circuit kerala
Povești și sfaturi de călătorie

Circuit Kerala. O călătorie unică în India!

Sunt multe lucruri interesante pe care le descoperim despre India. Dar astăzi vă supunem atenției o discuție despre Kerala, o altfel de India: frumoasă, luminoasă, aromată, plină de bucurie și liniste! Un circuit Kerala are de toate pentru o deconectare totală: plaje incredibil de frumoase, resorturi în ținuturi de vis, orașe cu o bogată moștenire, sute de mii de cocotieri, oameni minunati și tradiții interesante.

Situată pe coasta vestică a peninsulei indiene, Kerala este un stat binecuvantat cu frumuseți naturale, cultură și traditii proprii. Aromatic și aromat sunt două cuvinte care sunt foarte pertinente pentru Kerala, deoarece locul este principalul producator și exportator de mirodenii din lume. Cardamomul, cuisoarele, nucșoara, piperul, anasonul stelar, ceaiul, vanilia sunt doar unele dintre cele mai cunoscute produse din stat.

Un circuit Kerala înseamnă și detalii despre viața localnicilor

Dragostea Indiei pentru aur nu este un secret, fiind cel mai mare producător și consumator de bijuterii de aur din lume – aproximativ 552 de tone de bijuterii de aur se produc anual în țară.

Dar oamenii din Kerala par să aibă o afinitate de neegalat pentru metalul prețios. Când vine vorba de bijuterii, nimic nu bate ornamentele de aur care împodobesc o mireasă. Greutatea medie a bijuteriilor de aur purtate de o mireasă din clasa medie este de 320 de grame, ceea ce face din mireasa din Kerala adevărata fată de aur a Indiei! De obicei, miresele poartă coliere de aur de diferite lungimi și stiluri, iar podoabele reflectă statutul financiar al familiei miresei.

Fiecare mireasă seamănă cu o entitate divină în ziua nunții – iar superbele bijuterii îi permit să facă o punte între lumea modernă și tradițiile străvechi din sudul Indiei.

Nunți indiene și mult aur

Aurul dat unei mirese indiene se numește „streedhan”, care este în esență bogăție dată unei femei în momentul căsătoriei ei. Aurul este și un semn de bogăție și securitate. Ritualul datează din cele mai vechi timpuri, principiul s-a bazat pe acordarea unei fiice a unei părți din proprietatea părintelui ei pe care o putea cheltui așa cum credea de cuviință. Aceasta este o practică care este văzută în India. Potrivit rapartelor, aproximativ 40%–50% din bijuteriile din aur, lingourile și monedele cumpărate în India sunt pentru nunți. Deși nu există cifre oficiale pentru numărul de nunți, este probabil ca acesta să fie între 8 și 10 milioane pe an. Sunt multe lucruri interesante, multe legende și povești despre India, dar trebuie să ajungi acolo pentru a-i descoperi frumusețea unei părți. Alege un circuit Kerala în luna noiembrie pregătit în amănunt de un specialist în circuite de grup de la Nordis Travel. Un itinerar unic, o călătorie de zece zile, în perioada 14.11 – 23.11.2023. Hai cu noi!

S-ar putea să-ți placă și...