circuit maroc
Povești și sfaturi de călătorie

Circuit Maroc. Grădinile Majorelle, un loc de vis din Marrakech!

Dune deșertice și munți, ruine romane și moschei sacre, fortărețe antice din chirpici și souk-uri pline de aromă și culoare. Marocul este o destinație perfectă, este magic. Un circuit Maroc va fi o experiență de neuitat. Orașe imperiale, arhitectură veche și nouă, palmierii din Valea Todra, piețele de condimente și multe altele, toate într-o singură aventură organizată de Nordis Travel cu plecare pe 13 aprilie 2023, o aventură pentru vacanță de Paște. Vă invităm să descoperim și să călătorim împreună într-un circuit Maroc!

Grădina Majorelle a fost inclusă de publicația „The Telegraph” în topul celor mai frumoase 50 de grădini botanice din lume, o oază în care culorile pictorului se combină cu cele ale naturii! Grădina este inspirată din prestigioasele grădini islamice și are aproximativ 300 de specii de plante. Aparține marelui designer de modă Yves Saint Laurent, însă a fost creată de pictorul francez Jacques Majorelle.

O grădină idilică ce are palmieri, cactuși, bambuși, nuferi, iasomie, bougainvillea, nuci de cocos, agave sau chiparoși și este împodobita cu pergole, fântâni, iazuri, locuri retrase și alei uimitoare. Dar dacă există ceva care chiar iese în evidență este culoarea albastră: Albastru Majorelle. Albastrul ultramarin, cobalt, este nuanța ce avea să definească și să facă cunoscută în întreaga lume această grădină.

Grădina Majorelle este o grădină privată din Marrakech, proiectată de artistul francez Jacques Majorelle în anii 1920. Grădina este renumită pentru design-ul său unic și pentru combinația de plante exotice și arhitectură tradițională marocană.

Grădina este caracterizată de culorile vii și contrastante, cu accentul pe culoarea albastră Majorelle, care este utilizată în toată grădina. Există, de asemenea, o varietate de plante exotice, inclusiv palmieri, bambus, și cactus, precum și o serie de cascade și bazine de apă.

Grădina Majorelle este acum deținută de Yves Saint Laurent și partenerul său Pierre Berge, care au restaurat-o și au deschis-o pentru public. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Marrakech, fiind un loc perfect pentru a se relaxa și a admira frumusețea naturii și a arhitecturii.

Grădina Majorelle este un exemplu unic de arhitectură de grădină și oferă vizitatorilor ocazia de a vedea una dintre cele mai frumoase grădini din Marrakech. Este un loc important pentru a înțelege și aprecia artele și cultura Marocului.

Un circuit Maroc este o experiență unică. O destinație a contrastelor, o țară care combină tot ce este mai bun din cultura africană și cea europeană. Este magic la fiecare pas, iar un reprezentant Nordis Travel va fi alături în fiecare zi a circuitului pentru a se asigura că magia este posibilă! Dune deșertice și munți, ruine romane și moschei sacre, fortărețe antice din chirpici și souk-uri pline de aromă și culoare.

S-ar putea să-ți placă și...