consultant de turism
Comunitatea călătorilor cu stil

De ce să apelăm la un consultant de turism?

Oricine poate găsi și rezerva online o mulțime de oferte de calatorie. Dar, in calitate de calator obisnuit, este necesar sa faci toate cercetarile, sa planifici, sa fii la curent cu eventualele restrictii si sa te descurci sa rezolvi situatiile neprevazute. Intre munca, familie si obligatii sociale, oare cine mai are timp sa cerceteze in mod corespunzator destinatia de vacanta?

Unii oameni doresc doar un zbor si un hotel, altii cauta itinerarii complexe. Indiferent de stilul de calatorie si varietatea serviciilor solicitate, un consilier de calatorie isi are importanta lui. Stie care sunt tendintele, ce merita vazut, poate oferi recomandari pentru a va imbunatati experienta astfel incat calatoria sa se ridice la nivelul asteptarilor sau chiar peste.

Consultantii de turism sunt mai importanti acum decat oricand. Exista multe recomandari si restrictii de calatorie diferite de la o tara la alta, incat este aproape imposibil sa tinem pasul. 

Apeland la serviciile unui consultant de turism specializat inseamna economie de timp, energie si bani. Uneori, agentii au acces la informatii care nu sunt disponibile publicului larg.

Calatoriile complexe cum ar fi safariurile, croazierele sau tururile tematice sunt mai usor de organizat de catre un profesionist in turism care are acces la experti din industrie din toate lumea.

Ce face cu adevarat un consultant de turism?

Recomanda, cauta, planifica si rezerva calatorii pentru clienti si toate serviciile adiacente: zboruri, cazari, transferuri, experiente. Ofera optiuni in functie de preferintele turistului, limitele bugetului, intervalului de timp disponibil.

Este mereu la curent cu cele mai recente tendinte de calatorie. Multi fac excursii de familiarizare sau isi folosesc propriile vacante pentru a verifica hoteluri, tururi si activitati.

Daca doriti o aventura unica, un anume tip de experienta sau pur si simplu sa primiti informatii corecte, consultantul de turism este cea mai la indemana solutie.

In plus, agentii de turism sunt adesea in pregatire pentru a fi la curent cu destinatii, stiri si actualizari de calatorie si cele mai recente si mai mari tendinte de calatorie. Multi fac, de asemenea, excursii de familiarizare si isi iau timp in vacantele personale pentru a face verificari la hotel, tururi si alte vizite la fata locului pentru a putea oferi clientilor propria experienta si recomandari.

Oamenii cred adesea ca a face planuri de calatorie printr-o agentie va fi mai costisitor. Uneori acest lucru este adevarat, dar nu intotdeauna.  Aranjamentele de calatorie facute prin intermediul unei agentii includ avantaje  pe care nu le-ai obtine pe cont propriu. Agentiile de turism au conexiuni in industria de turism care va ofera un pret mai bun. Poate ca au o relatie cu un hotel sau au acces la un pret promotional la masinile de inchiriat. Aceste conexiuni si reducerile pe care le ofera sunt coloana vertebrala a agentiilor de turism. Desi accesul la aceste oferte nu poate reduce neaparat costurile generale, ele va pot aduce mai multa valoare pentru banii dvs.

1. Valoare incomparabila

Un agent de turism profesionist are calificarile si experienta necesare pentru a va oferi un serviciu profesional complet. Acest lucru depaseste simpla rezervare a biletelor. Pe langa gasirea celor mai bune oferte pentru nevoile dumneavoastra specifice si oferirea de sfaturi experte la zi, un agent de turism profesionist duce serviciul la un nou nivel si face clientul un VIP instantaneu.

De-a lungul anilor, am aranjat upgrade-uri gratuite de camera, (aproape) imposibil de obtinut, rezervari la restaurante, acces la magazine si expozitii altfel inchise, ghiduri private si tarife de avion premium mai ieftine pentru clientii mei, ca sa mentionez doar cateva.

2. Cele mai bune oferte

S-ar putea sa credeti ca obtineti o oferta mai buna pe internet, dar de noua ori din 10 o agentie de turism va putea oferi oferta generala mai buna – chiar si cu taxa de servicii a agentiei de turism inclusa.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ultimii peste 15 ani, agentiile de turism s-au grupat in consortii mai mari, ceea ce le ofera o putere de cumparare considerabila. Aceasta putere de cumparare permite grupurilor de agentii de turism sa negocieze cele mai bune oferte pentru orice, de la zboruri la hoteluri, transferuri, tururi si multe altele. Negocierile noastre pot include, de asemenea, suplimente, cum ar fi transferuri gratuite la hotel, upgrade de camera si incluziuni de masa, pentru a numi doar cateva.

Relatiile noastre personale puternice cu furnizorii de turism ofera, de asemenea, beneficii pe care internetul nu ti le poate oferi. De exemplu, daca sunam reprezentantul local al grupului hotelier pentru a spune ca sarbatoresti o aniversare speciala de nunta la unul dintre hotelurile lor, este probabil sa primesti tratament pe covor rosu la sosire. Relatiile interpersonale sunt inca foarte importante, chiar si in aceasta lume extrem de digitalizata.

3. Program  24/7

Ceva care merge groaznic de rau intr-o calatorie este cel mai rau cosmar al tuturor – si mai rau este sa nu ai pe cine sa suni. Daca ati rezervat online, sunt sanse sa nu aveti noroc sa puneti mana pe nimeni, iar  vorbitorii de mandarina nu sunt de mare ajutor atunci cand sunteti blocat in mijlocul Saigonului fara bagaje!

De-a lungul anilor, am primit apeluri la orice ora din zi si din noapte de la clienti blocati in situatii dificile si, din fericire, am avut cunostintele si contactele pentru a-i salva de fiecare data. Nu sunt singur: serviciul 24/7 pentru situatii de urgenta face parte din oferta standard de servicii a majoritatii agentiilor de turism profesionale din zilele noastre.

4. Servicii personalizate

Profesionistii in turism sunt instruiti sa puna intrebari clientilor pentru a stabili care sunt nevoile lor specifice. Acest lucru este de o importanta cruciala, astfel incat vacanta o data in viata pentru care ati economisit sa nu ajunga la o dezamagire. De la ce destinatie sa alegeti, pana la unde sa stati si ce sa faceti, un agent de turism bun ar trebui sa va poata ghida prin fiecare pas.

Lucrul grozav in a lucra cu un singur consultant de turism an de an este ca el sau ea va cunoaste toate problemele si nevoile dvs. si ale familiei dvs. Un profesionist in turism stocheaza aceste informatii, asa ca nu trebuie sa le spui sa rezerve o anume mancare pentru urmatorul zbor din cauza unor alergii. Agentul dvs. personal de turism va sti, de asemenea, ca sotul dvs. este foarte inalt si are nevoie de spatiu suplimentar pentru picioare, asa ca randul de urgenta va fi rezervat in avans. Aceasta atentie acordata micilor detalii poate face o diferenta majora nu numai in ceea ce priveste nivelul de confort, ci si siguranta.

S-ar putea să-ți placă și...