Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit Islanda – 13 lucruri interesante despre Islanda

Un circuit Islanda reușește să-ți descopere pe rând, frumusețile celui mai tânăr loc de pe pământ. Islanda, țara focului și a gheții, a devenit o destinație populară de călătorie în ultimii ani. Aici, Mama Natură a fost darnică, există puține locuri în lume care prezintă puterea minunată a naturii cu atâta intensitate. Imaginează-ți că privești luminile cerești dansând în nuanțe vii de verde, roșu, albastru și roz. În tot acest timp stai confortabil învelit într-o pătură și privești spectacolul nocturn! Dacă ai visat la un moment asemănător, nu ești singur. Mii de oameni vizitează Țara Focului și a Gheții în fiecare an, din dorința de a vedea aurora boreală într-un circuit Islanda.

ircuit Islanda

Peste 60% din populația Islandei trăiește în capitala Reykjavik

Deși este un oraș mic, Reykjavik este capitala cea mai nordică din lume și găzduiește mai mult de jumătate din populația islandeză. Acest oraș plin de culoare abundă în restaurante, cafenele, baruri și muzee, toate accesibile pe jos. Îl poți admira și tu dacă rezervi un circuit Islanda de la Nordis Travel!

Islanda a fost ultimul loc populat de pe planetă

Islanda este cunoscută ca una dintre cele mai tinere întinderi de pământ de pe planetă. În mod surprinzător, acum peste 1.100 de ani, vikingii din Norvegia au descoperit Islanda din întâmplare.

Mulți islandezi cred în elfi și troli

Credința în elfi, troli și alte creaturi mistice datează din epoca vikingilor. Poveștile sunt abundente, astfel încât merită să îți faci timp pentru a vorbi cu un islandez.

Te poți bucura de izvoarele termale în aer liber pe tot parcursul anului

Nu simți cu adevărat că ai fost în Islanda dacă nu faci baie într-un izvor fierbinte! Experiența de a face baie în aer liber în piscine încălzite vulcanic datează din vremea vikingilor. Izvoarele termale pot fi găsite în toată țara și vin în toate dimensiunile și formele.

Islanda este una dintre cele mai ecologice țări din lume

Islanda a fost recent clasată printre cele mai ecologice țări din lume, cu aproape toată electricitatea din Islanda produsă din surse regenerabile de energie. Capitala Reykjavik a câștigat Premiul Nordic pentru Natură și Mediu în 2014 și lucrează la obiectivul de a fi un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

Typical view of turf-top houses in Icelandic countryside. Dramatic summer sunrise in Skogar village, south Iceland, Europe. Traveling concept background.

Islanda are cele mai lungi săptămâni de lucru din Europa

Unul dintre cele mai interesante fapte despre Islanda este că, în medie, islandezii lucrează 45 de ore pe săptămână – mai mult decât orice altă țară din Europa!

Berea a fost interzisă în Islanda până în 1989

Islanda a trecut printr-o perioadă de interdicție a berii care a început în 1915 și s-a încheiat în 1989, după un vot al populației. În prezent, în fiecare an de 1 martie, țara sărbătorește „Bjórdagurinn” sau „Ziua berii” care comemorează sfârșitul unei interdicții de 74 de ani a berii.

Aproximativ 11% din Islanda este acoperită de ghețari

Studiile arată că 11% din suprafața Islandei este acoperită de ghețari. Ghețarii sunt și una dintre principalele atracții din Islanda. Aici se află și cel mai mare ghețar din Europa, Vatnajökull, care este echivalent cu de trei ori dimensiunea Luxemburgului sau Rhode Island!

Un islandez din 10 va publica o carte

După cum arată studiile despre Islanda, aceasta este cu adevărat grozavă. Tradiția lecturii în Islanda datează din secolul al XIII-lea și cu unul din zece islandezi publicând o carte în timpul vieții, este clar că este o țară foarte axată pe literatură! Vrei să adaugi ceva literatură islandeză la lista ta de lectură? Asigură-te că incluzi câteva romane scrise de Halldór Kiljan Laxness, unul dintre cei mai cunoscuți autori ai țării, care a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură.

Culorile naționale ale Islandei sunt roșu, alb și albastru

Cele trei culori care apar pe steagul țării reprezintă elementele din care este alcătuit pământul. Erupțiile vulcanice din Islanda sunt reprezentate de culoarea roșu, alb pentru zăpadă și gheață și albastru pentru ocean.

Calul islandez este singura rasă de cai din Islanda

Calul islandez a jucat un rol foarte important în istoria țării. Se crede că sunt una dintre cele mai pure rase din lume, fiind cunoscuți pentru masa lor musculară și pentru capacitatea de a crește părul lung iarna și părul mai scurt vara.

Aurora boreală poate fi văzută în Islanda din septembrie până în martie

Mulți turiști sunt atrași de Islanda, deoarece este o destinație spectaculoasă în principal datorită Aurorei Boreale. Perioada septembrie – martie este cea mai bună pentru acest spectacol de lumină naturală, deși, desigur, nu este niciodată o garanție. Acest eveniment natural incredibil se creează atunci când particulele solare interacționează cu atmosfera în câmpul magnetic al Pământului.

Sportul național al Islandei este handbalul

Islandezii iubesc să facă sport, inclusiv fotbal, baschet, volei și călărie, dar știai că sportul național al Islandei este de fapt handbalul? Jocul se desfășoară între două echipe formate din șapte jucători într-un teren dreptunghiular și obiectivul lui este de a marca prin introducerea mingiei în plasa adversă. După 60 de minute, echipa cu cele mai multe goluri, câștigă. În 2008, echipa națională a luat acasă o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing.

S-ar putea să-ți placă și...