vacanță în Koh Phangan
Comunitatea călătorilor cu stil

Descoperă Thailanda. 7 motive să planifici o vacanță în Koh Phangan

Cunoscută în întreaga lume pentru frumusețea plajele cu nisip alb și ape limpezi și calme și brize răcoritoare, micile insule ale arhipelagului thailandez merită descoperite. Pe lângă cunoscutele zone din Phuket și Krabi, Pattaya și Koh Samui, vei descoperi insule idilice, perfecte pentru a te bucura de libertate, a face snorkeling și a te relaxa la soare. Hai să vezi cum va fi o vacanță în Koh Phangan.

Koh Phangan este cunoscută pentru petrecerile sale cu lună plină și locurile incredibile pentru scufundări. Această destinație tropicală are și o latură sălbatică, frumoasă și calmă. Insula are o coastă superbă, cu unele dintre cele mai bune plaje din Thailanda. Dar mergi spre interior și vei găsi o junglă luxuriantă cu poteci de explorat, temple și cascade tropicale zgomotoase. Cu siguranță, sunt multe atracții pentru a petrece o vacanță în Koh Phangan, pe această insulă liniștită. Să descoperim insula! Și să trăim o vacanță în Koh Phangan recomandată de consultanții Nordis Travel.

Când plănuim o vacanță în Koh Phangan

Koh Phangan este situată între Koh Samui și insula mai mică Koh Tao. Se aterizează pe aeroportul din Koh Samui, iar pentru a ajunge pe insulă este nevoie de 40 de minute de la debarcaderul Donsak cu barca rapidă. Capitala insulei este Thong Sala unde acostează bărcile și feribotul.

  • Cea mai bună perioadă de călătorie în Koh Phangan este în sezonul uscat, de la mijlocul decembrie până la sfârșitul lunii martie. Din aprilie până în iunie/iulie devine foarte cald, dar poate că nu este atât de rău dacă îți vei petrece tot timpul în apă. Septembrie, octombrie și noiembrie sunt lunile sezonului umed.
  • Ai este nevoie de viză la intrarea în țară. Începând din octombrie 2022, Thailanda oferă turiștilor posibilitatea de a sta 30 de zile. Viza se ia fie de la Ambasada Thailandei din București, fie la sosirea pe aeroportul din Koh Samui. axa de viza este 35€ la Ambasada Thailandei, respectiv 2000 BHT (aproximativ 60€) dacă se ia la sosire în Thailanda.
  • Moneda oficială este Thai Baht. 1 Baht (BHT) = 0,13 lei
  • Pentru siguranță, înainte de călătorie, întreabă-ne despre asigurarea medicală de călătorie!

Full Moon Party

Full Moon Party, o petrecere pe plajă care durează o noapte întreagă, înainte sau după fiecare lună plină. Începută prin anii ’80 ca o petrecere privată, astăzi, 30 de ani mai târziu, Full Moon Party este considerată cea mai mare petrecere pe plajă din Thailanda. Peste 30.000 de turiști din întreaga lume vin pe plaja Haad Rin Nok din insula Koh Phangan pentru a dansa pe ritmurile unor DJ de renume. Deși nu există o temă pentru eveniment, petrecăreții apar de obicei cu vopsea pentru față, bețișoare strălucitoare, îmbrăcăminte fosforescentă. Alte petreceri se organizează în jungla din Koh Phangan sau pe plaja Haad Yuan.

Plaje

A girl in a white hat sits on a swing among the palm trees on Leela Beach on Koh Phangan Island and watch the sea

Insula Koh Phangan se mândrește cu plaje frumoase, zone mai puțin aglomerate și mai curate. Apă turcoaz, nu foarte adâncă și mulți terapeuți care fac un masaj în apă. Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Koh Phangan este superba Leela Beach în sudul insulei, mărginită de cocotieri și leagăne pentru o ambianță paradisiacă. O zonă recomandată pentru familiile cu copii și cuplurile romantice. Un alt loc special este plaja Haad Yuan din sud-vestul insulei. Palmierii înalți, marea turcoaz și stâncile uriașe rotunde fac acest loc unic pe insulă. Plaja Haad Salad este una dintre cele mai frumoase atracții din vestul Koh Phangan. Este una dintre plajele de vis ale insulei și, în plus, o alegere grozavă pentru o vacanță. Marea strălucește în cele mai uimitoare culori de turcoaz-albastru, iar nisipul fin oferă o intrare perfectă în apă.

Yoga și meditație

The girl sitting on the indow in the morning in the wooden bamboo house, enjoy tropical vacation on Bali island. Attractive girl sit on open-air veranda of wooden bungalow with tropical garden view

Legenda spune că insula se află pe un depozit de cristale care au proprietăți vindecătoare. Acest aspect a sus la un aflux de expați și călători care aveau nevoie de libertate prin anii 1980, oameni care doreau să practice yoga și meditație. În timp ce petrecerile cu lună plină atrag mulți turiști dornici de distracție pe plajă, insula este căutată și de cei care vin aici din motive spirituale. Activitățile variază de la cursuri de yoga, până la centre de retreat de lux.

Cascade și temple

Descoperiți insula cu scuterul, pentru a vedea cele mai frumoase locuri și atracții din zonă. Cascada Phaeng Noi este cea mai mare și pentru mulți vizitatori cea mai frumoasă cascadă de pe Koh Phangan. Face parte din Parcul Național Than Sadet din centrul insulei și o destinație populară pentru excursii în natură. Din parcare, această cascadă pitorească poate fi explorată și vizitată cu ușurință printr-o drumeție scurtă și ușoară prin junglă. Peisajul este perfect pentru a face fotografii și o baie în apa zgomotoasă a cascadei. O altă cascadă la fel de populară este Than Sadet, iar piscine naturale mici cu o lungime de trei kilometri te așteaptă să te răcorești la finalul drumeției prin junglă.

Sunt peste 20 de temple de văzut, dar Templul chinezesc Guan Yin, amplasat pe versantul unui munte oferă o priveliște minunată asupra peisajului insulei. Veți descoperi o varietate de statui interesante ale lui Buddha chinezesc, precum și imagini mistice ale războinicilor și dragonilor chinezi.  Cel mai vechi templu din Koh Phangan, Wat Phu Khao Noi, se spune că a fost fondat în secolul al XV-lea.

Snorkeling și scufundări

Koh Phangan este înconjurat de câteva locuri remarcabile pentru snorkeling și scufundări. Recifele de corali din jurul insulei sunt uluitoare, așa că aveți ocazia să descoperiți o lume subacvatică magnifică. Locuri frumoase pentru snorkeling pot fi găsite, de exemplu, la Koh Ma, Haad Tien, Haad Yao, Haad Salad și Secret Beach. Recomandat pentru scufundări este Sail Rock, numit și „Hin Bai”, unde vă puteți bucura de unele dintre cele mai spectaculoase peisaje subacvatice. Școlile de scufundări sunt populare pe insulă, iar cea mai cunoscută Chaloklum Diving , care oferă cursuri pe Koh Phangan de acum 25 de ani!

Parcul Național Marin Tong

Parcul Național Marin Ang Thong este o destinație populară pentru excursii din Koh Phangan. Acest frumos parc național include 42 de insule și insulițe, pe care le puteți într-un tur de o zi. În plus, în Parcul Național Marin Ang Thong veți găsi numeroase recife de corali frumoase pentru snorkeling , precum și excursii cu caiacul la diferitele lagune secrete. Dacă doriți, puteți urca faimosul punct de belvedere Ang Thong de pe insula principală Koh Wua Ta Lap și vă puteți bucura de cea mai frumoasă priveliște panoramică a arhipelagului.

Opțiuni multiple de cazare pentru o vacanță în Koh Phangan

Panviman Resort Koh Phangan 5* este un refugiu ideal, înconjurat de vegetație tropicală bogată, având vedere la Thong Nai Pan și acces la o plajă privată. Piscina infinită și centrul spa aflat în vârful unui deal sunt locuri excelente pentru a admira răsăritul spectaculos al soarelui.

Situat la câțiva pași de plaja cu nisip alb Naiwok, Kupu Kupu Phangan Beach Villas & Spa by L’Occitane – SHA Plus pune la dispoziție unități de cazare de lux, o piscina infinity și o plajă privată. Dacă alegeți o vilă privată, veți avea propria piscină.

 

 

Contactează un consultant Nordis Travel pentru o vacanță în Koh Phangan! Ofertele sunt personalizate în funcție de nevoile tale  și de perioada cea mai avantajoasă de călătorie.

S-ar putea să-ți placă și...