Fără categorie

Pregătește-te să fii uimit de o lume a experiențelor unice în Monaco

Superb și strălucitor, Monaco este un mic principat regal de pe Riviera Franceză. Având mai puțin de doi kilometric pătrați, este probabil cel mai fermecător loc de pe Coasta de Azur. Un loc de o frumusețe sublime, cu vegetație luxuriantă și vreme plăcută, dacă ajungeți vara aceasta în Monaco vă puteți bucura de un peisaj seducător, cu o mare de un albastru perfect, palmieri grațioși și culori vibrante de flori.

Considerat a avea cel mai mare venit pe cap de locuitor din Europa, Monaco emană un aer de bogăție extravagantă, cu hoteluri luxoase de cinci stele, buticurile de designer, iahturile de lux și restaurantele opulente.

Farmecul din Monte Carlo

În ciuda dimensiunilor mici, Monaco oferă o cantitate enormă de strălucire și lux. Monte-Carlo este cartierul fermecător, poziționat într-un cadru pitoresc spectaculos la nord de Port Hercule și cu vedere la golf. Fiind cel mai bogat cartier din Monaco, Monte-Carlo este o atracție pentru oamenii bogați și faimoși. Ferrari, mașini de epocă și oameni celebri se potrivesc chiar în acest cartier. Iar mesele rafinate în restaurante gourme elegante cu stele Michelin sunt un magnet pentru orice moment al zilei.

experiente unice în monaco

Palatul Prințului

Având o poziție unică deasupra mării, pe pitoreasca insulă Le Rocher, Palatul Prințului găzduiește cea mai veche monarhie din lume. Familia nobiliară genoveză a lui Grimaldi s-a stabilit la Monaco în 1297, după ce au cucerit Genova. Construit inițial în secolul al XIII-lea ca o cetate genoveză palatul oferă vederi panoramice.  Cetatea a fost renovată de-a lungul secolelor și transformată într-un luxos palat.

Palatul este o reședință privată, dar este deschis publicului în anumite perioade ale anului. Vizitatorii pot admira somptuoasele apartamente, inclusiv Galeria Hercule împodobită cu fresce din secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Camera albastră aurită, care este utilizată pentru evenimente oficiale de stat; Camera Mazarin cu lambriuri din lemn și Sala tronului în stil imperial, unde au loc ceremonii și recepții oficiale, sunt deschise de asemenea pentru vizite.

Nu pierdeți schimbarea de gardă, un moment special al fiecărei zile la ora 11.55, în fața palatului. Ceremonia merită văzută, mai ales că fanfare militară nu lipsește de la acest eveniment zilnic.

Rătăcește prin Grădina Exotică

Unul dintre cele mai încântătoare lucruri de făcut în Monaco este rătăcirea prin Grădina Exotică. Așezată pe o stâncă abruptă cu vedere la Marea Mediterană, grădina este un loc luxuriant, cu o varietate incredibilă de vegetație și vederi fascinante la mare. Grădinile sunt îngrijite cu atenție și se întind de-a lungul coastei.

Datorită vremii calme, plantele exotice din sud-vestul Statelor Unite, Mexic, America de Sud și Africa iubesc vremea din Franța. O mare varietate de plante suculente, inclusiv cactuși enormi, înfloresc, de asemenea, în această grădină exotică.

experiețe unice in Monaco

Nu ratați peștera plină cu stalactite și stalagmite. Se spune că în vecinătate, oamenii preistorici au locuit aici.

Pentru petreceri extravagante sau curse și expoziții de mașini, Monaco are câte ceva de oferit fiecărui călător dornic de o vacanță sau o escapade de weekend. La Nordis Travel, hotelurile au fost selectate cu atenție pentru a satisface orice dorință a oaspeților. Descoperă vara aceasta Coasta de Azur cu Nordis Travel!

S-ar putea să-ți placă și...