safari Africa
Povești și sfaturi de călătorie

Btte 2022 – Botswana Travel and Tourism Expo. Și un safari Africa în care ne-am bucurat de fiecare moment

Botswana Travel and Tourism Expo s-a desfășurat în Kasane în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2022, a fost o oportunitate extraordinară pentru industria turistică globală de a întâlni touroperatori locali și reprezentanți ai lodge-urilor, campurilor și hotelurilor din întreaga țară, în vederea încheierii unor colaborări și parteneriate avantajoase pentru turiștii noștri. Nordis Travel a fost singura agenție de turism din România prezentă la eveniment, reprezentată de Anca Drugan și Andreea Voicu. Fiecare în parte vă va povesti experiența pe care au trăit-o pe pământ african, atât alături de parteneri, cât și în timpul celor cinci zile de safari Africa.

Safari în Botswana, o aventură de cinci zile trăită de Andreea Voicu, 𝙎𝙖𝙡𝙚𝙨 𝙈𝙖𝙣𝙖𝙜𝙚𝙧 𝙉𝙤𝙧𝙙𝙞𝙨 𝙏𝙧𝙖𝙫𝙚𝙡.  Cazări în lodge-uri, zborurile cu avioane mici, wake up call-ul e la 05:00 a.m., peisaje și animale, cine delicioase și game drive-uri de noapte prin savană. O aventură povestită și trăită, o experiență unică.

Africa schimbă vieți, pare un clișeu, dar este foarte real!

„Btte 2022 – Botswana Travel and Tourism Expo – s-a desfășurat în Kasane în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2022. A fost o oportunitate extraordinară pentru industria turistică globală de a întâlni touroperatori locali și reprezentanți ai lodge-urilor, campurilor și hotelurilor din întreaga țară, în vederea încheierii unor colaborări și parteneriate avantajoase pentru turiștii noștri.

Evenimentul a fost precedat de un post-tour de cinci zile la care am participat toți cei invitați, oameni din industria turismului din întreaga lume. Am fost împărțiți în grupuri mici (maxim 6 persoane și un reprezentant local), iar pe parcursul celor 5 zile am testat, experimentat și ne-am bucurat de frumusețea și sălbăticia Africii. Trebuie să menționez faptul că din România, agenția noastră, Nordis Travel, a fost singura prezentă.

Am fost cazați în fiecare noapte în altă unitate de cazare – toate au fost extraordinare – și ne-am deplasat între lodge-uri cu avioane de mici dimensiuni care decolau și aterizau pe piste situate în interiorul savanelor. Am aflat atunci că există resorturi care își construiesc propriile piste pentru a facilita accesul oaspeților.

Fiecare zi a fost diferită

Wake up call la 05:00 a.m. Primeam fiecare în fața cortului în care eram cazați cafea, ceai cald și biscuiți ca mai apoi să pornim în primul game drive care dura aproximativ trei ore. Momentul este ideal deoarece animalele sunt foarte active înainte de răsărit și de toropeala care cuprinde savana începând cu ora 10:00.

După ce ne bucuram de tot ce ne oferea natura, reveneam în camp pentru un brunch și pentru o oră de relaxare, ca mai apoi să fim transferați către pista unde ne aștepta avionul pentru a ne purta către următoarea locație.

La aterizare, eram așteptați de personalul hotelului care ne conduce prin savana către hotel. Odată ajunși la hotel, eram așteptați cu masa de prânz, după care primeam camerele și aveam două ore pentru siesta.

În jurul orei 16:00 revenim în zona de lobby pentru o gustare și ne pregătim pentru următorul game drive, care durează aproximativ trei ore.

Pe lângă sentimentul unic pe care îl ai atunci când observi animalele în mediul lor, un alt moment impresionant este apusul, căci nu degeaba se spune că este cel mai frumos apus. La încheierea game drive-ului suntem așteptați de către personalul hotelului într-o zonă cu un peisaj fabulos, unde vom servi cocktailuri, gustări și vom admira cel mai frumos apus de pe planetă. Este un moment minunat, socializăm, râdem și ne bucurăm de cerul de un roșu absolut fabulos.

Revenim în camp și avem puțin timp liber pentru a ne pregăti de cină. Cina este un alt moment memorabil, întotdeauna se desfășoară într-un cadru minunat: în aer liber, fie sub cerul înstelat, fie lângă focul de tabără sau într-un decor plin de ghirlande luminoase. Meniul ne era prezentat în fiecare seara de chef-ul care îl pregătea și în timpul cinei absolut delicioase aveam parte de program artistic din partea personalului care ne cânta și dansa, încercând să ne învețe și pe noi câte ceva din cultura africană. Munca lor a dat roade căci la sfârșitul șederii, fiecare dintre noi putea cânta “Beautiful Africa”, cântec nelipsit din repertoriu.

La sfârșitul cinei, pentru cei încă dornici de aventură, se putea porni într-un nou game drive, de data aceasta by night – ușor înfricoșător și fascinant în același timp. Game drive-ul de noapte oferă ocazia de a observa animalele nocturne care ziua cu greu își fac apariția.

Ziua se încheia în jurul orei 23:30, când eram cu toții epuizați, dar super fericiți și binecuvântați după o astfel de zi, așteptând cu emoții wake up call-ul de la 05:30.

Lodge-urile la care am fost cazați au fost:

  • Belmond Savute Camp
  • Kiri Camp
  • Shindi
  • Duke’s Camp

Zonele pe care noi le-am explorat au fost – Chobe Park și Okavango Delta.

Spectatori ai unui show grandios

Oamenii din grup au absolut minunați. Nu știu daca Africa a făcut asta, însă din prima zi a fost ca și cum ne știam de o viață. Am schimbat impresii din țările noastre, am glumit și am râs tare mult, dar deopotrivă amuțeam toți atunci când eram în savană, fascinați de ceea ce ne era dat să vedem.

Așadar, țin să le mulțumesc partenerilor mei de aventură: Irene din Italia, Tom din UK, Declan din Irlanda, Adele și Diane din SUA, alături de minunatele noastre gazde, Ollie și Letti de la HOUSE OF SAFARI, doi tineri soți pasionați de turism și de tara lor. În încheiere, mărturisesc că Africa schimbă vieți, pare un clișeu, dar este foarte real. Frumusețea și perfecțiunea naturii, a acestor animale, ne fac să apreciem mai mult tot ce ne oferă planeta aceasta. Natura își urmează cursul firesc cu sau fără noi, făcând din oameni spectatori ai acestui show grandios ce trebuie admirat frumos, civilizat și fără nicio intervenție, căci planeta se descurcă foarte bine și fără ca noi să îi stricăm cumva cursul.”

S-ar putea să-ți placă și...