Povești și sfaturi de călătorie

Orașe romantice. Pregătește-te pentru un city break de Valentine’s Day

Soți și iubiți uituci, aveți grijă, Ziua Îndrăgostiților este aproape de noi. Este momentul să nu fii surprins, așa că poți surprinde chiar tu cu un city break de Valentine’s Day.

Dacă ești tipul care lasă totul pe ultima sută de metri, ziua de 14 februarie poate produce mult stres. Telefoane la restaurante, o bonă pentru cel mic, cadoul de ultimă oră. Știi cum să faci? Anul acesta poți evita toate aceste bătăi de cap citind acest articol.

De ce? Pentru că nu există o modalitate mai bună de a spune te iubesc decât descoperind împreună o nouă capitală europeană. Orașe romantice unde puteți petrece un city break de Valentine’s Day.

Paris

Există un motiv pentru clișee, iar Parisul, ca oraș al romantismului, este unul dintre cele mai căutate. El și-a adjudecat primul loc, pentru că aici iubita ta chiar va dori să revină de fiecare dată. Arată cât de fericiți sunteți în pozele de lângă Turnul Eiffel și nu uita să cumperi un lacăt pentru podul îndrăgostiților.

Parisul este despre dragoste, dar voi puteți fi diferiți cu un city break de Valentine’s Day de la Nordis Travel. Mergeți de mână pe o străduță pietruită și luați o pauză de cafea la un bistro. Apoi vizitați Cartierul Latin, iar spre seară căutați un bar cu muzică live pentru un pahar de vin. Sau alegeți o croazieră pe Sena la apus. Sunt multe variante de distracție în doi!

Praga

Parisienii au inventat cuvântul flâneur, acea persoană căreia îi place să hoinărească pe străzi. Și au perfecționat această artă la Praga. Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, merită a fi un refugiu pentru un cuplu într-un city break de Valentine’s Day. Cultura bogată a orașului îl face un adevărat loc de joacă pentru ochi. Catedralele antice își aruncă umbrele peste străzile pietruite, bărcile plutesc pe apele calme ale râului Vltava trecând pe sub poduri de piatră din secolul al XIV-lea, în timp ce în depărtare, castele de pe deal ies așteaptă să fie explorate. Un oraș medieval cu o istorie care datează de aproape un mileniu, acest oraș este o plăcere să îl descoperi împreună cu persoana iubită. În plus, știați că… în Praga puteți merge la un spa cu bere? 🙂 Puteți să faceți baie în bere! Și chiar să consumați o cantitate nelimitată de bere. Se pare că, având un conținut ridicat de ulei, hameiul vă ajută să dați un aspect mult mai strălucitor pielii. De asemenea, se presupune că ajută la îmbunătățirea imunității, stimulează metabolismul și ușurează stresul.

Sevilla

Sevilla, este ceea ce își imaginează turiștii când se gândesc la Spania – lupte cu tauri, dans flamenco, baruri tapas… totul este aici, pe lângă plimbările romantice cu trăsura într-un city break de Valentine’s Day. Al patrulea oraș ca mărime al Spaniei se află la o răscruce între tradiție și modernitate, între est și vest, o combinație de modernism și arhitectură maură. Unică din toate punctele de vedere, influența maură a Sevilla poate fi văzută în arcade, biserici și casele tradiționale pe care le veți descoperi când vă plimbați pe străzile și piețele întortocheate. Mirosul florilor de portocal și al citricelor plutesc în aer, iar trăsurile trase de cai vă așteaptă pentru a vă arăta priveliștile într-un ritm liniștit. Vizitați neapărat Plaza de España. Que maravilla!

Soarele Spaniei luminează impresionant clădirile din cărămizi arămii, iar plăcile colorate reprezintă toate regiunile țării, îmbinate în stiluri arhitecturale care îți taie respirația. Un râu urmărește conturul în semicerc al piațetei, iar podurile te așteaptă să te răcorești la umbră dacă vrei să faci o plimbare cu barca. Credeți-ne, acest oraș a fost conceput de cupidon pentru un city break de Valentine’s Day.

S-ar putea să-ți placă și...