Circuit în Japonia
Povești și sfaturi de călătorie

Circuit în Japonia. Primăvara la Festivalul florilor de cireș

Cu veri însorite și însorite și ierni acoperite cu zăpadă, fiecare anotimp al Japoniei vă poate oferi o experiență diferită. De aceea, am ales pentru un circuit în Japonia anotimpul renașterii naturii, atunci când florile de cireș înfloresc, iar la noi, la ortodocși este Paștele. Așa că te invităm la Festivalul florilor de cireș, să trăiești atmosfera unică și să simți ritmul acestei țări unice într-un circuit în Japonia, cu un itinerar exclusivist, realizat de Nordis Travel. Florile de cireș, cunoscute în Japonia sub numele de sakura, sunt bine cunoscute în întreaga lume pentru strălucirea și delicatețea lor, dar și pentru frumusețe trecătoare. Cu toate acestea, ei sunt mai mult decât simpli copaci frumoși, deoarece sakura au legături puternice cu istoria, cultura și identitatea Japoniei. Sakura este despre speranță și reînnoire, iar acum este unul dintre cele mai emblematice simboluri naturale ale Japoniei, pe care le poți descoperi și simți și tu într-un circuit în Japonia.

 Un picnic sub florile de cireș

Pentru mulți japonezi, înflorirea copacilor cu flori de cireș simbolizează viața umană, efemeritatea și noblețea. Japonezilor le place să sărbătorească și să prețuiască copacii cu flori de cireș în perioada limitată de înflorire și mulți oameni organizează petreceri de „vizionare a florilor” cunoscute sub numele de hanami. Pur și simplu nu poți merge într-un circuit în Japonia primăvara fără să apreciezi frumusețea sakura și să experimentezi o petrecere hanami!

Florile de cireș au fost importante pentru societatea japoneză de mii de ani, inspirând poezia haiku încă din anul 794 d.Hr. Nobilimea, poeții, artiștii și curtezanele se adunau pentru a întâmpina primăvara sub copacii înfloriți.

Această practică a hanami – „hana” înseamnă floare și „mi” pentru a vedea – a devenit o instituție națională, oamenii profitând de orice ocazie pentru a picnic sub floare.

Cireșii înfloresc mai întâi în insula sudică Okinawa la începutul lunii februarie și se deplasează spre nord, de obicei erupând în nordul Hokkaido până la sfârșitul lunii mai. Poate fi dificil de prezis, dar sezonul de vârf începe de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie, când Tokyo, Kyoto și restul orașelor sunt înflorite. În cartierul Higashiyama din Kyoto, poți să te plimbi pe Calea Filosofului, o pistă de piatră de 2 km mărginită de sute de cireși. În Tokyo, parcul Ueno are aproape 1.200 de copaci colorați, locuri unde oamenii vin la picnic.

Mulți vizitatori din Japonia aleg să călătorească în sezonul festivalului cireșilor înfloriți, așa că poate fi dificil să mai găsești bilete de avion. Dar dacă rezervi acum acest circuit în Japonia, vei petrece o vacanță de neuitat. Un itinerar inedit, cu locații ce nu sunt incluse în alte programe de circuite Japonia.  

S-ar putea să-ți placă și...