Comunitatea călătorilor cu stil

Librării celebre din Europa pe care merită să le vizitezi

Fiecare carte este o călătorie în altă destinație. Undeva… Cândva… fără să știm, jucăm în secret rolul personajului nostru preferat dintr-un roman uimitor de care ne-am îndrăgostit. Poate fi Hercule Poirot din cărțile Agathei Christie sau celebra Hermione din Harry Potter al lui JK Rowling.

Sunt atât de multe librării de vizitat, mai ales dacă vrei să simți mirosul foii tipărite, care nu numai că au cele mai bune arhive de cărți, dar sunt și cunoscute și pentru arhitectură.  Din Santorini până la Paris, iată câteva dintre cele mai bune librării din Europa pe care ar trebui să le cunoașteți dacă pretindeți că sunteți un iubitor de carte! Veți găsi mai multe cărți de citit cel puțin o dată în viață, pornind de la colecții rare până la titluri celebre din lumea cărților.

Atlantis Books, Oia, Santorini

Pentru mulți, o vacanță în Santorini, înseamnă cazare la un hotel cu o vedere panoramică, un apus de soare unic în lume. Poate nu te-ai gândi că în micuța localitate scăldată de soare și alintată de peisaje fermecătoare, printre case văruite în alb și drumuri pietruite, o librărie micuță îți poate oferi un moment de relaxare pe terasa cu o panoramă superbă.  Atlantis Books este un librărie independentă, fondată de un grup de prieteni în 2004. Colecția de cărți este impresionantă, de la poezie, volume de filosofie, la beletristică în limba franceză, germană, engleză, albume de artă sau îndesate pe rapturi sau în valize de cărți. Nu lipsesc nici pisicile atât de dragi proprietarilor.

Librăria Acqua Alta, Veneția, Italia

Știați că aceasta este singura librărie din lume care folosește gondolele drept rafturi pentru cărți? Nu e de mirare de ce se știe că aceasta este una dintre cele mai bune librării din lume. Înconjurată de ziduri de piatră și camere vechi de un secol, librăria oferă vizitatorilor o experiență vintage unică. La Libreria Acqua Alta, te vei trezi înconjurat de pisici în timp ce, admirând priveliștile superbe ale canalelor răsfoiești o carte despre istoria artei.

Librăria Lello, Porto, Portugalia

Cunoscută drept ușa vie de acces la istorie, Livraria Lello este cea mai veche librărie din Portugalia. S-a deschis în 1906 cu o scară cu dublă spirală roșie uimitoare, care este piesa centrală a bibliotecii, numită cu drag „scara către rai” de către iubitorii de carte. De fapt, se zvonește chiar că librăria a inspirat Hogwarts-ul lui JK Rowling din Harry Potter, celebrul castel în care învață toți vrăjitorii! 

Shakespeare and Company, Paris, Franța

Nu putem vorbi despre cele mai faimoase librării din lume fără a menționa Shakespeare and Company. Amplasată în inima Parisului, această librărie istorică este o oază pentru iubitorii de literatură și un loc de întâlnire pentru scriitori încă de la deschiderea din 1951. 

Word on the Water, Londra

Word on the Water este singura librărie pe apă din Londra. O barjă olandeză din anii 1920, găzduiește o gamă largă de cărți de ficțiune și nonficțiune, volume clasice și contemporane, precum și o gamă largă de cărți pentru copii. Ancorat permanent în Piața Granary lângă stația King’s Cross, librăria găzduiește vara spectacole și trupe de jazz, iar iarna, lângă soba cu lemne, iubitorii de carte se refugiază pentru lectură.

Tu ce librărie celebră ai vizitat? La Nordis Travel scriem povești despre călătorii și ne bucurăm pentru fiecare experiență unică trăită de pasionații de călătorii.

S-ar putea să-ți placă și...