Povești și sfaturi de călătorie

Circuit Normandia – Castelul Chambord – Castelul francez care a inspirat Frumoasa și Bestia

Cei care vizitează Castelul Chambord pot avea un sentiment de déjà-vu în momentul în care privesc arhitectura grandioasă a castelului. Sunt șanse să fi văzut castelul înainte, dar nu neapărat în realitate, ci într-un film celebru. Castelul a fost inspirația pentru castelul fermecat al Prințului Adam din filmul Frumoasa și Bestia. Spectaculoasa clădire, comandată în anul 1519 de Francisc I, îmbină cele mai bune structuri renascentiste franceze și medievale.

Detaliile exterioare sunt proprii perioadei Renașterii, în timp ce bastioanele rotunde, turnurile, peretele cortină de închidere și fortificația centrală derivă toate din arhitectura medievală.

Castelul Chambord este foarte bine întreținut și este supus în permanență la reparații și restaurări. Cei care se ocupă de restaurare sunt desigur instruiți în aceleași tehnici străvechi folosite la crearea castelului.

Castelul nu are de fapt niciuna dintre caracteristicile defensive pe care le-am putea aștepta de la o clădire ce poartă această clasificare. Toate elementele de securitate (șanțurile, turnul etc…) au fost folosite ca elemente decorative. Acest castel este cel mai mare din toată Valea Loarei și are o grădină mare și frumos îngrijită.

Frumoasa clădire a fost destinată și folosită drept Casă de vânătoare! Deși a durat 28 de ani pentru a-l construi (1519-1547), nu a fost niciodată „terminat” oficial și a fost folosit doar câteva luni pe an. Una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale castelului (pe lângă exteriorul său) este scara în spirală dublă. Această structură magnifică atrage atenția tuturor celor care vizitează castelul și cel mai impresionant lucru este că duce la un acoperiș care oferă o priveliște spectaculoasă.

Întregul interior este vopsit cu alb imaculat, atrăgând astfel atenția asupra tuturor detaliilor frumoase ale cabanei de vânătoare. Există câteva camere în interiorul cabanei de vânătoare care sunt decorate rafinat și bogat colorate.

Castelul Chambord este spectaculos și acum îl poți vizita dacă rezervi un circuit în Circuit Normandia și Valea Loarei cu Nordis Travel.

S-ar putea să-ți placă și...