Povești și sfaturi de călătorie

Palatul Bulelor este o construcție extravagantă. Weekend pe Coasta de Azur

Riviera franceză este luxoasă, dar nimic nu se compară cu Palais Bulles. Palatul Bulelor este cea mai extravagantă și eclectică casă de pe Riviera Franceză. Amplasat în Théoule-sur-Mer lângă Cannes, a fost construit în 1975 – după 14 ani de construcție – de către arhitectul maghiar Antti Lovag, înainte de a fi cumpărat în 1991 de Pierre Cardin. Dar acum că legendarul designer de modă francez a încetat din viață pe 29 decembrie 2020, ce se va întâmpla cu această casă privată iconică? Casa a fost listată în 2017 pentru 420 de milioane de dolari, dar nu s-a vândut.

Palatul Bulelor este o opera de artă arhitecturală

Casa de 13.000 de metri pătrați are 29 de camere, inclusiv 10 dormitoare și 11 băi, iar vila are propriul său auditoriu privat în aer liber, cu o capacitate de 500 de persoane. Cardin îl închiria pentru vacanțe de grup pentru 33.200 de dolari pe zi. Cardin nu a trăit niciodată la conac, ci în apropiere, deoarece spațiul era folosit doar pentru distracție.

Casa este fără îndoială o operă de artă. Are forme rotunde, asemănătoare unei bule, care se leagă de propriul stil futurist al lui Cardin de designul modei din anii ’60. Cardin a spus despre Palais Bulles: „Acest palat a devenit propriul meu paradis. Formele sale celulare au reflectat mult timp manifestările exterioare ale imaginii creațiilor mele. Este un muzeu unde expun lucrările designerilor și artiștilor contemporani.”

Weekend pe Coasta de Azur

Cu vederi uimitoare asupra Mediteranei de pe o stâncă stâncoasă din Coasta de Azur, este un centru cultural, prin faptul că a fost închiriat pentru prezentări de modă Christian Dior, petreceri la Festivalul de Film de la Cannes și gale private. Dar ar trebui să devină un muzeu public? Poate.

Cu siguranță nu trebuie să ratați în weekendul petrecut pe Coasta de Azur o plimbare pentru a admira Palatul Bulelor. Pentru un weekend de vis pe Coasta de Azur, Nordis Travel are pachete gândite pentru fiecare călător. De la Cannes până la Saint Tropez, din Nisa până la Monaco, Coasta de Azur merită un weekend de relaxare, plajă și cazare în hoteluri de cinci stele.

S-ar putea să-ți placă și...