Comunitatea călătorilor cu stil

5 călătorii Nordis Travel pentru a descoperi aroma cafelei

Aveți nevoie de o ceașcă de cafea pentru a vă trezi dimineața? Nu sunteți singurii. În întreaga lume, în fiecare zi sunt consumate, în medie, 2,5 miliarde de cești de cafea. Tu de câte călătorii Nordis Travel ai nevoie pentru a gusta aroma cafelei proaspăt prăjite? Din Turcia până în Vietnam sau Costa Rica, acele boabe mici sunt preparate într-o băutură mult iubită, uneori atât de necesară, fiecare dintre ele într-o formă diferită. O cafea espresso în orice colț al Italiei, o cafea la ibric cu arome turcești, o combinație de presă franceză, sau poate o cafea cu gheață în orice moment al zilei servit pe meleagurile zeilor. Indiferent dacă adăugați lapte, cardamon, scorțișoară ca în Mexic, frișcă sau puțin whisky irlandez, cafeaua și conversațiile la cafea sunt cele mai plăcute.

Aromă bogată, căldură reconfortantă în orice întâlnire și frumusețea ritualului de a ne așeza la discuții despre vacanțe la o ceașcă de cafea proaspăt măcinată. Călătorii Nordis Travel – pentru că noi dăm aromă fiecărei vacanțe!

Italia. Locul nașterii unicului espresso. O vacanță la Roma sau un city break în Italia într-un oraș de poveste este o necesitate pentru orice iubitor al cafelei. La urma urmei, aici a fost inventat espresso și cappuccino. Deci, nu este de mirare că Italia are o puternică cultură a cafelei, guvernată de ritualuri și reguli aparent misterioase. 

Sfaturi pentru comanda cafea în Italia! Dacă comandați un latte, veți primi doar o ceașcă de lapte, deoarece asta ați spus în italiană. Un cafe latte (cafea cu lapte) este probabil ceea ce cauți. Nu vă așteptați la o ceașcă. Majoritatea cafenelelor italiene își servesc cafeaua în pahare de porțelan sau sticlă, iar clienții stau la bar sau stau să se bucure de băutura caldă. Tu când vei face călătorii Nordis Travel în Italia?

Turcia oferă o excursie în istorie. Consumul de cafea nefiltrată cu aromă bogată, în Turcia este ca o vacanță printre arome de cafea. Primele boabe de cafea au sosit la Istanbul în 1519 și nu a durat mult până când această băutură a prins. Cultura și tradiția turcească a cafelei este chiar recunoscută pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO. Savurați această băutură unică în locuri istorice și vedeți bazare renumite în lume. Propria ceașcă de cafea turcească trebuie să fie perfectă!

Sfaturi pentru a bea cafea turcească! Deoarece zahărul este pus la fiert o dată cu cafeaua, spuneți atunci când vi se ia comanda cât de dulce să fie cafeaua. Rotiți ceașca după fiecare înghițitură pentru a amesteca zațul cu apa, pentru o experiență aromată.

Turkish coffee concept, cup of coffee with coffee beans on wooden background

Călătorii Nordis Travel prin cafenelele elegante din Viena. În Viena, cafeaua nu este doar o băutură, este o experiență. Relaxați-vă în eleganța vieneză în timp ce vă bucurați de o cafea. Alături de o felie de tort sau un ștrudel cu mere. Cafeaua la Viena se servește neapărat pe o tăviță de argint.

Paradisul din Costa Rica este bun și pentru o cafea. Costa Rica este singura țară din lume în care este de fapt ilegal să se producă orice alt tip de cafea decât 100% Arabica – cea mai înaltă calitate a boabelor de cafea. În 1989 a fost adoptată o lege care interzice plantarea de boabe de cafea de calitate scăzută, încurajând fermierii din Costa Rica să urmărească adevărata excelență. În Costa Rica, regiunile muntoase și temperaturile calde oferă mediul perfect pentru cultivarea boabelor Arabica de cea mai înaltă calitate. Și are nu una, nici două, ci opt regiuni distincte care produc propria aromă unică. Ai citit despre călătorii Nordis Travel? Acum și în Costa Rica!

Coffee beans

Vacanță cu cafea vietnameză. Fiind a doua mare țară producătoare de cafea din lume, Vietnam are propriul sortiment de cafea. Cafeaua vietnameză începe cu boabele de robusta, cunoscute pentru conținutul ridicat de cofeină și aroma amară, prăjite în unt și coniac. În mod tradițional, boabele de cafea măcinate grosier se prepară printr-un filtru de picurare metalic numit phin, apoi se amestecă cu lapte condensat îndulcit. 

Orice aromă a cafelei ai alege, la noi vei găsi călătorii Nordis Travel pentru fiecare călător pasionat de vacanțe! Te așteptăm la o cafea!

S-ar putea să-ți placă și...