Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit în Iordania. Te vei îndrăgosti de Petra. Orașul Trandafirilor din deșertul Iordaniei

Unele destinații de călătorie sunt comune. Altele sunt diferite, neașteptat de interesante, pe care, cu siguranță vei dori să le descoperi. Să luăm Petra, de exemplu, pe care o poți admira într-un circuit în Iordania. Deseori denumită „Orașul Trandafirilor”, Petra este situată în deșertul de sud-vest al Iordaniei. Este diferită de orice loc pe care l-ați văzut vreodată. Această zonă arheologică este cunoscută pentru mormintele și templele sale. Cele care au fost sculptate în stânci de gresie roz. Acele stânci roz l-au ajutat să-și câștige numele „Orașul Trandafirilor”. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1985… acesta este un loc cu adevărat incredibil de vizitat. Ești gata să experimentezi minunea pe care Petra o are de oferit într-un circuit în Iordania? Pregătește-te! Ești pe cale să te îndrăgostești de acest loc remarcabil.

Puțină istorie într-un circuit în Iordania

Toată lumea are o listă de călătorii. Știi, acele locuri pe care pur și simplu trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Adaugă Petra la acea listă și rezervă un circuit în Iordania cu Nordis Travel. Petra este o minune mondială de comori valoroase.  Este într-adevăr  atât de spectaculoasă. Acest oraș istoric se găsește în sudul Iordaniei și are arhitectură sculptată în stâncă. Există multe lucruri care fac din aceasta o destinație unică. Vederile uluitoare și arhitectura stâncii. Istoria. A fost înființată undeva în jurul anului 312 î.Hr. Cu toate acestea, este interesant de observat că a fost necunoscut lumii occidentale până în 1812. Greu de crezut! Petra este cu siguranță un loc special de privit. A fost descrisă ca „un oraș trandafiriu-roșu pe jumătate la fel de vechi ca timpul”. 

Petra este un loc incredibil!

Fie că sunteți în căutare de puțină inspirație sau sunteți gata să începeți să vă planificați evadarea… există o serie de obiective și activități pe care trebuie neapărat să le treceți pe lista de călătorie, într-un circuit în Iordania. Ca și canionul Siq, care leagă orașul Petra de lumea exterioară. Aici vă puteți plimba prin canion și vă puteți bucura de vederi spectaculoase ale orașului antic. De asemenea, puteți face drumeții prin numeroasele trasee din Petra, cunoscut și ca Petra, cunoscut drept “Orașul Dispărut”. Fiecare oferă o privire unică asupra zonei. Primele sute de metri ale turului, prin orașul antic Petra, pot fi parcurse cu ajutorul cailor arabi ai beduinilor sau într-o şaretă. Intrarea în defileu se face printr-un pasaj îngust, întins pe o lungime de peste un kilometru. Drumul este de-a dreptul magnific – straturile colorate de gresie capătă nuanțe minunate în bătaia soarelui: rozul, roșul, portocaliu, bejul se întrepătrund în culori fascinante şi diverse, aproape imposibil de descris.

Iar în capăt se află atracția principală – orașul antic Petra: „Trezoreria” sau „Tezaurul”, un templu săpat în stâncă. Arhitectura grecească, cu elemente nabateene, a fost realizată prin tehnici avansate. Șase coloane corintice formează etajul inferior, în timp ce trei colonade și două nișe se ridică pe nivelul superior.

Alte experiențe care merită trăite într-un circuit în Iordania

Mulți călători adoră să vadă Petra noaptea. În timp ce această zonă este incredibilă în timpul zilei… devine specială la apusul soarelui. Este total transformat. Mii și mii de lumânări sunt aprinse pentru a ghida vizitatorii către piața principală de lângă Trezorerie. 

Petra este o destinație unică de călătorie. Este frumos și are o semnificație istorică bogată. Această minune a lumii te va de fiecare dată. Ești pregătit pentru o vizită? Rezervă un circuit în Iordania cu Nordis Travel!

S-ar putea să-ți placă și...