Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit în Israel. Cele mai frumoase locuri din cartierul istoric Jaffa din Tel Aviv

Tel Aviv, Capitala culturala si economica a Israelului, pe care o vei descoperi în primele zile ale unui circuit în Israel, este orașul care nu se oprește și pulsează 24 de ore pe zi. Tel Aviv și orașul-port antic Jaffa au fost fuzionate într-o singură municipalitate în 1950, iar un circuit în Israel nu ar fi complet fără o vizită în cartierul modern și cel mai sudic al orașului. 

Asociat istoric cu destul de multe decoruri biblice și povești despre cuceririle lui Napoleon, cartierul istoric Jaffa este populat de evrei, creștini și musulmani deopotrivă și are o mare importanță pentru toate cele trei religii, făcând din Jaffa una dintre cele mai diverse, colorate, distractive, și fascinante părți din Tel Aviv. În timp ce Tel Aviv este un oraș relativ nou, a fost fondat oficial în 1909, cartierul Jaffa, vechi de peste 3000 de ani, este centrul său istoric. Aici veți găsi alei străvechi, arcuite și întortocheate și clădiri de piatră decolorate, presărate cu galerii de artă, buticuri, cafenele pline de viață și unul dintre cele mai bune restaurante din oraș. 

Circuit în Israel

Mai jos, găsiți cinci lucruri pe care nu trebuie să le ratați când vizitați Jaffa într-un circuit în Israel

Hoinăriți prin orașul vechi. Partea de nord-vest a orașului Jaffa, care se învecinează cu Tel Aviv, situată pe un deal deasupra mării, se numește Orașul Vechi. Faceți o plimbare pe aleile înguste și pitorești ale Orașului Vechi, printre galerii, ateliere de artizanat, teatre, sculpturi, ruine arheologice și câteva lăcașuri de cult. Bucurați-vă de liniștea Grădinii HaPisga, care oferă o vedere frumoasă a capitalei și puneți-vă o dorință pe Podul Dorințelor. Tot ce trebuie să faci este să te plimbi pe podul de lemn, să pui mâna pe semnul zodiacal cioplit în balustradă, să privești spre mare și să-ți pui o dorință. Potrivit legendei, se va împlini!

Între zidurile Orașului Vechi se află frumoasa bazilica romano-catolică franciscană Biserica Sf. Petru. A fost construită în secolul al XVII-lea și este situat în orașul vechi, în Piața Kedumim. 

Faceți o oprire la Turnul cu Ceas

Circuit în Israel

Turnul cu Ceas și Biserica Sf. Petru sunt două repere locale care trebuie văzute, într-un circuit în Israel, fiind construite în perioada otomană. Turnul cu ceas, situat într-o piață mică, înconjurată de restaurante și magazine mici, este inima cartierului Jaffa. 

Mergeți la piața de vechituri. Shuk HaPishpishim în ebraică, piața de vechituri este un punct important al aventurii în Jaffa.  Are ceva pentru toată lumea, fie că ești genul care scotocește prin vechituri ruginite împrăștiate pe rogojini sau cauți haine de epocă, obiecte de colecție, antichități sau suveniruri unice, sigur vei găsi ceva interesant. Piața este împărțită în câteva zone diferite, iar dacă ai obosit, ai în jur câteva buticuri cu înghețată, standuri de sucuri proaspete și cafenele elegante.

Circuit în Israel

Explorați portul din Jaffa. Nu ratați zona portului din Jaffa, unul dintre cele mai vechi porturi din lume, ce a jucat un rol semnificativ în istorie încă din vremurile biblice. Astăzi, această locație istorică servește ca destinație turistică și port de pescuit și locul în care puteți mânca fructe de mare la restaurantele locale.

Descoperiți o oază romantică. Neve Tzedek, situat în partea de sud vest a orașului Tel Aviv, este cel mai vechi cartier construit de coloniștii evrei. Clădirile vechi au fost bine conservate, iar multe găzduiesc acum cafenele și unele dintre cele mai moderne restaurante ale orașului. Casa Rockach, care găzduiește o mică galerie de sculptură, și Muzeul de Artă Nachum Gutman, care expune operele acestui pictor israelian, sunt clădirile care nu trebuie ratate. Stilul său arhitectural oriental, combinat cu străzile pitorești, înguste, transformă cartierul Neve Tzedek într-o oază romantică ascunsă într-un oraș modern.

Circuit în Israel

Te-am convins? Când ești pregătit să începi aventura? Alege un circuit în Israel de la Nordis Travel și petrece 7 zile pe Pământul Făgăduinței.

S-ar putea să-ți placă și...