Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit Kerala. O călătorie în Kerala și câteva lucruri interesante despre această regiune indiană

Numită adeseori Țara lui Dumnezeu, Kerala este un paradis. Este o destinație de vis pentru fiecare călător care dorește să facă o dată în viață un circuit Kerala. Este un stat mic, situat în sud vestul Indiei, o regiune de o mare frumusețe naturală – de la dealuri și plaje până la forturi și temple, statul indian Kerala le are pe toate. Cauți diversitate culturală, în Kerala vei găsi. Ești în căutarea aventurii, Kerala îți oferă nenumărate oportunități. Consultanții Nordis Travel ne-au dezvăluit câteva secrete pentru cei care sunt interesați de un circuit Kerala, programat în luna noiembrie și în ianuarie 2023.

Kerala este o altfel de India: frumoasă, luminoasă, aromată, plina de bucurie și liniște! Într-un circuit Kerala vei găsi de toate pentru o deconectare totala: plaje incredibil de frumoase, resorturi în ținuturi de vis, orașe cu o bogată moștenire, sute de mii de cocotieri, oameni minunați și tradiții interesante. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre frumosul stat indian.

Este cel mai curat stat din India. Conform unui sondaj realizat de National Sample Survey Office (NSSO), Kerala este cel mai curat stat din India. Denumirea de Țara lui Dumnezeu provine de la frumusețea sa naturală.

Prima stațiune ayurvedică din lume. Pentru cei care nu știu, Kerala găzduiește și prima stațiune ayurvedică din lume, Somatheeram. Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni din țară.  Somatheeram este situată pe plaja Chowara. Dacă rezervi un circuit Kerala, te poți bucurata de beneficiile unui program de întinerire ayurvedică în cadrul unui resort de cinci stele.

Cei mai mari producători de cauciuc din țară. India este a patra țară producătoare de cauciuc din lume și numai zona Kerala este responsabilă pentru producția a peste 90% din totalul cauciucului din țară.

Coasta de Mirodeniilor din India. Kerala este, de asemenea, numită Coasta Mirodeniilor din India, datorită producției sale de condimente. Aromatic și aromat sunt două cuvinte care sunt foarte pertinente pentru Kerala, deoarece locul este principalul producător și exportator de mirodenii din lume. Cardamomul, cuișoarele, nucșoara, piperul, anasonul stelar, ceaiul, vanilia sunt doar unele dintre cele mai cunoscute produse din stat. Bucătăria din Kerala este gustoasă și aromată datorită acestor condimente.

Cele mai importante plantații de ceai le poți vedea în circuit Kerala. Dealurile ondulate, acoperite de plantații de ceai din Munar, clima plăcută și valul de ceață permanent conferă regiunii o atmosferă de basm. Zona era renumită în perioada colonială, deoarece majoritatea britanicilor vedeau aici în vacanță. Ne vom bucura de o călătorie in inima plantațiilor de ceai din #Kerala, în timp ce vom admira priveliști minunate, departe de orice zgomot al orașului. Vom face un picnic în mijlocul acestui peisaj mirific și vom afla mai multe despre procesul de transformare a frunzei de ceai într-o ceașcă de ceai perfectă și despre arta degustării astfel încât momentul să fie cu adevărat memorabil. Vizitarea ținutului cu cele mai bune plantații de ceai și aer îmbrăcat în ceață nu poate fi o experiență completă fără a savura cele mai bune ceaiuri, indiferent că sunt albe, verzi sau negre.

Kerala, India

Este primul stat care primește precipitații în India. Dacă ești interesat de un circuit Kerala, trebuie să știi și un lucru important – în noiembrie nu vei prinde ploi. Kerala este primul stat din India care a primit prima vrajă a ploilor, urmat de Mumbai și Delhi! Alte state indiene sunt binecuvântate de ploi în luna iulie, în timp ce Kerala primește averse în prima săptămână a lunii iunie.

Hai cu Nordis Travel în noiembrie să descoperi Kerala! Locuitorii din această zonă sunt malayalis, un grup de oameni cu moștenire etnică mixtă, descendenți ai primilor locuitori ai Indiei. Kochi sau Cochin este principalul centru financiar al regiunii Kerala, un oraș cosmopolit, cu o cultura unică, iar în acest circuit Kerala vom avea o perspectivă detaliată asupra istoriei și comerțului indian după ce vom vizita acest oraș. Vom face cunoștință cu modul de viață, lăcașurile de cult și obiceiurile alimentare ale diferitelor comunități din Cochin. Acest circuit Kerala va include și opriri pentru a încerca unele delicatese care și-au făcut loc aici din alte părți ale Indiei și ale lumii, dar și o lecție de gătit. Găsești aici toate detaliile circuitului de 9 zile cu plecare pe 29 noiembrie 2022 sau 24 ianuarie 2023.

S-ar putea să-ți placă și...