city break la Budapesta
Povești și sfaturi de călătorie

Ai în plan un city break la Budapesta? Hai să afli câteva lucruri interesante despre acest oraș

Un city break la Budapesta împrumută din arhitectura Vienei și din aerul Pragăi. Capitala Ungariei, considerată a fi Parisul Estului, este orașul european al spa-urilor datorită apelor termale. Budapesta se așterne pe câteva coline, de-a lungul Dunării și este împărțită în Buda și Pesta. Buda este zona liniștită, încărcată de istorie, clădiri cu o arhitectură impresionantă, iar Pesta este centrul administrativ al capitalei. Este un oraș incredibil de frumos, cu o arhitectură impresionantă, cu dealuri care îți oferă o panoramă completă a întregului oraș, cu monumente, clădiri și străzi care par să spună o poveste. Un city break la Budapesta, este un moment unic de a descoperi capitala unui mare imperiu. Există o mulțime de fapte interesante despre Budapesta pe care nu le știe toți vizitatorii orașului.

Lucruri interesante pentru un city break la Budapesta

Nicio clădire din Budapesta nu este mai înaltă de 96 de metri. Amestecul vechi și modern al Budapestei face din oraș o plăcere arhitecturală. O privire asupra orașului Budapesta arată că toate clădirile se află la aproximativ aceeași înălțime. Toate cu excepția a două: Bazilica Szent Istvan și Parlamentul Ungar, care măsoară exact 96 de metri. Numărul 96 reprezintă anul în care maghiarii s-au stabilit în zonă.

Budapesta are cea mai mare sinagogă din Europa. Marea Sinagogă din Capitala Ungariei este un templu evreiesc maiestuos pe care îl puteți admira pe strada Dohany. Este una dintre cele mai frumoase sinagogi din toată Europa și a doua ca mărime din lume, după cea de la Ierusalim.

Există o statuie în Budapesta care te poate face un mare scriitor! Piesa de artă unică din parcul orașului Budapesta, care descrie un cronicar din secolul al XIII-lea, pare să aibă niște puteri miraculoase. Legenda spune că atingerea stiloului  te va binecuvânta cu abilități de scriere. Poate nu crezi în puterile sale magice, dar suprafața strălucitoare a stiloului sugerează că mulți oameni încă o fac. Magia stă în cuvinte!

Într-un city break la Budapesta, cei mici pot conduce un tren. Nu mulți vizitatori care vin chiar și într-un city break la Budapesta știu despre acest fapt interesant. Căile Ferate pentru Copii au fost înființate după al doilea război mondial. Era un teren de antrenament pentru copiii comuniști după un model introdus în fosta Uniune Sovietică în anii 1940. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani pot urma un curs de formare de patru luni pentru a deveni însoțitori de tren, muncitori și controlori, pe această cale ferată de 11 km. Cu excepția șefului de gară și a șoferilor de tren care sunt adulți, toate celelalte slujbe sunt îndeplinite de copii.

Este impresionant să vezi cât de serios își iau rolul în serios acești copii. Călătoria durează aproximativ 45 de minute.

Sunt multe locuri frumoase de descoperit într-un city break la Budapesta. De aceea, consultanții Nordis Travel au pregătit un pachet complet pentru 3 nopți de cazare la hotel de 4*, bilet de avion dus-întors, transfer privat și asigurare de călătorie inclusă. Trimite acum un mail cu o cerere de rezervare pentru un city break la Budapesta!

S-ar putea să-ți placă și...