circuit maroc
Povești și sfaturi de călătorie

Circuit Maroc. O plimbare prin Marrakesh

În Maroc, fiecare zi începe și se termină cu un ceai. Ceai verde, mentă și zahăr, acestea sunt ingredientele pentru prepararea ceaiului marocan pe care localnicii îl servesc fiecărui oaspete care merge într-un circuit Maroc. Tradiția cere ca fiecare marocan să consume 3 pahare de ceai pe zi. Servirea ceaiului îmbracă forma unui ceremonial mai ales atunci când este preparat pentru oaspeți. Ceaiul în Maroc este pregătit doar de bărbați și este o formă de impolitețe să refuzi. Acesta se servește în pahare de sticlă, pe tăvi de argint. Hotelul Adam Park Hotel & Spa unde vei sta dacă mergi cu noi în acest circuit Maroc pe 13 aprilie 2023, se mândrește cu cel mai faimos bărbat din Marrakesh care prepară ceaiul pentru oaspeți.

Marrakesh, Orașul Roșu, așa cum este cunoscut datorită clădirilor realizate în cea mai mare parte din lut arămiu, a fost capitala înainte de domnia lui Moulay Ismail, a pierdut aceasta calitate când sultanul a decis mutarea la Meknes și și-a recăpătat-o după ce urmașul lui a adus-o înapoi.

Ce vom vizita în Marrakesh: Gueliz, orașul nou înălțat sub protectorat francez. Vom continua cu un tur pietonal prin Medina, un labirint de străzi înguste, pline de magazine, munți de mirodenii sau dulciuri cu multă miere, pălării de paie sau haine colorate. Piața Jemma el Fna, locul în care se adună toată lumea și bate inima orașului. Ne vom bucura de o experiență inedită, vom vizita un imam care ne va povesti despre religia musulmană.

Hai cu noi într-un circuit Maroc, o aventură de 12 zile. Măreția Marocului este o sărbătoare pentru simțuri și vă așteaptă să o explorați! Un circuit de poveste organizat de Nordis Travel, cu plecare pe 13 aprilie 2023.

Fiecare circuit Maroc are un reprezentant din partea agenției. Marrakech este un oraș plin de istorie și cultură, cu multe atracții turistice uimitoare.

Piața Jemaa el-Fna este una dintre principalele atracții turistice din Marrakech

O piață centrală animată, unde puteți găsi mâncare delicioasă și divertisment local. Este situată în inima orașului vechi, Medina. În timpul zilei, piața este o destinație populară pentru cumpărături, cu vânzători ambulanți care oferă o varietate de bunuri, de la haine și bijuterii, la produse alimentare și suveniruri. Pe măsură ce se apropie seara, piața se transformă într-un loc de divertisment, cu muzicieni, dansatori, ghicitori și mâncare de stradă.

Este un loc perfect pentru a experimenta atmosfera locală și pentru a gusta mâncăruri tradiționale marocane precum Tagine, Couscous sau Pastilla. Piața Jemaa el-Fna este, de asemenea, cunoscută pentru atmosfera sa vibrantă și pentru a fi una dintre cele mai mari atracții turistice din Marrakech.

Palatul Bahia – grădini frumoase și decoruri interioare luxoase

Palatul Bahia este un palat impresionant din Marrakech, construit în secolul al 19-lea pentru un mare vizir al sultanului al-Hassan al-Wattasi. Palatul a fost proiectat pentru a fi locul de reședință privată a acestuia, și este renumit pentru arhitectura sa și decorurile interioare luxoase.

Palatul este format din mai multe clădiri și grădini, și este decorat cu mozaicuri, fresce, și sculpturi. Este de asemenea, cunoscut pentru camerele sale cu tavan decorat cu lemn sculptat și stucaturi fine.

Palatul Bahia este deschis pentru vizitatori și este una dintre atracțiile turistice principale din Marrakech. Vizitatorii pot admira frumusețea arhitecturii și a decorurilor interioare, precum și grădinile sale.

Palatul este un exemplu al arhitecturii marocane tradiționale și este considerat unul dintre cele mai frumoase palate din Marrakech. Este un loc important pentru a înțelege cultura și istoria orașului. Un circuit Maroc este o experiență unică. O destinație a contrastelor, o țară care combină tot ce este mai bun din cultura africană și cea europeană. Este magic la fiecare pas! Dune deșertice și munți, ruine romane și moschei sacre, fortărețe antice din chirpici și souk-uri pline de aromă și culoare.

Un circuit Maroc este o experiență unică. O destinație a contrastelor, o țară care combină tot ce este mai bun din cultura africană și cea europeană. Este magic la fiecare pas! Dune deșertice și munți, ruine romane și moschei sacre, fortărețe antice din chirpici și souk-uri pline de aromă și culoare.

S-ar putea să-ți placă și...