Povești și sfaturi de călătorie

Happy Halloween! Trick or Treat?

5 locații înfricoșătoare din Europa

Poate mulți dintre noi ne gândim că petrecerile de Halloween sunt pentru copii, atunci când cei mici se costumează în vrăjitori sau mumii, se maschează și colindă pe la case întrebând Trick or Treat?. Deși este considerată o sărbătoare înspăimântătoare, Halloween-ul este o ocazie bună de a petrece o seară distractivă alături de familie și prieteni. Dovleci decorați, lumânări, plase de păianjen, costume sau măști și multe povești.

Legendele din spatele unor castele in Europa par grozave de spus pe 31 octombrie. Cum ar fi însă să vă cazați pentru o noapte întunecată? În spatele ușilor impunătoare, a frumoaselor decorațiuni sau paturi somptuoase, fiecare castel ascunde o legendă întunecată. Sunt tururi pentru pasionații de fantome oriunde în lume, dar ce ați spune despre planificarea unei călătorii prin câteva cinci locuri înfricoșătoare din Europa? 

Ross Castle, Irlanda

O vizită în Irlanda nu înseamnă doar să fii înconjurat de peisaje uluitoare, ci și să vizitezi sau să te cazezi în castele vechi de secole, care dețin o mulțime de secrete fascinante și înfricoșătoare. Dacă îndrăznești, poți chiar să petreci noaptea într-una dintre ele, ca Ross Castle din County Meath. Oaspeții se trezesc frecvent noaptea auzind voci și uși care se închid singure. Unii au simțit chiar prezența unui spirit așezat la marginea patului lor. Dacă un sejur peste noapte este cam mult, luați în considerare un tur al Castelului Malahide, care ar fi adăpostit cel puțin cinci fantome, inclusiv un îngrijitor din secolul al XVI-lea cunoscut sub numele de Puck. 

Castelul Dalhousie, Scoția

La fel ca Irlanda, Scoția este plină de castele bântuite și alte locuri stranii, cum ar fi Seifurile din Edinburgh, o mulțime de camere labirintice abandonate care putrezesc sub South Bridge, care a devenit o atracție turistică bizară. Mulți oameni care s-au aventurat aici au spus că au zărit fantoma malefică a unui om fără chip în timpul turului. Figuri întunecate ale sufletelor pierdute pândesc din adâncurile Castelului Edinburgh, inclusiv un cântăreț la flaut și un toboșar fără cap. Dacă alegeți să petreceți noaptea de Halloween la Castelul Dalhousie, s-ar putea să vedeți fantoma lui Lady Catherine, amanta închisă în turn. Dalhousie este acum un hotel de lux și un loc popular pentru nunți.

Turnul Londrei

Londra trebuie să fie unul dintre cele mai bântuite orașe din lume, cu un număr mare de locații în care se pare că umblă fantome. Faceți o plimbare după lăsarea întunericului cu trăsura trasă de cai prin Richmond Park pentru un tur special de Halloween de o oră, unde veți afla totul despre fantomele care îi bântuie terenurile. Turnul Londrei oferă, de asemenea, tururi fascinante în care veți afla tot felul de povești cu fantome. Turnul pare să emită un sentiment straniu prin coridoarele de piatră.

Italy, Palermo, October 21, 2017. View of the monastery and catacombs of Capuchins.

Catacombele Capucinilor, Sicilia

Italia este superbă în fiecare anotimp. Dar se pare că are și o serie de catacombe înfiorătoare. Catacombele Capucinilor sunt un complex de tuneluri și sanctuare în Palermo, Sicilia, care sunt decorate în întregime cu cadavre mumificate. Atenție: această vizită nu este pentru cei slabi de inimă… Tunelurile labirintice aflate sub mănăstire dețin un secret întunecat: aproape 8.000 de mumii care căptușesc pereții, toate îmbrăcate în cele mai frumoase haine.  Mulți turiști care s-au aventurat într-o excursie aici au susținut că au auzit un fluierat, șoapte.

Castelul Bran, România

Această listă ar fi incompletă fără menționarea Castelul lui Dracula. Legenda spune că Dracula a luat viețile a mii de oameni. Mai rău, unele dintre victime au experimentat tortura extinsă până când au murit. A devenit faimos ca fiind „Castelul lui Dracula”, dar istoricii nu cred că despotul Vlad Țepeș a trăit vreodată acolo. Potrivit unor relatări, el a petrecut câteva zile în temnița castelului Bran. Cu toate acestea, Castelul Bran a inspirat scrierile lui Bram Stoker și a fost folosit și în unele filme. Este destul de înfricoșător!

S-ar putea să-ți placă și...