Povești și sfaturi de călătorie

City break pe Coasta de Azur

Fiecare vacanță, fie că vorbim de o escapadă de weekend, un city break pe Coasta de Azur, fie că alegem o săptămână de relaxare într-un hotel pe malul mării sau unul pe vârf de munte, trebuie să aibă și câteva ore de explorare. Într-un city break pe Coasta de Azur, puteți lăsa în urmă bulevardele celebre și plajele exotice, și alegeți să pătrundeți în mijlocul naturii, pe aleile sătucelor sau prin grădinile palatelor celebre. Este o încântare să descoperi locuri ascunse și să colecționezi amintiri.

Eze, un sătuc medieval cu parfumerii celebre

Pitorescul Eze este o bijuterie a Coastei de Azur. Acest fermecător sat medieval este cocoțat pe un deal abrupt deasupra Mării Mediterane, cu panorame surprinzătoare. Cu vilele sale minunate acoperite de bougainvillea și străzi pietruite, Eze este un oraș fermecător și foarte fotogenic. În Eze, vizitatorii pot vizita două parfumerii celebre, Galimard și Fragonard, pot merge printr-un castel fortificat din secolul al XII-lea sau prin Le Jardin Exotique d’Eze, o grădină plină de plante exotice și statui minunate.

Vila și grădinile Ephrussi de Rothschild

Vila Ephrussi de Rothschild este un conac de pe litoral care a aparținut cândva baroanei Beatrice de Rothschild. Vila a fost proiectată în stilul unui palat italian și se află în Peninsula Cap Ferrat.  Conacul cu o fațadă de un roz pal delicat are vederi magnifice asupra golfului Villefranche și a golfului Beaulieu. Interiorul vilei este somptuos, un gust excepțional pentru motive florale și mobilier rar, iar turul grădinilor este la finalul turului o experiență încântătoare.

Menton, orașul lămâilor

Menton este cunoscut drept Perla Franței, dar și cel mai colorat și mai însorit oraș de pe Coasta de Azur. Orașul are un farmec aparte dat de clima blândă, vegetația luxuriantă, casele cu fațade colorate și, mai ales, priveliștea minunată către Marea Mediterană. Bucurați-vă de o plimbare prin vila Maria Serena și grădinile luxuriante. Această clădire impresionantă de la sfârșitul secolului al XIX-lea stă mândră în mijlocul palmierilor și a altor plante tropicale care a dat grădinii numele de „mică Africa”.  Admirați coloanele sale magnifice, impecabile și scara sa în spirală, proiectată de ilustrul Gustave Eiffel.

Muzeul Picasso din Antibes

Situat între Nisa și Cannes Antibes a fost cândva un vechi port comercial. Muzeul Picasso este o impresionantă cetate medievală cu vedere la mare, iar artistul a folosit acest castel ca studio de artă timp de câteva luni în 1946, iar în această perioadă a realizat 23 de picturi și 44 de desene. Exponatele prezintă peste 200 de lucrări ale lui Picasso, inclusiv multe piese celebre.

Exoticele Insule Lerins

La bordul unei ambarcațiuni luxoase puteți lăsa în urmă covorul roșu de la Cannes pentru a pătrunde într-un univers exotic, în Insulele Lerins. St. Marquerite aduce aroma de eucalipt, iar St. Honorat înveselește privirile în culori de flori. Aflate la aproximativ jumătate de oră cu ferrybotul de Cannes, cele două insule sunt binecuvântate cu plaje neatinse, comori ascunse pentru doritorii de evadări romantice.  St Marquerite este celebră datorită Omului cu masca de fier, despre care se spune că a fost închis în fortul de pe insulă. Insula St. Honorat nu este la fel de modernă, fiind locuită de călugări, dar este un loc de o frumusețe aparte. Aici puteți savura aroma vestitei lerina, o băutură alcoolică din plante produsă de călugări, sau vinul, mierea și uleiul de lavandă.

Fiecare vacanță poate fi organizată de consultanții Nordis Travel. Chiar și pentru un city break pe Coasta de Azur puteți primi recomandări pentru restaurante cu stele Michelin, plaje celebre sau insule exotice care merită descoperite.

S-ar putea să-ți placă și...