Comunitatea călătorilor cu stil

Circuit Costa Rica. 3 atracții naturale pe care nu trebuie să le ratezi

Un circuit Costa Rica este o călătorie unică unde vei descoperi un tărâm cu o diversitate uluitoare, unde plajele strălucitoare și pădurile tropicale pline de viață prosperă sub privirea atentă a vulcanilor antici. De la farmecul Caraibelor din Tortuguero până la îndepărtata Peninsula Osa și diversitatea sa incredibilă, un circuit Costa Rica te va fascina. Costa Rica este o lume sălbatică care se mândrește cu durabilitatea și turismul ecologic. Descoperă 3 atracții naturale unice în lume, parcuri naturale unde vei putea experimenta de la drumeții până la traversarea pe poduri suspendate recomandate de Nordis Travel.

Parcul Național Manuel Antonio

Situat la marginea orașului Manuel Antonio, Parcul Național cu același nume este una dintre destinațiile de top din aceste circuit Costa Rica pentru observarea faunei sălbatice. Mai mul decât atât, aici vei descoperi și plaje frumoase, cu nisip moale. Dintre speciile de animale cele mai întâlnite aici se remarcă maimuțele urlătoare, maimuțele veveriță, leneșii, dar și capucinii, greu de ratat. Fluturii și o multitudine de păsări colorate sunt de asemenea pretutindeni. Ia în calcul un tur ghidat al Parcului Manuel Antonio. Ghizii știu exact unde se află animalele și au mereu cu ei trepiede și telescoape, ideale pentru vizionarea și fotografierea faunei sălbatice. Orașul Manuel Antonio este și el o atracție turistică importantă. În oraș vei găsi hoteluri la câțiva pași de parc, precum și restaurante și magazine.

Atenția este bineînțeles îndreptată către plajă, unde vei găsi umbrele și șezlonguri, iar surferii se bucură de valurile blânde. Acesta este un loc ideal pentru începători.

Manuel Antonio, Costa Rica

Vulcanul Arenal

Parcul Național Vulcanul Arenal, aflat în Cordillera de Tilarán, este una dintre cele mai importante zone de observare a vulcanilor din întreaga țară. Principala atracție de aici este vulcanul, care a fost inactiv din anul 1500 d.Hr. până la erupția masivă din 29 iulie 1968, care a ucis 82 de oameni și a distrus două sate. De atunci, a avut o activitate regulată și, în funcție de zi sau săptămână, vizitatorii se pot aștepta să vadă orice, de la un nor de cenușă la o lavă roșie strălucitoare care curge în josul muntelui. Parcul este, de asemenea, cunoscut pentru biodiversitate, aproximativ jumătate din toate păsările, reptilele, amfibienii și mamiferele din Costa Rica fiind reprezentate în arealul său. Arenal Observatory Lodge, inițial un observator privat înființat în 1987, este singura cabană din limitele Parcului Național Vulcanul Arenal. Este situat într-o fermă de nuci de macadamia, pe partea de sud a vulcanului. Din cabană, poți admira priveliștile incredibile asupra vulcanului și ale lacului Arenal, situat în direcția opusă.

Monteverde și pădurile din nori

Pădurile din nori de lângă Monteverde și Santa Elena sunt unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în acest circuit Costa Rica pentru cei pasionați de ecoturism. Dacă vrei să te conectezi cu natura și să admiri plante și animale sălbatice unice, fără să te aventurezi prea departe de drum, acesta este cu siguranță locul potrivit. Norii care acoperă aceste păduri asigură umiditatea necesară pentru a susține habitatele unice ale zonei. În timp ce mulți turiști vin pur și simplu pentru observarea păsărilor, Rezervația Monteverde Cloud Forest și Rezervația Cloud Forest Santa Elena protejează diverse mamifere, amfibieni și reptile. Din loc în loc vei descoperi broaște colorate și maimuțe urlătoare. Jaguarii și pumele sunt mai evazive. Monteverde și Santa Elena sunt cele două centre turistice principale din regiune, cu locuri de cazare, restaurante, magazine și galerii ale artiștilor.

Costa Rica – Monteverde

S-ar putea să-ți placă și...