city break europa
Povești și sfaturi de călătorie

City break în Europa. Lucruri pe care trebuie să nu le faci prin Europa!

Crezi că bunul simț este suficient este suficient atunci când mergi într-un city break în Europa? Mai gândeste-te. Iată câteva legi specifice fiecărei țări din Europa de care va trebui să țineți cont, mai ales că unele țări impus și amenzi uriașe. Spune-mi în ce oraș călătorești într-un city break în Europa, ca să aflați de la un consultant Nordis Travel câteva acțiuni pe care va trebuie chiar să le evitați în timpul călătoriei în țări din întreaga Europă.

Nu faceți zgomot duminica în Germania și Elveția

În Germania, să faci scandal duminica, de sărbători și în timpul orelor târzii este o mare încălcare a legii. Nivelurile de zgomot sunt menținute la un nivel minim prin lege în zilele de duminică și de sărbători de la 20:00 până la 7:00. Asta înseamnă că nu se tunde gazonul, nu se dau găuri, nu se tăie copacii,  camioane grele nu circulă pe străzi. Poate părea ciudat, dar nu aveți voie să cântați pe stradă, să ascultați muzică tare și nici măcar să reciclați sticlele. Deranjarea odihnei de duminică este considerată o infracțiune. În toată țara, este important să mențineți zgomotul scăzut între orele 22:00 și 6:00 pe parcursul săptămânii, datorită unui concept numit Nachtruhe, care se traduce prin somn de noapte. Orele de liniște prevăzute de lege sunt, de asemenea, obișnuite în multe părți ale Elveției, unde o altă acțiune interzisă duminica include uscarea rufelor afară pentru a se usca.

City break europa

Gustările sunt interzise în locațiile istorice în Italia

Să nu faceți un picnic pe Treptele Spaniole sau să bei o cafea în turul Colosseumului! După cum spune celebrul proverb: „Când ești la Roma, fă așa cum fac romanii. . .” — ceea ce în acest caz înseamnă să-ți lași gustările acasă în timp ce vizitezi obiectivele turistice. Când te gândești la un city break în Europa și primele orașele italiene pe care vrei să le vizitezi sunt Roma, Florența și Veneția, trebuie să știi că a servi ceva de mâncarea și băutura în jurul clădirilor publice și monumentelor istorice este interzisă. În Roma și Veneția, locurile în care puteți fi amendați cu o taxă uriașă pornind de la 40 până la 240 EUR , includ piețele, fântânile istorice și monumentele importante. În Florența, evitați să stați pe marginea străzii și să gustați o prăjitură sau în fața magazinelor. Amenda pornește de la 150 și ajunge la 500 EUR. 

City break europa

În Spania, să nu mergi pe stradă în costum de baie

Polițiștilor locale din Barcelona și Palma de Mallorca nu le pasă dacă tocmai ați venit de pe plajă. Odată ce ați părăsit nisipul și zona de promenadă, puneți-vă cămașă, pantalonii scurți sau rochița. A te plimba pe străzile acestor orașe spaniole în costum de baie este ilegal. În 2011, Barcelona a interzis costumele de baie pe străzile sale, anunțând că turiștii care încearcă să se plimbe dincolo de plajă în costum de baie pot primi amenzi de până la 295 EUR. Trei ani mai târziu, Insula Mallorca a interzis purtarea costumelor de baie prin băncile publice, magazine, muzee, transport public și în centrul orașului. Amenda poate fi de până la 565 EUR.

City break europa

Grecia interzice purtarea tocurilor în locațiile istorice

Dacă mergeți într-un tur al ruinelor antice din Atena purtând stiletto, s-ar putea să vi se ceară să mergeți desculță. Acest lucru se datorează faptului că în  Grecia este interzisă purtarea de tocuri înalte la multe situri arheologice precum Panthenonul și sanctuarul din Delphi din cauza daunelor cauzate de pantofii ascuțiți pietrelor. Regula „fără tocuri” a Greciei nu este singura pentru care călătorii ar trebui să fie pregătiți: dacă intenționați să vizitați monumentele antice din țară, lăsați în mașină mâncarea sau băutura, inclusiv guma de mestecat.

City break europa

Nu opri pe autostrada de mare viteză în Germania

Deși rămânerea fără benzină, nu este o crimă în Germania, dar oprirea pe celebra autobahn a țării din orice motiv care nu este o urgență este ilegală. Dacă uitați să vă umpleți rezervorul și ajungeți să vă opriți pe autostrada de mare viteză, pregătiți-vă să primiți o amendă. Taxa este în mod normal de 70 EUR, dar poate crește cu mult dacă mașina ta oprită va fi implicată într-un accident din pricina staționării.

Sunt multe locuri frumoase pe care merită să le descoperim într-un city break în Europa. Dar de fiecare dată când pleci într-o vacanță cu Nordis Travel, nu uita să întrebi și despre asigurarea de călătorie. Este important să fim în siguranță în fiecare călătorie, chiar dacă este un scurt city break în Europa.

S-ar putea să-ți placă și...