sunt toate piețele de Crăciun și, bineînțeles, cel mai bun loc unde să te cazezi. Nordis Travel a ales pentru turiștii care merg în decembrie în Piața de Crăciun din Colmar un hotel elegant de patru stele. Aspectul orașului Colmar este dominat de îmbinarea armonioasă dintre arhitectura franțuzească și cea germană. Vom vizita Cartierul Krutenau (Mica Veneție) unde vom admira casele de poveste, situate de o parte si de cealaltă a râului Lauch, ne vom plimba prin centrul vechi pentru a înțelege cu adevărat frumusețea acestui oraș alsacian.

După amiaza este dedicată vizitei la Piața de Crăciun din Colmar.  Anual în oraș se organizează o competiție privind decorarea caselor de Crăciun, cea mai mare parte a localnicilor investind bani, timp și mai ales suflet pentru ca locuințele lor să fie cât mai frumoase în perioada Crăciunului. Toata lumea este unită și implicată, iar Primăria îi sprijină financiar pe locuitori să își aranjeze casele.

Colmar are șase piețe de Crăciun în total, toate foarte apropiate până la punctul în care de fapt tind să se contopească. Ele pot fi găsite în următoarele locații în perioada sărbătorilor: Piața Des Dominicains, Piața de l’Ancienne Douane, Piața Jeanne d’Arc, Koifhus – Piața interioară, Mica Veneție, Place de la Cathedrale. Pe oricare ai dori să o vizitezi, vei găsi tarabe care vând vin fiert, cidru sau ciocolată caldă. Desigur, nu ar fi o piață de Crăciun franțuzească fără clătite și covrigi de vânzare. Vei găsi, de asemenea, o mulțime de ornamente de Crăciun și produse lucrate manual, mai ales din ceramică, bijuterii, jucării și chiar lucrări de artă.

Colmar este un oraș uimitor, mai ales de Crăciun. Așadar, dacă vrei să dai startul perioadei de sărbători, nu rata Piața de Crăciun din Colmar!

S-ar putea să-ți placă și...