Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit Portugalia. Explorează tărâmul vinului din Valea Douro

Cu trei situri din Patrimoniul Mondial recunoscute de UNESCO, Valea Douro este cu siguranță un loc demn de vizitat, având și printre cele mai frumoase peisaje din toată țară, pe care merită să le descoperi într-un circuit Portugalia. În Centrul Istoric al orașului Porto vei descoperi clădiri impresionante, multe dintre ele au legătură directă cu producția de vin și sunt o mărturie a dezvoltării urbane pe care această industrie a provocat-o de-a lungul anilor. Pe malul opus al râului, vei găsi orașul Vila Nova de Gaia, cu faimoasele crame de Porto.

Urmând râul Douro în amonte, vei ajunge în regiunea viticolă Alto Douro. Acesta este un tărâm al tradițiilor, un loc al feeriei și misticismului, un loc în care natura domnește în perfectă armonie cu locuitorii care au modelat versanții văii și au organizat pământul în podgorii. Există dovezi ale producției de vin de mai bine de două mii de ani în regiune, dar abia în 1756 a fost creată regiunea Douro și producția de vin din regiune a fost organizată și a devenit recunoscută la nivel internațional. În acest circuit Portugalia te invităm într-o cazare premium, chiar în inima podgoriilor din zonă, unde întreaga ședere va fi o experiență memorabilă.

Pe lângă vinul său, solul fertil al acestei regiuni este potrivit pentru măslini, care produc ulei de măsline de calitate superioară și migdale care umplu valea cu culoare și parfum în lunile februarie și martie. Migdalele sunt folosite pentru celebrele dulciuri tradiționale portugheze.

Valea Douro, Portugalia

Degustare de vin și croazieră în circuit Portugalia

Odată cu debutul producției de vin, nobilimea s-a mutat în regiune, construind mari conace și palate care astăzi își deschid porțile turiștilor și vizitatorilor. Multe dintre podgorii se găsesc pe versanți și oferă spații de cazare turiștilor.

În ciuda schimbărilor pe care celebrul vin de Porto le-a adus în regiune, Valea Douro și-a păstrat caracterul rural și rădăcinile tradiționale cu meșteșugurile și obiceiurile sale religioase. Valea este renumită nu numai pentru frumusețea sa, ci și pentru locuitorii prietenoși care lucrează pământul și îi întâmpină pe turiști. Peisaje uluitoare, vinuri nobile, preparate culinare unice, dulciuri produse în casă și o istorie care te face să visezi la vremuri trecute. Acestea sunt motivele pentru a vizita Douro, dar a trăi aceste experiențe este mult mai bine decât a le enumera. Vino și descoperă Douro, vino și trăiește experiența alături de Nordis Travel într-un circuit Portugalia! Hai să descoperi Portugalia din faimosul Porto până în capitala Lisabona într-un circuit de 8 zile, plecare pe 8 octombrie din București.

S-ar putea să-ți placă și...